Trelleborgs Allehanda > Nyheter

Tuesday, 02 June, 16:31

Trelleborgs Allehanda - 28 okt 11 kl. 06:30

Väntan över för barnDet var egentligen inte meningen att barnen skulle bo nästan ett helt år på transitboende i Trelleborg. Men när Migrationsverket ändrade kösystem kom de i kläm. De satt fast i det gamla systemet medan barn som anlände efter dem gick före i kön.
Läs mer på Trelleborgs Allehanda
Läs mer om:
Hedmansgården, Västra Torp, Trelleborg, Migrationsverket, Fagerängen, Gula, Cecilia

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Väntanöver för , barn
LV - 17 jun 15 kl. 08:36

En miljon till asylsökande barn

Koalition för Linköping prioriterar asylsökande barn och unga i integrationsprocessen. Projektet Barn i väntan/Barn i start riktar sig till barn och familjer som är asylsökande eller som nyligen har fått uppehållstillstånd..

Trelleborgs Allehanda - 11 sep 12 kl. 17:40

55-åring kvar i häkte i väntan på sin dom

Mannen som stått inför rätta för förberedelse till grov våldtäkt mot barn sitter kvar i häkte i väntan på dom. "Ett klart tecken på en fällande dom", säger mannens försvarare Jörgen Malmunger.
Huvudförhandlingen mot den 55-årige man från Mellansverige som åtalats för förberedelse till grov våldtäkt mot barn hölls på tisdagen en våning upp i Ystads tingsrätt.

Cornucopia - 19 aug 13 kl. 15:04

Spara nästan 60 000:- på att låsa räntan i fem år

Beroende på vad man tror på för scenarier kan det fortfarande vara lönsamt att binda bolåneräntan på fem år, givet att man köpt för att bo och inte för att flytta.

Efter lågkonjunktur kommer alltid högkonjunktur. Sverige kommer uppleva en ekonomisk återhämtning med start 2014 - 2015, kanske redan med start i år.

YLE - 06 sep 16 kl. 12:08

Daghemmet Skogsgläntan firar efterlängad flytt i Ekenäs

Det är som att komma till himmelriket. Så beskriver daghemsföreståndare Ann Nordström Skogsgläntans flytt till den nya byggnaden på Björknäsgatan i Ekenäs. Den första augusti flyttade närmare 80 barn tillsammans med personalen till de nya lokalerna.

GöteborgsPosten - 23 timmar sedan

Döms till fängelse för våldtäkt mot barn

En man i 50-årsåldern döms av Halmstads tingsrätt till fängelse för två fall av våldtäkt mot barn och ett fall av grovt sexuellt övergrepp mot barn, rapporterar.

Skånskan - 09 okt 15 kl. 15:42

Oviss väntan för tusen barn

Malmö Omkring 100 ensamkommande flyktingbarn per dygn kommer just nu till Malmö.
Det ställer hårda krav på kommunen att ordna platser att bo på för barnen medan de väntar på besked om anvisning till andra kommuner.
SkD besökte på fredagen boendet Ronja som nyligen öppnade.

Dagens PS - 03 dec 18 kl. 14:39

Expert: Barn vill se pengar växa

Just därför är det viktigt att sparräntan är hög, det hjälper våra små att motstå frestelser, fastslår han. Frestelser i sammanhanget kan vara något så banalt som att köpa godis för pengarna. Men vi pratar ju om barn och Claes Hemberg, fram till nyligen sparekonom på Avanza, har tidigare bland annat vurmat för en barnränta, det vill säga en tillräckligt hög ränta på uppåt 10 procent ”för att de ska kunna se att veckopengen blir högre”, skriver Aftonbladet där Claes Hemberg i den här artikeln ger goda råd om hur du bäst sparar till dina barn.

PrivataAffärer - 04 okt 19 kl. 11:00

Så sparar du till barn eller barnbarn

1. Kapitalförsäkring En stor fördel med en kapitalförsäkring är att du kan välja barnet som förmånstagare. Du kan alltså själv öppna kontot och sedan behålla kontrollen.

