IDG > IT

Monday, 25 May, 00:42

IDG - 28 okt 11 kl. 07:00

Hackare: "En laptop räcker för att sänka ssl-servrar"En laptop och minimal bandbredd räcker för att överbelasta kraftfulla ssl-servrar, säger hackare bakom ett specialiserat verktyg för dos-attacker..
Läs mer på IDG

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: HackareEn , laptop, räckerför att , sänka, ssl-servrar
Helsingborgs Dagblad - 29 dec 14 kl. 02:02

Polischef vill ge hackare jobb

Nu sträcker chefen för den danska rikspolisens it-brottsenhet ut handen till hackare, efter ett år med en rad hackerattacker och kritik mot statens och polisens it-säkerhet. Kom och jobba för oss, erbjuder han. — Om man är hackare så ska man tänka över sin karriär, säger Kim Aarenstrup, chef för Nationellt cyber crime center (NC3) till tidningen Politiken..

BT - 29 dec 14 kl. 02:00

Polischef vill ge hackare jobb

Nu sträcker chefen för den danska rikspolisens it-brottsenhet ut handen till hackare, efter ett år med en rad hackerattacker och kritik mot statens och polisens it-säkerhet. Kom och jobba för oss, erbjuder han. - Om man är hackare så ska man tänka över sin karriär, säger Kim Aarenstrup, chef för Nationellt cyber crime center (NC3) till tidningen Politiken.

YLE - 20 jan 16 kl. 04:55

Social engineering på uppgång – hackare utnyttjar den mänskliga faktorn

Så kallade social engineering-angrepp har ökat en hel del i antal under senare tid – särskilt mot företag. De går ut på att angriparen försöker få lösenord eller annan information genom att bluffa sig fram. Men trots att mycket står på spel är beredskapen att motverka attackerna låg.

YLE - 20 jan 16 kl. 04:55

Effektiv blufftaktik på nätet – hackare utnyttjar den mänskliga faktorn

Så kallade social engineering-angrepp har ökat en hel del i antal under senare tid – särskilt mot företag. De går ut på att angriparen försöker få lösenord eller annan information genom att bluffa sig fram. Men trots att mycket står på spel är beredskapen att motverka attackerna låg.

Dagens PS - 03 okt 19 kl. 09:35

Microsoft visar upp banbrytande prototyper

I dagens techbrief kan du läsa om Zuckerbergs tveksamma marknadsanalys, Melinda Gates jättedonation samt alla nyheter från Microsofts Surface-event. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Melinda Gates donerar en miljard dollar till jämställdhetsarbete Över de kommande tio åren har Bill Gates fru Melinda lovat att skänka sammanlagt en miljard dollar, nästan tio miljarder kronor, till arbetet för jämställdhet i USA, enligt ett öppet brev som publicerats i Time Magazine.

YLE - 01 dec 14 kl. 04:00

Hemelektronik kan hackas - både på distans och i hemmet

Antalet uppkopplade apparater har ökat kraftigt och väntas femdubblas på fem år. Det gör att kriminella blir mer intresserade av att attackera allt från internetuppkopplade tvättmaskiner till smarta led-lampor och tv-apparater. Hemmets modem ger i vissa fall den bakdörr som behövs.

HBL - 30 dec 13 kl. 05:46

Överkvalificerad för jobben som erbjuds

– Det känns ibland som om hela samhället skriker att jag valt fel, studerat fel ämne, säger Fanny Johansson. Hon är en av nästan 1 500 nyutexaminerade akademiska arbetslösa i en knepig rävsax: för lite av sitt specialområde på cv:t, men ändå överkvalificerad för andra jobb.Bakom mannen i svart cape och kvinnan i grönt siden, som håller handen över sin buktande mage, finns en liten rund spegel.

