Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Wednesday, 27 May, 01:35

Helsingborgs Dagblad - 28 okt 11 kl. 07:24

Nytt hopp för förkylda astmatikerFörkylningar som biter sig fast i månader är bister verklighet för många astmatiker och patienter med lungsjukdomen kol. Men de långdragna förkylningarna kan snart vara historia. Forskare vid Lunds universitet har hittat orsaken i ett protein i lungorna som sätter i gång en inflammation i slemhinnorna och gör astma- och kolpatienter extra sjuka..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Lunds

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nytt, hoppför , förkylda, astmatiker
BT - 28 okt 11 kl. 07:25

Nytt hopp för förkylda astmatiker

Förkylningar som biter sig fast i månader är bister verklighet för många astmatiker och patienter med lungsjukdomen kol. Men de långdragna förkylningarna kan snart vara historia. Forskare vid Lunds universitet har hittat orsaken i ett protein i lungorna som sätter i gång en inflammation i slemhinnorna och gör astma- och kolpatienter extra sjuka.

Helsingborgs Dagblad - 28 okt 11 kl. 09:03

Nytt hopp för astmatiker

Förkylningar som biter sig fast i månader är bister verklighet för många astmatiker och patienter med lungsjukdomen kol. Men de långdragna förkylningarna kan snart vara historia. Forskare vid Lunds universitet har hittat orsaken i ett protein i lungorna som sätter i gång en inflammation i slemhinnorna och gör astma- och kolpatienter extra sjuka..

YLE - 18 okt 15 kl. 06:01

Sjuknärvaro eller sjuk på distans - karensdag drabbar olika

Regeringen vill införa en karensdag helt utan lön vid sjukfrånvaro för alla anställda i Finland. Det gäller den första sjukdagen - under dagarna 2-8 ska den frånvarande få 80 procent av sin lön. Rätten att stanna hemma med sjukt barn med lön kommer den Centerledda regeringen inte att tumma på, vilket kan öka på antalet dagar som används för vård av sjukt barn.

Helsingborgs Dagblad - 01 jan 16 kl. 03:00

Ett halvsekel är bara början

Tryckfriheten fyller 250 år i år. Och i morgon, den 2 januari, har Aktuella frågor publicerats i 50 år i Sydsvenskan. Det är två högtidsdagar som går hand i hand.

YLE - 22 mar 17 kl. 05:14

Vägdamm mer otrevligt än direkt farligt – ”Med sunt förnuft kommer man långt”

Våren nalkas och med den brukar också värme och sol komma. Men våren för också med sig en del problem, bland annat i form av gatudamm som yr omkring på gatorna i städerna. Pia Anttila, specialist på luftkvalitet vid Meteorologiska institutet, säger att man ännu väntar på att vägdammet riktigt ska börja skapa problem.

Magazin24 - 15 nov 12 kl. 21:10

Sjukstuga hos Köping

IBK Köpings damer spelar hemma på söndag mot Täby, men när Magazin24.se pratade med tränaren Kjell-Åke Köld så var det lite osäkert på vilka spelare som var friska. På torsdagskvällen var det träning för IBK Köpings damer och då skulle Kjell-Åke Köld se över läget vilka som är förkylda och sjuka.

Skånskan - 01 mar 16 kl. 14:00

Terränglöpare i Stävie springer för sjuka barn

Stävie Kom igång med löpsäsongen och gör samtidigt en insats för sjuka barn.
Det är tanken bakom söndagens upplaga av Stävie Trail, det tredje i ordningen.– Intresset är så otroligt stort.

Skånskan - 10 apr 16 kl. 13:51

Árnason: Min sämsta match på tio år

Malmö Kári Árnason hade en allt annat än lyckad match borta mot Jönköpings Södra.
– Det är förmodligen min sämsta match på tio år, säger han inför mötet med Sundsvall.Den isländske mittbacken kom fel in i matchen och gjorde tidigt ett misstag som gav Pawel Cibicki öppet läge, som dock J-Södra-anfallaren satte i ribban.