Skånskan - 07 dec 15 kl. 23:00

Barn flyttar in i Svävarterminal

MALMÖ I väntan på registrering har Posthusplatsen i Malmö de senaste veckorna fungerat som en buffert för ensamkommande flyktingbarn.
Men verksamheten flyttas nu tillfälligt till tidigare Svävarterminalen på Skeppsbron.Detta i en övergångsfas medan bodar från Posthusplatsen flyttas till hamnen och den nya ankomsthallen där.

YLE - 12 jan 17 kl. 03:41

Tiotals finländska kvinnor har låtit frysa ned sina äggceller i väntan på den rätta

Kvinnor i Finland har redan i drygt tre års tid kunnat frysa ned äggceller för framtida behov, utan medicinska skäl. Den som väljer det här alternativet är oftast singel och vill säkra sin fertilitet för flera år framåt i väntan på en partner. – Man vill förlänga ungdomen och bilda familj först i ett senare skede.

BT - 17 jul 14 kl. 14:11

Allt fler ensamkommande barn

Hundratals ensamkommande barn har redan tvångsplacerats ut i kommuner. Detta bara ett halvår efter lagändringen som tvingar kommuner att ta emot barnen. Och hittills i år har det redan kommit fler barn än det kom under hela förra året.

Fler nyheter från Trelleborgs Allehanda

Trelleborgs Allehanda - 30 minuter sedan

Nya skjutbanor ett lyft för klubben

Trelleborgs Sportskytteklubb har färdigställt sin nya skjutbana. En stor investering som lär betala tillbaka. ”Det är en nödvändighet för oss och våra unga”, säger skytteklubbens André Friman.

Trelleborgs Allehanda - 30 minuter sedan

Kommunens uppmaning till trelleborgarna: Spara på vattnet

Vattenverken i Trelleborgs kommun ligger nära maxkapacitet efter att hushållen börjat använda allt mer vatten. Nu uppmanas trelleborgarna att hushålla med vattnet för att undvika bevattningsförbud i sommar..

Trelleborgs Allehanda - 2 timmar sedan

Grannfejd om eldning avgjord i domstol

Grannar till en fastighet i västra Trelleborg klagade på rök från vedeldning. Tidigare har både kommunen och länsstyrelsen satt stopp för eldning stora delar av året. Och nu håller mark- och miljödomstolen med..

Trelleborgs Allehanda - 2 timmar sedan

Stark seger för TFF i eallsvenska återstarten

Efter två månaders uppehåll är eAllsvenskan åter tillbaka för TFF:s lag att delta i. Under måndagen besegrade man Djurgården med 3-2 i matcher. .

Trelleborgs Allehanda - 3 timmar sedan

Rehab för covid-19-patienter samordnas

Många covid-19-patienter behöver rehabilitering när de tillfrisknat. Depressioner, andningsproblem och trötthet är vanligt. Nu tänker Region Skåne samordna hjälpen till patienterna..

Trelleborgs Allehanda - 8 timmar sedan

Medan du sov: Här är nattens händelser

Bilbrand i Kristianstad. Butiksinbrott i Broby. Fel på järnvägsbommar och inställda tåg..

Trelleborgs Allehanda - 4 timmar sedan

Grovt rattfylleri: Körde med över en promille på väg 9

En man i 50-årsåldern stoppades på måndagskvällen av polisen när han kom körandes på Böste Strandväg/väg 9. Mannen visade sig ha 1,06 promille alkohol i blodet och är nu misstänkt för grovt rattfylleri..

Trelleborgs Allehanda - 4 timmar sedan

Antalet covid-patienter ökar på Trelleborgs lasarett

Efter att ha varit tomt på patienter på Trelleborgs lasarett har antalet sjuka i covid-19 återigen ökat. Det samtidigt som det vårdas färre totalt på de skånska sjukhusen..

Trelleborgs Allehanda - 5 timmar sedan

Två nya skånska dödsfall – allt färre intensivvårdas

Det senaste dygnet har två nya dödsfall registrerats i Skåne. Samtidigt är det allt färre patienter som får intensivvård..

Trelleborgs Allehanda - 5 timmar sedan

Här skapas den nya sälen Isak

Hos keramikern Helene Rönnberg i Falsterbo håller Trelleborgs nästa staty på att växa fram. Den skalenliga sälen ska hedra minnet av sälen Isak som under ett par decennier bodde i Stadsparksdammen. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.