Västerbottens Folkblad > Nyheter

Sunday, 31 May, 08:10

Västerbottens Folkblad - 28 okt 11 kl. 06:30

Centerpartiet vill se spårtaxi i SkellefteåSKELLEFTEÅ Spårtaxi i Skellefteå. Ingen omöjlighet, menar Centerpartiet som nu vill lyfta upp frågan på dagordningen. ? Vi måste förankra det både politiskt och folkligt, säger initiativtagaren Håkan Andersson. FRAMTIDSVISION.
Läs mer på Västerbottens Folkblad
Läs mer om:
Skellefteå, SKELLEFTEÅ Spårtaxi, Centerpartiet, Håkan Andersson, Framtidsvision

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Centerpartietvill se , spårtaxii , Skellefteå
Västerbottens Folkblad - 23 maj 16 kl. 10:50

Centerpartiet vill rädda skolan i Jörn

Centerpartiet i Skellefteå vill stoppa den planerade nedläggningen av högstadiet Furuskolan i Jörn. På onsdag ska barn- och grundskolenämnden i Skellefteå besluta vem som ska avgöra skolans framtid – tjänstemän eller politiker. Om skolan läggs ned kommer eleverna i årskurs 7, 8 och 9 att bussas till Bolidenskolan från och med i höst.

Västerbottens Folkblad - 10 dec 15 kl. 09:51

Så ska trafikflödet genom centrala Skellefteå minska

Oppositionen vill se en förstudie av Västra leden. I en motion till kommunfullmäktige i Skellefteå föreslår oppositionspartierna; Moderaterna, Vänsterpartiet, Centerpartiet, Liberalerna, Miljöpartiet och Kristdemokraterna att kommunstyrelsen, tillsammans med Trafikverket, ska inleda en förstudie av en trafikled väst om Skellefteå – Västra leden. – Vi är övertygade om att trafikleder öst och väst om centrala Skellefteå […].

Västerbottens Folkblad - 23 okt 14 kl. 08:45

Centern i Skellefteå byter gruppledare

Kvinna tar över när Daniel Öhgren kliver av på grund av familjeskäl.   Centerpartiet i Skellefteå byter gruppledare vid årsskiftet. Det blev klart efter partiets nomineringsstämma på onsdagskvällen.

Västerbottens Folkblad - 10 sep 15 kl. 10:53

Folkets Hus-ersättningar i fokus i Skellefteå

Alliansen efterlyser en tydlig och öppen redovisning av kommunens hyresnivåer till Folkets Hus. Allianspartierna i Skellefteå – Moderaterna, Centerpartiet, Folkpartiet och Kristdemokraterna – vill ha svar på vilka hyresersättningar som kommunen betalar till olika Folkets Hus-föreningar då kommunen är i behov av tillfälliga lokaler. Partierna menar att det finns en särskild relevans i att redovisa […].

Västerbottens Folkblad - 31 jul 14 kl. 15:00

C: Kvinnor ska arbeta lika mycket som män

Centerpartiet i Skellefteå föreslår i en motion att kommunen ska sätta upp ett mål om att kvinnor och män ska arbetar i samma omfattning och till samma lön. Centerpartiet vill att detta mål ska uppnås senast 2030. - Ifall Skellefteås kvinnor skulle kunna förvärvsarbeta lika mycket och till samma lön som männen så skulle kvinnornas […].

Västerbottens Folkblad - 01 apr 14 kl. 10:23

Centernej till kärnkraftsbygget i Pyhäjoki

- Vi ser med oro på den planerade etableringen av ett kärnkraftverk i vår kommuns närhet, säger Carina Sundbom, som är vice ordförande i Skellefteå Centerkrets. Centerpartiet i Skellefteå vill inte ha något kärnkraftverk i Pyhäjoki i Finland, 15 mil från Skellefteå. De har nu lämnat in remissvar till Naturvårdsverket angående Fennovoima OY:s planerade kärnkraftverk […].

Västerbottens Folkblad - 11 apr 14 kl. 09:25

C: Avveckla ägandet i kärnkraft

Skellefteå Kraft bör avveckla sitt ägande i kärnkraft. Det föreslår Centerpartiet i Skellefteå i en motion. I motionen heter det att Skellefteå kommuns förvaltningar och bolag senast 2025 ska övergå till att använda sig av till 100 procent långsiktigt förnyelsebar energi.

