NSD > Nyheter

Thursday, 28 May, 03:40

NSD - 28 okt 11 kl. 04:31

Ett hot mot hälsa och miljöDet har länge varit känt att ståljätten Outokumpu i Torneå släpper ut stora mängder miljögifter i luft och vatten, till exempel det extremt farliga dioxinet. Ett sorgligt faktum är att fet fisk i Bottenviken innehåller för mycket dioxin för att få exporteras..
Läs mer på NSD
Läs mer om:
Outokumpu, Torneå, Bottenviken

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ett hotmot , hälsaoch , miljö
UNT - 02 maj 16 kl. 13:03

Miljökritik mot frihandelsavtal

Miljöorganisationen Greenpeace säger sig ha kommit över läckta dokument som visar att frihandelsavtalet TTIP utgör ett allvarligt hot "mot klimatet, miljön och konsumentsäkerheten"..

Kristianstadsbladet - 07 nov 15 kl. 03:00

Hot mot inspektörer läggs ner

Förundersökningen om hot mot två miljöinspektörer vid en oanmäld inspektion på en restaurang i Hässleholm läggs ner..

Supermiljöbloggen - 09 dec 16 kl. 11:56

Agnes Wold: ”Det finns inga bevis för att ‘hormonstörande kemikalier’ påverkar vår hälsa”

Agnes Wold, professor i klinisk bakteriologi, har flera gånger kritiserat Naturskyddsföreningen och forskare för att ogrundat skrämma upp folk rörande hormonstörande ämnen. Hon förnekar inte att det finns ämnen som kan störa hormoner, men förklarar här utförligt varför hon har problem med uttrycket "hormonstörande ämnen".  Läs mer: Carl-Gustaf Bornehag: "Kemikalier i damm ett troligt hälsoproblem" DN: "Stoppa skrämselpropaganda på förskolorna" Mattias Öberg: "Okunskap i kamikaliedebatten kan ge farlig backlash" Debatt i Plånboken mellan Mattias Öberg och Agnes Wold Naturskyddsföreningen har, tillsammans med vissa forskare, framgångsrikt sålt in budskapet till det svenska folket och våra politiker att vardagen, till och med i vår trygga svenska förskola, ä

Supermiljöbloggen - 20 jul 15 kl. 14:56

Miljödebattör: Vegetarisk skolmat hot mot friheten

Rädda klimatet i all ära – men inte på bekostnad av individens frihet. Det skriver centerpartisten, styrelseledamoten i Klimataktion och anställde på Naturskyddsföreningen Rasmus Orsén i en debattartikel i Sydsvenskan. Där frågar han sig vad miljö och hälsa egentligen betyder utan frihet, och menar att vegetarisk skolmat går ut över individens frihet.

Skånskan - 03 jul 19 kl. 08:00

Dödligt hot

Sommarföljetång Ett problem var naturligtvis Francine. Jag visste att om jag berättade för henne skulle hon sätta tvärstopp, åtmin- stone försöka. Å andra sidan ville jag inte gå bakom ryggen på henne.

HBL - 14 mar 14 kl. 05:00

Miljönämnden och konkursboet tolkar olika

Miljönämnden i Hangö valde att remittera ansökan om att riva stålverket i Koverhar. Konkursboet söker ett undantag som inte kan godkännas utan tilläggsutredningar.Enligt konkursboet utgör de underjordiska betongkonstruktionerna på FN-steels gamla fabriksområde inget miljöhot.

Skånskan - 21 jun 19 kl. 08:00

Dödligt hot

Sommarföljetong Kapitel 1
Stämningen var tryckt i prinsessan Sofia Albertinas Salon de Compagnie med den storslagna inredningen i hennes palats vid Gustav Adolfs torg. Gemaket var en av den gustavianska epokens höjdpunkter, skapat av mästaren Masreliez. Palatset hade byggts av Gustav III för hans syster som en kopia av den gamla operan mitt emot.

Skånskan - 21 dec 18 kl. 16:18

Institution drabbad av hot

lund Medarbetare på institutionen för kliniska vetenskaper har i över ett år utsatts för hot. De har eskalerat från nedsättande kommentarer till dödshot riktade mot den anställde och dennes familj.Det är Arbetsmiljöverket som slår larm.

SVT Debatt - 03 nov 13 kl. 15:00

Vegetariskt enskilt viktigaste valet för miljön

KÖTTKONSUMTION Att välja vegetariskt är den enskilt viktigaste handlingen för att minska matens växthusgasutsläpp. Inte att välja svenskt kött. Nordens ledande forskare har nyligen uppdaterat de nordiska näringsrekommendationerna och rekommenderar otvetydigt att vi bör begränsa vårt intag av kött och öka vårt intag av hela vegetabilier.

YLE - 14 aug 12 kl. 09:58

Miljörisker för dumpade kemiska vapen undersöks

På Östersjöns botten ligger ca femtiofem tusen tonn kemiska vapen, som sänktes ner i vattnet efter andra världskriget. Projektet Chemsea som hör till EU:s program för skydd av Östersjön kartlägger miljörisker kring de dumpade vapnen. De kemiska vapnen innehåller bland annat tårgas och senapsgas med föreningar som innehåller arsen, säger Professor Paula Vanninen som är direktör för Verifin, en avdelning vid Helsingfors universitet som forskar kring kemiska vapen.

YLE - 09 maj 17 kl. 15:45

Förbundspennan: Motion är hälsa – hälsa ofta!

Finlands Svenska Idrott jobbar för tillfället med att utveckla sin idrotts- och motionsstrategi med avsikt att anpassa dem till dagens förhöjda krav. Varför ämnet är aktuellt beror främst på alla hot mot folkhälsan i dagens samhälle. Mycket av ohälsa i dag beror på stillasittande arbete och fritid som spenderas framför data- och mobilskärmar.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.