GöteborgsPosten > Nyheter

Sunday, 07 June, 07:13

GöteborgsPosten - 27 okt 11 kl. 23:05

Halloweenprylar kan vara giftigaSkrckdelen i firandet har ftt en ny dimension. Lskiga masker, vampyrtnder, frger och andra tillbehr kan innehlla farliga miljgifter, enligt en ny studie..
Läs mer på GöteborgsPosten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Halloweenprylarkan vara , giftiga
YLE - 18 jun 13 kl. 14:30

Nytt test visar om blågröna alger är giftiga

Snart ska det bli möjligt att själv kontrollera om de blågröna algerna vid stugstranden är giftiga eller inte. Statens tekniska forskningscentral VTT har utvecklat ett snabbtest för blågröna alger. Testet, som ser ut ungefär som en febertermometer, ska ge svar på om algerna är giftiga eller inte på bara några minuter.

Kristianstadsbladet - 08 jul 14 kl. 11:27

Giftiga alger är här för att stanna

Arkivbild
SMHI:s satellitbilder visar att algblomningen i östersjön är igång. Giftiga alger finns i vattnet utanför östra Skånes Kust, och det kommer bli värre på flera sätt framöver.
Nils Nexelius, allmänhetens oceanograf på SMHI säger att det är nu det värsta börjar.

Helsingborgs Dagblad - 04 feb 11 kl. 09:06

Totalförbud mot giftiga djur hemma

Malmös kommunala bostadsbolag (MKB) skärper reglerna för husdjur. Bolaget inför totalförbud mot giftiga djur. För ormar som inte är giftiga krävs särskilt tillstånd.

Sydsvenskan - 13 mar 12 kl. 00:45

Razzior mot fusk med giftiga jordar

Foto: Sara Johari
Myndigheterna har börjat göra razzior för att stoppa handeln med giftig jord.
I takt med att Skåne byggs ut rivs och grävs det för att ge plats åt de nya husen. De schaktrester med byggavfall och jord som blir kvar ska sedan köras till deponi om de innehåller giftiga ämnen.

UNT - 04 feb 11 kl. 10:06

Totalförbud för giftiga husdjur

Totalförbud för giftiga husdjur införs hos Malmös kommunala bostadsbolag (MKB). För ormar som inte är giftiga krävs särskilt tillstånd. Vräkning hotar den som bryter mot reglerna..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Svenska soldater bär giftiga uniformer

De svenska soldater som är stationerade i Afghanistan bär giftiga uniformer. Försvarsmakten har infört totalförbud att använda uniformerna på hemmaplan och på planet från Afghanistan, då de är farliga för deras barn, husdjur och Sveriges natur, skriver Svenska Dagbladet.Det är det giftiga insektsmedlet permetrin som gör uniformerna farliga, men i Afghanistan går det dock bra att ha på sig dem.

YLE - 23 maj 13 kl. 15:57

Evira: Giftiga frön också i Valioprodukt

Också Valio drar tillbaka en vegetarisk blandning - som misstänks innehålla giftiga frön av spikklubba (Datura Stramonium), meddelar livsmedelssäkerhetsverket Evira. Det handlar om en bön- och fröblandning som har sålts till storkök. Valio har köpt in blandningen av en belgisk leverantör, som uppger att det kan finnas giftiga frön i förpackningar vars bäst före-datering är 5/2014.

Expressen - 18 jul 13 kl. 08:18

Giftiga algerna närmar sig kusterna i söder

Om vindarna vänder och vädret blir varmare gäller det att se upp med algblomningen. Giftiga alger kan orsaka allvarliga nerv- och leverskador. - De går in i andningssystemet och hindrar den normala nervfunktionen.

Expressen - 21 mar 16 kl. 12:04

Läckage i Hamburg – giftiga ångor i luften

Boende i Hamburg uppmanas hålla sina fönster stängda efter att giftiga ångor har läckt ut. Runt 500 liter läckt svavelsyra och salpetersyra orsakar de giftiga ångorna, skriver Focus Online. Räddningstjänst försöker nu ta sig in till olycksplatsen..

SR - 08 jun 16 kl. 14:57

Giftiga utsläpp mer omfattande än tidigare trott

Importen av sopavfall har fördubblats de senaste åren och vissa mätningar har indikerat att de giftiga ämnena som släpps ut i Sverige kan vara högre än tidigare mätningar har visat.Nu vill Naturvårdsverket höja kraven på sopförbränningsanläggningarna och införa konstant mätning av giftiga utsläpp..

Expressen - 26 feb 17 kl. 11:15

Giftiga leksaker säljs genom second hand

Gamla platsleksaker med höga halter av giftiga ftalater får nytt liv när de säljs i second hand-butiker. Detta vill Göteborgs kommuns miljöförvaltning få stopp på, skriver Ekot. De uppmanar nu butiker att rensa sina leksakshyllor – så kunderna inte drabbas av den giftiga plasten.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 18 timmar sedan

Här är ställena där du smittas

Nästan 43 000 personer har hittills konstaterats smittade av coronaviruset i Sverige. Den verkliga siffran är förmodligen mångdubbelt högre..

GöteborgsPosten - 18 timmar sedan

Östersunds kommunvapen lyste upp Times Square

Den gångna veckan har den vita älgen på Östersunds kommunvapen blickat ut över Times Square i New York, en välkomsthälsning från Nasdaq till den svenska kommunen..

GöteborgsPosten - 18 timmar sedan

Elva unika hus att hyra för en semester i Västsverige

Spendera semestern i en älg, i en trädkoja, lyxlägenhet eller i en flugsvamp..

GöteborgsPosten - 18 timmar sedan

LKAB och Kiruna kommun förhandlar igen

Konflikten har pågått under lång tid, men nu har statliga LKAB och Kiruna kommun återigen satt sig vid förhandlingsbordet för att diskutera stadsomvandlingen i Kiruna..

GöteborgsPosten - 18 timmar sedan

Hundratals hushåll strömlösa i Göteborg

På lördagen inträffade ett strömavbrott i Göteborg. 740 kunder i Fiskebäck, Arendal och Bratthammar är drabbade, enligt Göteborg Energi..

GöteborgsPosten - 18 timmar sedan

Misstanken: 15-åriga killar kidnappade i Majorna

Åklagaren: "Frihetsberövade i en och en halv timme under ständiga dödshot"..

GöteborgsPosten - 18 timmar sedan

Persson tillbaka i SHL och Växjö

Sejouren i Nordamerika och NHL är över för Joel Persson. Backen återvänder till den svenska hockeyligan och till Växjö..

GöteborgsPosten - 18 timmar sedan

Klart: Hon blir Öis-damernas huvudtränare

Ligger bakom flera värvningar – nu blir hon deras ledare..

GöteborgsPosten - 19 timmar sedan

Per från Hisingen ser till att gästerna trivs på Österlen

Trodde aldrig att han skulle lämna Göteborg. Nu har Per von Borstel bott över tjugo år i Skåne..

GöteborgsPosten - 19 timmar sedan

Så kan du bearbeta sorgen av att mista en förälder

Familjeterapeut: "Inte ovanligt att dödsfallet kan utlösa en livskris hos det vuxna barnet".

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.