SVT > Videos

Monday, 25 May, 00:23

SVT - 28 okt 11 kl. 06:00

93-åring utan trygghetslarmSen Telia klippte de fasta ledningarna i glesbygden har det kommit mer rapporter om problem för de boende i inlandet. I Åsele har 93-åriga Elin Tengman nu varit utan sitt trygghetslarm i två månader..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Telia, Åsele, Elin Tengman

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 93-åringutan , trygghetslarm
SmålandsPosten - 24 apr 20 kl. 17:10

Coronaviruset: Skulle installera trygghetslarm - 84-åring vägrade öppna dörren

Montören skulle installera ett nytt trygghetslarm i 84-åringens lägenhet. Kvinnan vägrade öppna då hon var rädd för smitta. Nu ifrågasätter sonen kommunens agerande..

Trelleborgs Allehanda - 15 maj 14 kl. 06:30

Trygghetslarm stängdes av efter räkningsmiss

En 88-årig kvinna fick elen avstängd vilket gjorde att hennes trygghetslarm inte längre fungerade. Helt korrekt, menar Trelleborgs kommun som sköter kontakten med kunderna. Inte rimligt, anser elbolaget Tefabs vd Johan Sigvardsson.

Skånskan - 24 maj 18 kl. 19:00

Struligt trygghetslarm – 50 kan ha drabbats

skurup Kommunens trygghetslarm har drabbats av driftstörningar vilket i sin tur kan ha drabbat uppemot 50 brukare med problem att larma som möjlig följd.
Först på fredagen väntas problemet ha åtgärdats.Besked om källan till problemet, som började visa sig i förra veckan och blivit värre under den här veckan, fick kommunen i tisdags.

SmålandsPosten - 15 feb 14 kl. 08:55

Kraftig taxehöjning för trygghetslarm

Kommunstyrelsen föreslår en kraftig höjning av avgifterna för trygghetslarm.
– Vissa säger att de inte längre har råd att ha trygghetslarmet kvar, säger Sven Sandin i PRO. I Lessebo kommun finns i?

Helsingborgs Dagblad - 26 mar 13 kl. 09:00

Hotad 32-åring bortförd

En 32-åring i Piteå kan ha blivit utsatt för människorov. Mannen, som tidigare varit hotad till livet, försvann från sitt hem på måndagskvällen. Några timmar senare tog han i Lycksele kontakt med polisen.

News55 - 19 jan 20 kl. 19:29

Här trotsade 95-åring falsk polis

Kvinnan som är boende i Sölvesborg fick ett telefonsamtal vid 19-tiden på kvällen där en man påstod sig komma från polisen och som bad henne samla ihop sina smycken. 95-åringen fattade misstanke och lade på luren. När det sedan ringde på dörren vägrade hon att öppna dörren.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Trygghetslarm fungerade inte

Många äldre är beroende av så kallade trygghetslarm. På lördagen slogs systemet för trygghetslarm ut i hela landet under ungefär en timme, uppger SR Jämtland.Det var under en timme på lördagsmorgonen som larmen inte fungerade.

Dalarnas tidningar - 23 jul 13 kl. 17:55

Trygghetslarm trasiga igen

I mitten av mars gick runt 200 trygghetslarm inom hemtjänsten sönder. Nu har det hänt igen. Under delar av helgen stod 33 användare utan sitt trygghetslarm..

BT - 29 jul 13 kl. 08:21

Analoga trygghetslarm risk för äldre

Det finns risk för att de larm som äldre och personer med funktionsnedsättningar skickar genom sina trygghetslarm inte kommer fram till larmcentralen. Det beror på att de flesta trygghetslarm i dag är analoga och larmar med hjälp av den fasta telefonin, medan telenäten i dag är digitala, rapporterar SVT. Nu vill flera myndigheter att 200 000 analoga larm ska bytas ut till 2015, vilket beräknas kosta cirka 300 miljoner kronor..

Kristianstadsbladet - 29 jul 13 kl. 08:19

Analoga trygghetslarm risk för äldre


Det finns risk för att de larm som äldre och personer med funktionsnedsättningar skickar genom sina trygghetslarm inte kommer fram till larmcentralen. Det beror på att de flesta trygghetslarm i dag är analoga och larmar med hjälp av den fasta telefonin, medan telenäten i dag är digitala, rapporterar SVT.Nu vill flera myndigheter att 200 000 analoga larm ska bytas ut till 2015, vilket beräknas kosta cirka 300 miljoner kronor..

Helsingborgs Dagblad - 29 jul 13 kl. 08:22

Analoga trygghetslarm risk för äldre

Det finns risk för att de larm som äldre och personer med funktionsnedsättningar skickar genom sina trygghetslarm inte kommer fram till larmcentralen. Det beror på att de flesta trygghetslarm i dag är analoga och larmar med hjälp av den fasta telefonin, medan telenäten i dag är digitala, rapporterar SVT..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.