BT > Inrikes

Thursday, 04 June, 10:20

BT - 28 okt 11 kl. 06:36

Nya forskningsrön om alzheimerDemenssjukdomen alzheimer börjar att utvecklas genom att hjärncellerna utsöndrar mindre av det nervskadande enzymet beta-amyloid, inte mer som man hittills trott. Det visar forskare vid Lunds universitetet i en studie.
När det blir för mycket lagrat i cellen av det farliga enzymet är teorin att avfallet släppts ut mellan cellerna och bildar plack som skadar nervcellerna.
Professor Gunnar Gouras hoppas nu på att forskningen ändrar inriktning.
.
Läs mer på BT
Läs mer om:
Lunds, Gunnar Gouras

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya forskningsrönom , alzheimer
Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Astra Zeneca i brittiskt samarbete

Läkemedelsföretaget Astra Zeneca bidrar gratis med 22 olika substanser i ett samarbete med brittiska forskare. Syftet med projektet, som bekostas av brittiska medicinska forskningsrådet MRC, är att hitta nya läkemedel mot en olika sjukdomar som alzheimer och olika cancertyper. MRC satsar 7 miljoner pund (cirka 75 miljoner kronor) på 15 olika projekt.

Helsingborgs Dagblad - 31 okt 12 kl. 05:16

Astra Zeneca i brittiskt samarbete

Läkemedelsföretaget Astra Zeneca bidrar gratis med 22 olika substanser i ett samarbete med brittiska forskare. Syftet med projektet, som bekostas av brittiska medicinska forskningsrådet MRC, är att hitta nya läkemedel mot en olika sjukdomar som alzheimer och olika cancertyper. MRC satsar 7 miljoner pund (cirka 75 miljoner kronor) på 15 olika projekt..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.