Dagensanalys.se - 18 maj 17 kl. 13:51

Varför ska jag skydda mig mot digitala intrång

Senast i helgen skakades världen av ett gisslanvirus som krypterade informationen i datorer överallt och krävde en inbetalning till ett konto för att låsa upp datorn igen. Det visar att IT-säkerhet angår alla, inklusive dig! Det är inte bara IT-avdelningen som måste tänka på digital säkerhet längre.

YA - 27 apr 14 kl. 14:22

It-avdelningen visade vad den kan

Foto: Hanna F.Ellborg
Ystads kommuns it-avdelning servar 8 000 datoranvändare och har hand om 4 000 datorer. Under två dagar har avdelningen visat vad den kan och hållit seminarier på Ungdomens hus.

YLE - 06 nov 13 kl. 12:14

Användaruppgifter hett byte på nätet - så här väljer du ett lösenord

Jakten på användaruppgifter på nätet pågår ständigt och nu som då lyckas hackarna komma över en stor mängd data. Yle Nyheter frågade en säkerhetsexpert om vad man som nätanvändare bör tänka på. Nyheterna om hackare som kommit åt användaruppgifter på nätet har duggat tätt under den senaste tiden och den senaste som drabbats är mjukvaruföretaget Adobe.

YLE - 06 nov 13 kl. 12:20

Användaruppgifter hett byte på nätet

Jakten på användaruppgifter på nätet pågår ständigt och ibland lyckas hackarna komma över en stor mängd data. Yle Nyheter frågade en säkerhetsexpert om vad man som nätanvändare bör tänka på. Nyheterna om hackare som kommit åt användaruppgifter på nätet har duggat tätt under den senaste tiden och den senaste som drabbats är mjukvaruföretaget Adobe.

Fler nyheter från IDG

IDG - 4 timmar sedan

Halo 3 för pc snart redo att testas av allmänheten


Den sista delen av den klassiska spelserien för pc når snart fler testspelare..

IDG - 11 timmar sedan

Uppgifter: Nu kan sms-ersättaren RCS äntligen bli krypterad


Google ser ut att lägga till end-to-end-kryptering för rcs i Google Messages..

IDG - 12 timmar sedan

Elon Musk ångrar sig om Cybertruck – kan få ett mindre syskon


Tesla-chefen har tidigare hävdat att företagets kommande Cybertruck ska bli tre procent mindre när produktionen väl sätter igång – men nu ändrar sig Elon Musk..

IDG - 12 timmar sedan

Uppgifter: Meddelanden kan bli Catalyst-app i Mac OS 10.16


Mac OS kan helt enkelt få IOS-versionen av Meddelanden istället..

IDG - Igår: 14:41

Adobe Premiere ger äntligen (beta-)stöd för Afterburner i Mac Pro


En ny betaversion ger äntligen stöd för Apples Afterburner-kort..

IDG - Igår: 14:53

Snart kan du lägga till Whatsapp-kontakter med en qr-kod


Snart behöver du inte längre fråga om ett telefonnummer..

IDG - Igår: 14:22

30-årsjubilaren Harpan lockar fortfarande tiotals miljoner användare


Klassikern Harpan lyckas fortfarande locka 35 miljoner (!) månatliga spelare..

IDG - Igår: 13:58

Uppgifter: En version av IOS 14 har cirkulerat på nätet – i flera månader


En tidig version av kommande IOS 14 ska ha cirkulerat på nätet sedan åtminstone februari..

IDG - Igår: 11:56

Uppgifter: Apple vill satsa på exklusiva poddar


Inom en snar framtid kan det bli aktuellt för Apple att erbjuda poddar som inte finns någon annanstans..

IDG - Igår: 07:01

Nu måste finansbolagen börja testa sin cybersäkerhet – även i ekosystemet


I sommar är det dags för nya riktlinjer kopplade till EU:s betaltjänstdirektiv PSD2. Då måste banker, fondbolag och leverantörer av betaltjänster inte bara kartlägga risker utan även testa sin motståndskraft aktivt..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.