Opinionen.se > Opinion

Friday, 29 May, 11:40

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Brist på kunskap om hedersrelaterat våld
Polisen misstänker hedersrelaterat brott vid ett tiotal fall de senaste åren där unga kvinnor fallit från balkonger. Men inget av fallen har lett till åtal på grund av brist på bevis. Nu får polisen kritik för att det finns för lite specialkunskap om hedersrelaterat våld. Kritiken kommer både från forskare och finns internt inom polisen. Under polisutbildningen får aspiranterna bara en dags undervisning kring hedersrelaterat våld, rapporterar SR Ekot..
Läs mer på Opinionen.se
Läs mer om:
SR Ekot

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Brist, kunskapom , hedersrelaterat, våld
SVT - 07 feb 12 kl. 18:30

Brist på mod bakom hedersvåld

Fördomar, brist på mod och kunskap. Ja, ofta är det avsaknaden av dessa, som gör att barn och unga dagligen tvingas leva med hedersrelaterat våld och förtryck. De menar Juno Blom som i dag föreläste om ämnet..

Dagen - 22 apr 11 kl. 12:30

"Ge kvinnor som hotas av hedersrelaterat våld uppehållstillstånd"

Den som riskerar utsättas för hedersrelaterat våld måste automatiskt få uppehållstillstånd i Sverige. Det säger KDU:s integrationspolitiska talesman Ofelia Namazova.

- Det handlar inte bara om mänskliga rättigheter, utan även om en kvinnosyn som är oförenlig med den svenska, säger Ofelia Namazova i ett pressmeddelande.

Polisen - 20 jan 12 kl. 16:52

Hedersrelaterat våld mot unga män ska synliggöras

Länsstyrelserna och Rikspolisstyrelsen har inlett ett samarbete som syftar till att hjälpa unga män och pojkar som utsätts för hedersrelaterat våld och förtryck. Fokus kommer att ligga på att sprida kunskap och skapa dialog med olika aktörer i samhället..

Sydöstran - 14 jul 17 kl. 06:00

Ökad kunskap om hedersrelaterat förtryck efter projekt i skolan

Elever och personal på Fisherströmska gymnasiet har utbildats i jämlikhet, yttrandefrihet, könsstympning och hedersrelaterat våld och förtryck..

Sydsvenskan - 21 feb 12 kl. 00:05

"Stor brist på kompetens hos tingsrätten"

Kvalitetssäkra hot- och riskbedömningar för kvinnor och barn som utsatts för mäns våld. Det kräver Roks, Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige, efter mordet på en 39-årig kvinna i Malmö i fredags.
Kvinnan mördades på öppen gata av sin före detta sambo framför ögonen på sina barn.

Helsingborgs Dagblad - 28 nov 12 kl. 08:20

Från kunskap till handling

"Vi har kommit ganska långt när det gäller kunskap om förekomst och orsaker bakom våld i nära relationer och hedersrelaterat våld..

Dagen - 23 feb 11 kl. 03:00

Alla har också rätt till kunskap om hur man håller kärleken levande

Tack Anna Birgersson Dahlberg på Utbildningsradion för ditt balanserade svar på min lite tillspetsade debattartikel "Våga prata om sex och samlevnad". Du skriver att "Alla har rätt till kunskap om sin egen kropp". Självklart är det så.

Världen Idag - 02 nov 16 kl. 00:01

Kunskap är aldrig ett problem. Högmod är alltid det.

Kunskap är en märklig sak. Brist på den får folk att gå under, men när vi tar emot den på fel sätt blir vi uppblåsta. Trojanska hästar är otäcka på det viset.

Expressen - 23 maj 13 kl. 17:30

Experten: "Avslöjar en total brist på kunskap"

Petter Northugs jätteavtal med Coop har inte fått alla att jubla. Jarle Aabö, omdömesexpert och tidigare känd norsk journalist, menar att det är en stor skandal. - Det avslöjar en total brist på kunskap, säger han enligt norska tidningen adressa.

YLE - 25 maj 16 kl. 11:05

Brist på utbildade tolkar

Allt fler tolkar behövs i samhället. På tolktjänsten Mokoma i Närpes, som egentligen sysslar med teckenspråkstolkning, har det på senare tid kommit fler och fler förfrågningar om tolkning också mellan muntliga språk. Yrkesakademin i Österbotten är den enda utbildaren där man kan ta yrkesexamen för kontakttolk på svenska i Finland.

DN - 19 dec 17 kl. 16:10

Efter husrannsakan i Finland: "Brist på kunskap om hur journalister arbetar"

– Det finns en brist på kunskap i Finland om journalisters arbete, säger medieforskaren Anu Koivunen. Detta efter att Helsingin Sanomat hamnat mitt i en brottsutredning och anklagats för landsförräderi..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.