Cornucopia - 23 feb 20 kl. 08:09

Mycket lägre dödlighet i Covid-19 utanför Kina

Det ser ut som att dödligheten (CFR, case fatality rate, andel döda av andelen diagnosticerade) är mycket lägre utanför Kina. Allra lägst är den ombord på det smittade kryssningsfartyget, vilket talar för att CFR i Kina är för högt pga att man diagnosticerar så få, eller pga mängden rökare i Kina.
Ett kryssningsfartyg i hamn i Hobart, Tasmanien.

Expressen - 26 mar 20 kl. 18:20

Let's dance ställs in i morgon - ersätts med Carola och Pernilla Wahlgren

”Let's dance” stoppas efter flera misstänkta coronafall inom produktionen.Nu berättar programledarna Tilde De Paula Eby och David Hellenius hur det specialprogram som TV4 ska sända i stället kommer att se ut.– Det blir ett nytt program.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Högg vän med yxa – får tre års fängelse

En man i 40-årsåldern har dömts till tre års fängelse för mordförsök efter att ha huggit en annan man i nacken med en yxa, rapporterar SVT Nyheter Södertälje. Flera såg mordförsöket, när de två vännerna började bråka utanför en restaurang i Södertälje i.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Nytt dödligt dåd i Kongo-Kinshasa

Mint 17 civila har dödats av den väpnade extremistgruppen ADF i nordöstra Kongo-Kinshasa. Attacken kommer bara dagar efter en liknande räd i samma område, då mint nio personer omkom. Förutom de omkomna skadades flera personer i angreppet, som inträffade.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Trakasserier på ”Criminal minds” – CBS stäms

Disney och CBS dras inför rätta av delstaten Kalifornien efter att ha ignorerat och tystat ned trakasserier under inspelningarna av tv-serien "Criminal minds". Enligt en stämningsansökan handlar det om en manlig tv-fotograf som under 14 års tid ska ha t.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Gärningsman jagas efter misstänkt knivdåd

En misstänkt gärningsman söks sedan en person blivit misshandlad med en kniv i Råcksta i nordvästra Stockholm, skriver polisen på sin hemsida. Larmet kom strax efter 21 och flera patruller och en helikopter används i insatsen. Misshandeln inträffade i e.

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Video med rasistiska förtecken upprör USA

En video där en vit kvinna i New York hotar en svart fågelskådare med att ringa polisen har blivit viral, rapporterar flera medier. Kvinnan, som har bett om ursäkt, har blivit avskedad från sitt jobb. I måndags rastade kvinnan sin hund utan koppel i Cen.

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Klass 2-varning för Norrbottens inland

SMHI har utfärdat en klass 2-varning för mycket höga vattenflöden för främst Norrbottens inland. Anledningen till de höga vattenflödena är att den stora mängden snö som finns i området nu börjat smälta när temperaturen stiger. Redan under helgen ökade v.

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Akademien delar ut arbetsstipendier

Svenska Akademien ska dela ut arbetsstipendier på 50 000 kronor till författare och skribenter som har drabbats på ett eller annat sätt av coronakrisen. Det skriver Akademiens ständige sekreterare Mats Malm i ett mejl till TT. "Vi har omfördelat och skj.

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Larm om brand i lägenhet

Räddningstjänsten larmades om en brand i en lägenhet i centrala Landskrona under tisdagskvällen..

Helsingborgs Dagblad - 4 timmar sedan

Varning för skadliga granbarkborren

De ovälkomna granbarkborrarna har börjat svärma i större delen av Götaland och Svealand, konstaterar Skogsstyrelsen och varnar för stor risk att redan hårt drabbade områden drabbas av nya angrepp. Efter den senaste veckans vårvärme är granbarkborrarnas.

Helsingborgs Dagblad - 4 timmar sedan

EU häver restriktioner på export

Från och med tisdagen krävs inget särskilt tillstånd för att exportera sjukvårdsutrustning till länder utanför EU. Beskedet välkomnas av utrikeshandelsminister Anna Hallberg (S). I mitten av mars införde EU-kommissionen ett krav på särskilt tillstånd fö.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.