Västerbottens Folkblad - 03 maj 18 kl. 20:00

”Fler ska kunna köpa solceller”

Centerpartiet vill se fler gröna lösningar, och vi vill införa det vi kallar för Grönt avdrag, där man får bidrag för att investera i gröna lösningar, skriver Carina Sundbom (C), riksdagskandidat och gruppledare för Centerpartiet i Skellefteå. Det ska vara billigt och enkelt att vara snäll mot miljön. Att smutsa ned miljön däremot ska kosta.

Västerbottens Folkblad - 11 sep 13 kl. 10:14

Blygsam valrörelse inför kyrkovalet

Roger Larsson (t v), Levande kyrka i Skellefteå pastorat, lyssnade när Kurt Vallmark, Centerpartiet, presenterade sin grupps valprogram. Men i Skellefteå har slutspurten inför söndagen [...].

Västerbottens Folkblad - 07 apr 14 kl. 12:12

Alliensen vill göra större skolsatsning

Pengarna för att finansiera sina löften hittar man framförallt genom att säga nej till Centrumbron och lägga ner Örjansbadet i Skelleftehamn. Under måndagen presenterade Alliansen i Skellefteå – Folkpartiet, Moderaterna, Centerpartiet och Kristdemokraterna – sitt förslag till budget för 2015. Satsningar på skolan och investeringar för att stärka Skellefteå attraktivitet är den tydliga inriktningen på […].

Expressen - 18 okt 18 kl. 20:13

Viktig politik-twittrare anklagas ha falsk identitet

Twitterkontot "Telejampa" driver opinion för att Centerpartiet ska distansera sig från Moderaterna.Kantar Sifo rankar kontot bland de mest inflytelserika inom svensk politik.Men att personen bakom "Telejampa" skulle vara 60-åriga "Johan Landström" från Skellefteå ifrågasätts.

Fler nyheter från Västerbottens Folkblad

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 22:18

Två kvinnor omhändertagna i centrum

Två kvinnor har omhändertagits i centrala Umeå. Strax efter 18-tiden blev två kvinnor, som är i 25- respektive 35-årsåldern, omhändertagna i centrala Umeå misstänkta för narkotikabrott. Kvinnorna misstänktes vara påverkade av narkotika och fick följa med polisen för provtagning.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 22:23

[PLUS] Tillbaka efter ett års skadefrånvaro när UIK storsegrade

A-lagsspelaren gjorde comeback efter ett års skadefrånvaro när Umeå IK:s F19 krossade och gick upp....

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 21:18

Hon förlänger med Löven

Forwarden blir kvar i Björklöven. Lina Hedlund och Björklöven har kommit överens om en förlängning. Hedlund har spelat SDHL-hockey för SDE men har spenderat de senaste två säsongerna i Björklöven.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:33

[PLUS] Föremålet i Yttersjö var ofarligt

Bomskyddet har nu undersökt det föremål som påträffades på en tomt i Yttersjö. Föremålet var....

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:44

Kvinna misshandlad på Nydalahöjd

En kvinna har blivit slagen av en man utomhus. Vid 15-tiden inträffade en misshandel utomhus på Nydalahöjd i Umeå. En kvinna ska ha blivit slagen av en man och enligt uppgifter från polisen har de inte haft någon relation till varandra.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:38

Man misstänks för narkotikabrott

En man misstänks för innehav av narkotika. Vid 18-tiden kontrollerade polisen en man i Skelleftehamn. Mannen är i 25-årsåldern och misstänks nu för narkotikabrott, innehav.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:00

”Utan kärnkraft inga klimatmål”

Den svenska välfärden är beroende av tillförlitliga elleveranser. Att då avskriva kärnkraften är oansvarigt, menar Sverigedemokraternas energipolitiske talesperson, Mattias Bäckström Johansson. Ett mål om helt fossilfri svensk elproduktion är inom räckhåll, detta då produktionen i dag främst kommer från kärnkraft, vattenkraft och väderberoende energislag som vindkraft.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:05

”Norrlandskandidater” ska in på heltid”

Aldrig förr har så många svenskar röstat i EU-valet. Och trots farhågan att valdeltagandet skulle backa i länet, blev resultatet det motsatta. I riket landade det preliminära resultatet på 53,3 procent, i länet låg vi strax under snittet på 52,6 mot fjolårets deltagande på 51,6 procent.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 19:30

[PLUS] Alpina stjärnor flyttar utomlands

I höst går flyttlasset, då flyttar två av länets alpina stjärnor till Österrike..

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 19:00

[PLUS] Tonåringarna drömmer om en framtid på hemmaplan

Pendla flera mil varje dag eller första egna lägenheten långt hemifrån. Så ser verkligheten ut för....

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.