Kristianstadsbladet > Nöje

Monday, 25 May, 06:53

Kristianstadsbladet - 28 okt 11 kl. 06:30

Kulturen minns en popstadPaul McCartney. Kiss och Alice Cooper. Clash och Simple Minds. Dire Straits och Sex Pistols. P Olympen.
Läs mer på Kristianstadsbladet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kulturen, minnsen , popstad
Sydsvenskan - 16 mar 11 kl. 07:45

Popnostalgi på Kulturen

Nu är det dags att damma av de gamla vinylskivorna och plocka ner platådojorna från vinden. På torsdag är det dags för den första av fyra insamlingskvällar för utställningen Popstad Lund som kommer att visas på Kulturen i höst.
Popstad Lund är ett projekt som tog sin början på Facebook för snart ett år sedan, på initiativ av Petter Lönegård, Anders Mildner och Martin Persson som alla var aktiva inom musiklivet när det begav sig.

Sydsvenskan - 15 jun 11 kl. 08:17

Popstad Lund på turné

Foto: Lars Brundin
Kulturens magasin fullt är av skivor, affischer och t-shirts. Det är långt ifrån tillräckligt, tycker gänget bakom Popstad Lund. I jakt på fler föremål från åren 1971-1996 åker de på turné.

Helsingborgs Dagblad - 14 mar 11 kl. 09:05

Lund som popstad på Kulturen

Museet Kulturen i Lund drar i gång ett projekt för att minnas Lunds storhetstid som centrum för popmusik och ungdomskultur åren 1971-96. Projektet Popstad Lund började som ett upprop på Facebook, som många hörsammade och på torsdag håller museet öppet för alla som vill lämna in föremål till den utställning, som är tänkt att invigas först i höst..

Helsingborgs Dagblad - 27 okt 11 kl. 14:20

Invigning av Popstad Lund

På söndag öppnar "Popstad Lund" på museet Kulturen. En utställning om 25 år som förändrade staden och alla som förändrades med den."Popstad Lund" vill minnas storhetstiden 1971?

Sydsvenskan - 21 feb 11 kl. 14:57

Kulturen letar ny personal

Arkiv: Lars Brundin 2010
Sju lediga jobb i kulturbranschen. Det händer inte varje dag. Men nu händer det på Kulturen.

DN - 27 jun 12 kl. 09:26

Lund minns sin pophistoria

Rock, svårmod och ett sturigt egensinne. På Kulturen i Lund visas just nu utställningen ?Popstad Lund 1971?

Sydsvenskan - 09 nov 11 kl. 22:29

Popnostalgiker på Kulturen

Foto: Karl Melander
Första paret ut i Popstadskvällar - Martin Persson och Fredrik Boklund. Genom Apollon bild & film producerade de båda närmare femhundra popvideos, flera långkörare i musikkanalen MTV.
Plats: Kulturen
Tid: 19.

Helsingborgs Dagblad - 24 jan 11 kl. 09:44

Kulturen i Lund nysatsar

Kulturen i Lund nysatsar 2011 med sådan som ett kafé i friluftsmuseet och utställningar om bland annat hållbar utveckling och återanvändning, som arrangeras i samarbete med folkhögskolor. En annan utställningssatsning i höst är Popstad Lund, som ska spegla stadens utveckling 1971-96. En ny organisation och nya arbetsmetoder ingår också i Kulturens satsning 2011, enligt ett pressmeddelande..

Sydsvenskan - 28 feb 13 kl. 13:39

Popstad till Lundagård

Popstadsfestivalen flyttar från Kulturen och ut till Lundagård. Det framgår av den ansökan som Lunds rock´n roll förening skickat in till kommunen..

Barometern - 09 sep 14 kl. 09:35

"Kulturen måste vara tillgänglig"

Kulturen i valet. Hur intresserade är politikerna egentligen av kultur? I en serie artiklar frågar vi ut landstingets toppolitiker, som bestämmer storleken på den regionala kulturbudgeten, inför valet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.