Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Thursday, 09 July, 15:47

Helsingborgs Dagblad - 28 okt 11 kl. 07:24

Nytt hopp för förkylda astmatikerFörkylningar som biter sig fast i månader är bister verklighet för många astmatiker och patienter med lungsjukdomen kol. Men de långdragna förkylningarna kan snart vara historia. Forskare vid Lunds universitet har hittat orsaken i ett protein i lungorna som sätter i gång en inflammation i slemhinnorna och gör astma- och kolpatienter extra sjuka..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Lunds

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nytt, hoppför , förkylda, astmatiker
BT - 28 okt 11 kl. 07:25

Nytt hopp för förkylda astmatiker

Förkylningar som biter sig fast i månader är bister verklighet för många astmatiker och patienter med lungsjukdomen kol. Men de långdragna förkylningarna kan snart vara historia. Forskare vid Lunds universitet har hittat orsaken i ett protein i lungorna som sätter i gång en inflammation i slemhinnorna och gör astma- och kolpatienter extra sjuka.

Helsingborgs Dagblad - 28 okt 11 kl. 09:03

Nytt hopp för astmatiker

Förkylningar som biter sig fast i månader är bister verklighet för många astmatiker och patienter med lungsjukdomen kol. Men de långdragna förkylningarna kan snart vara historia. Forskare vid Lunds universitet har hittat orsaken i ett protein i lungorna som sätter i gång en inflammation i slemhinnorna och gör astma- och kolpatienter extra sjuka..

YLE - 18 okt 15 kl. 06:01

Sjuknärvaro eller sjuk på distans - karensdag drabbar olika

Regeringen vill införa en karensdag helt utan lön vid sjukfrånvaro för alla anställda i Finland. Det gäller den första sjukdagen - under dagarna 2-8 ska den frånvarande få 80 procent av sin lön. Rätten att stanna hemma med sjukt barn med lön kommer den Centerledda regeringen inte att tumma på, vilket kan öka på antalet dagar som används för vård av sjukt barn.

Helsingborgs Dagblad - 01 jan 16 kl. 03:00

Ett halvsekel är bara början

Tryckfriheten fyller 250 år i år. Och i morgon, den 2 januari, har Aktuella frågor publicerats i 50 år i Sydsvenskan. Det är två högtidsdagar som går hand i hand.

YLE - 22 mar 17 kl. 05:14

Vägdamm mer otrevligt än direkt farligt – ”Med sunt förnuft kommer man långt”

Våren nalkas och med den brukar också värme och sol komma. Men våren för också med sig en del problem, bland annat i form av gatudamm som yr omkring på gatorna i städerna. Pia Anttila, specialist på luftkvalitet vid Meteorologiska institutet, säger att man ännu väntar på att vägdammet riktigt ska börja skapa problem.

Magazin24 - 15 nov 12 kl. 21:10

Sjukstuga hos Köping

IBK Köpings damer spelar hemma på söndag mot Täby, men när Magazin24.se pratade med tränaren Kjell-Åke Köld så var det lite osäkert på vilka spelare som var friska. På torsdagskvällen var det träning för IBK Köpings damer och då skulle Kjell-Åke Köld se över läget vilka som är förkylda och sjuka.

Skånskan - 01 mar 16 kl. 14:00

Terränglöpare i Stävie springer för sjuka barn

Stävie Kom igång med löpsäsongen och gör samtidigt en insats för sjuka barn.
Det är tanken bakom söndagens upplaga av Stävie Trail, det tredje i ordningen.– Intresset är så otroligt stort.

Skånskan - 10 apr 16 kl. 13:51

Árnason: Min sämsta match på tio år

Malmö Kári Árnason hade en allt annat än lyckad match borta mot Jönköpings Södra.
– Det är förmodligen min sämsta match på tio år, säger han inför mötet med Sundsvall.Den isländske mittbacken kom fel in i matchen och gjorde tidigt ett misstag som gav Pawel Cibicki öppet läge, som dock J-Södra-anfallaren satte i ribban.

Cornucopia - 23 feb 20 kl. 08:09

Mycket lägre dödlighet i Covid-19 utanför Kina

Det ser ut som att dödligheten (CFR, case fatality rate, andel döda av andelen diagnosticerade) är mycket lägre utanför Kina. Allra lägst är den ombord på det smittade kryssningsfartyget, vilket talar för att CFR i Kina är för högt pga att man diagnosticerar så få, eller pga mängden rökare i Kina.
Ett kryssningsfartyg i hamn i Hobart, Tasmanien.

Expressen - 26 mar 20 kl. 18:20

Let's dance ställs in i morgon - ersätts med Carola och Pernilla Wahlgren

”Let's dance” stoppas efter flera misstänkta coronafall inom produktionen.Nu berättar programledarna Tilde De Paula Eby och David Hellenius hur det specialprogram som TV4 ska sända i stället kommer att se ut.– Det blir ett nytt program.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Nya danska beskedet till skåningar: Välkomna!

Riktlinjerna uppdaterade och beslutet gäller från natten till lördag..

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

JSM och USM i friidrott blir av: ”Det man tränar för”

Mästerskapen genomförs med annorlunda upplägg..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Danderyds sjukhus tillbaka i normalläge

Från och med torsdagen går Danderyds sjukhus ner i normalläge. Det sker efter över tre månader av förhöjd beredskap på sjukhuset på grund av coronapandemin. Sjukhuset pekar på det minskade antalet patienter med covid-19 som är i behov av sjukhusvård.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Segelflygplan har störtat vid Bälingesjön

Kraschade på ett fält eller skogsparti..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Migrationsministern tror på stram asyllag

Justitieministern tror på migrationspolitik som inte avviker från övriga EU..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Nya misstankar kring Wirecard

Misstankarna kring det tyska skandalbolaget Wirecard växer och innefattar nu även penningtvätt enligt nya åklagaruppgifter. Bolaget har valt att inte kommentera de nya uppgifterna. Wirecard ansökte i juni om ett rekonstruktionsförfarande efter att bolag.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Fängelsestraff för storbedragerskans barn

Alla döms till fängelse för grovt häleri efter att ha tagit emot pengar från sin mor..

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Helsingborgs stad satsar på smarta stränder

Badtemperatur och strandträngsel kan kollas via mobilen..

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Starkare jobbsiffra än väntat från USA

Antalet nyanmälda arbetslösa i USA uppgick förra veckan till 1,314 miljoner jämfört med 1,413 miljoner veckan före enligt USA:s arbetsmarknadsdepartement. Siffran var något lägre än analytikernas förväntningar som låg på 1,39 miljoner enligt Reuters. Ar.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Pellegrini tar över Real Betis

Den förre Real Madrid- och Manchester City-tränaren Manuel Pellegrini ska från och med nästa säsong träna La Liga-klubben Real Betis. Chilenaren, som ledde City till Premier League-titeln 2014, har skrivit på för tre år. Pellegrini ersätter Rubi som spa.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.