Kristianstadsbladet > Kultur

Thursday, 28 May, 09:58

Kristianstadsbladet - 28 okt 11 kl. 06:30

Att lära känna Strungeland tar tidPå väg till Nørrebro passerar jag universitetet och det gamla biblioteket, Nørreport med alla människor på väg hit och härifrån. Några försvinner ner till de rökiga, sotiga perrongerna, som för mig tillhör det gamla Europa och inte passar så bra in i det luftiga, kravmärkta skandinaviska vi blivit så vana vid. Ändå är det så här ganska ofta i Köpenhamn.
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Strungeland, Nørrebro, Europa, Köpenhamn, Nørrebros, Søerne, Michael Strunge, Pasolini, Rom, Her, Men, Nørregade, Voldgade, Nørre Voldgade, Klara, Stockholm, Södertälje, Lugnet, Malmö, Byen, Danmark, Sverige, Strunge, Hovedbiblioteket, Benn, Holm, Äta, Kaf, Höstpromenader, Kirkegård, HC Andersen, Brandão Jönsson, Rio, Janeiro

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Att lära, känna, Strungeland, tar, tid
Jönköpingsnytt - 28 nov 12 kl. 12:40

Missnöje i Gränna: ?Ingen tar hänsyn till våra åsikter?

Stanna upp. Tänk efter. Sätt er in i detaljerna i detta ärende.

Sydsvenskan - 04 dec 14 kl. 19:11

Våra företrädare tar inte ansvar

Vem hade väntat sig annat än nyval utifrån den hårda låsning som uppkom efter höstens ordinarie val?Med facit i hand är det lätt att se att den konstellation som kom till makten misslyckades. Vad gör den då, jo, blir mer eller mindre handlingsförlamad och utlyser ett extra val.

YLE - 07 jun 15 kl. 10:00

"Dom kommer hit och tar våra jobb"

Rädslan för invandrarna sprider sig över hela Europa. Här hemma har regeringen lovat utreda vad invandrarna kostar. Utgångspunkten är alltså att de kostar.

Skånskan - 06 jun 16 kl. 20:00

På barbershop får män känna sig ompysslade och fina

lund I nyöppnade Barbershop Brilliant på Kiliansgatan tar ägaren Husein Abbas endast emot manliga kunder. Han klipper håret med omsorg och kan även utföra en klassisk rakning med kniv, snöre och pincett.
Efter en full behandling känner man sig om inte pånyttfödd så i varje fall härligt slät och välvårdad.

HBL - 05 apr 14 kl. 04:15

”Den Putin jag lärde känna var ingen machokarl”

– Den Vladimir Putin jag lärde känna på 1990-talet var en timid och anspråkslös man. Jag känner inte igen dagens macho-Putin som uppträder med motorcykelgäng. Det berättar Finlands tidigare Moskvaambassadör Markus Lyra.

Skånskan - 24 apr 19 kl. 06:00

Johan Glans tar plats i Enkelstöten

Tv. Humor och deckarmiljö, hur går det ihop? Väldigt väl, om man frågar Johan Glans.

BT - 15 dec 13 kl. 13:04

Ärligt och berörande, Vånna inget

En och en halv irriterande timma efter utsatt tid öppnas dörren till konsertlokalen. Publiken smiter snabbt in och tar plats, lite trötta efter kvällens schemaförskjutning (som man kunde ana redan inför förbanden), men med fullt fokus på bandet på scen. Huvudakten i kväll är Vånna inget – ett namn som i småländska skogar är begripligt och betyder ”bryr sig ingenting”.

BT - 16 dec 13 kl. 12:21

Vånna Inget ? en punkostpannkaka

En och en halv irriterande timma efter utsatt tid öppnas dörren till konsertlokalen. Publiken smiter snabbt in och tar plats, lite trötta efter kvällens schemaförskjutning (som man kunde ana redan inför förbanden), men med fullt fokus på bandet på scen. Huvudakten i kväll är Vånna inget ett namn som i småländska skogar är begripligt och betyder bryr sig ingenting.

Barometern - 19 feb 14 kl. 10:07

Vånna Inget kan vinna Grammis

Andra band drömmer om de stora arenorna. Grammisnominerade Vånna Inget vill spela på Tegelbruket i Högsby. – Om någon frågar så kommer vi gärna, säger Tommy Tift.

YLE - 18 feb 16 kl. 07:40

Spraysolbränna, manikyr och galaklänning trissar upp priset på gammeldansen till hundratals euro

Gammeldansen kan kosta från tio euro till 900 euro, visar en rundringning till huvudstadsregionens gymnasier. Den allmänna trenden är att allt fler satsar allt mer. - Folk satsar nog jättemycket här.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Cirkus Cirkör och Fasching får coronastöd

Kristianstadsbladet - 45 minuter sedan

Bokmässan blir digital

För första gången på 35 år kan Bokmässan inte arrangeras i fysisk form. I stället blir det en digital variant som ska kombinera "en digital bildningshubb" och en litteraturfestival..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Norsk skidkung tar plats som programledare

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Alsings "Top Gear Sverige" sänds som planerat

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Jenny Jägerfeld kan vinna Barnradions pris

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Scorsese gör kortfilm av sin pandemitid

Kristianstadsbladet - 3 timmar sedan

Körberg och Sjöholm hyllar Kristina Lugn

Kristianstadsbladet - 4 timmar sedan

Fler skriver böcker om coronaviruset

Dystopier, analyser och spänningsromaner om pandemier: corona har börjat ta sig in i litteraturen. Och viruset kan förändra vad vi läser för en lång tid framöver..

Kristianstadsbladet - 10 timmar sedan

Disney hoppas öppna nöjespark i juli

Kristianstadsbladet - 12 timmar sedan

Han vann "Sveriges yngsta mästerkock"Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.