DI > Ekonomi

Monday, 25 May, 03:42

DI - 27 okt 11 kl. 21:26

Sarkozy ber franska banker avstå från utdelningarFrankrikes president Nicolas Sarkozy kommer att be de franska bankerna att slopa sina utdelningar så att de i stället kan stärka sin kapitalbas. Presidenten medger också att det finns risker för en kreditkris i Frankrike..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Nicolas Sarkozy, Frankrike

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sarkozy, ber, franska, banker, avståfrån , utdelningar
Affärsvärlden - 27 jun 11 kl. 12:37

Franska banker på väg mot överenskommelse om Grekland

Frankrikes president Nicolas Sarkozy bekräftade på måndagen uppgifterna om att franska banker är på väg mot en överenskommelse om att rulla över 70 procent av deras innehav av grekiska statspapper till och med 2014..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Franska banker får sänkt betyg

Standard & Poor's nedgraderade tre franska bankers kreditvärdighet på torsdagen, däribland bankjätten BNP Parisbas. Tio andra, bland andra Crédit Agricole och Société Générale har placerats på listan över banker med negativ prognos. "De ekonomiska risker under vilka franska banker verkar har ökat enligt vår uppfattning och gör dem något mer exponerade för möjligheten av en mer utdragen recession i eurozonen", skriver värderingsinstitutet som förklaring till åtgärderna..

BT - 25 okt 12 kl. 21:37

Franska banker får sänkt betyg

Standard & Poor's nedgraderade tre franska bankers kreditvärdighet på torsdagen, däribland bankjätten BNP Parisbas. Tio andra, bland andra Crédit Agricole och Société Générale har placerats på listan över banker med negativ prognos."De ekonomiska risker under vilka franska banker verkar har ökat enligt vår uppfattning och gör dem något mer exponerade för möjligheten av en mer utdragen recession i eurozonen", skriver värderingsinstitutet som förklaring till åtgärderna..

Realtid - 31 aug 11 kl. 08:03

"Franska banker är solida"

ECB-ledamoten Christian Noyer tror inte att IMF-chefen syftade på franska banker när hon uttalade sig om att europeiska banker behöver mer kapital..

SR - 28 nov 17 kl. 17:03

Franska banker stänger Nationella frontens konton

Två franska banker har beslutat att stänga alla bankkonton som hör till det nationalistiska partiet Nationella fronten. Partiet har vänt sig till den franska centralbanken med klagomål, som ger bankerna rätt. Nationella frontens partiledare Marine Le Pen är upprörd och hotar med att stämma bankerna..

E24 - 09 aug 11 kl. 11:07

Franska banker i blickfånget

En allt mer osäker finansmarknad söker efter nästa dominobricka och blickarna vänds nu mot Frankrike och franska banker..

DI - 12 sep 11 kl. 11:45

"Franska banker har inget likviditetsproblem"

Efter att ha ökat kapitalet med 50 miljarder euro under de två senaste åren, har franska banker inga problem med vare sig likviditet eller solvens. De är nu kapabla att möta alla eventuella problem i Grekland. Det sade den franske centralbankschefen Christian Noyer på måndagen, enligt Bloomberg News..

Affärsvärlden - 12 sep 11 kl. 11:45

?Franska banker likvida?

Efter att ha ökat kapitalet med 50 miljarder euro under de två senaste åren, har franska banker inga problem med vare sig likviditet eller solvens. De är nu kapabla att möta alla eventuella problem i Grekland. Det sade den franske centralbankschefen Christian Noyer på måndagen, enligt Bloomberg News..

DI - 16 sep 11 kl. 17:44

Europabörser: Franska banker sänkte humöret

Europabörserna noterade länge klara uppgångar på fredagen, men sentimentet försämrades något sent på eftermiddagen efter rykten kring franska banker..

DI - 02 nov 11 kl. 12:47

Franska banker behöver 8 miljarder euro

Franska banker kommer att behöva ta in 8 miljarder euro i nytt kapital i den rekapitaliseringsplan som EU enades om i förra veckan..

Fler nyheter från DI

DI - 6 timmar sedan

Ilska mot Nasdaq: Så skär robothandeln in på privatspararnas bekostnad

Kritiken mot Nasdaq för att Stockholmsbörsen skräddarsyr lösningar för robothandlare på bekostnad av svenska småsparare och daytraders….

DI - 6 timmar sedan

Ännu inget EU-klartecken för remdesivir

EU har fortfarande inte godkänt Gileads experimentella läkemedel remdesivir för användning mot covid-19..

DI - 6 timmar sedan

Miljökonflikter om skogsmark ska utredas

Avvägningen mellan skogsavverkning och behovet att skydda hotade arter har blivit allt mer konfliktfylld..

DI - 7 timmar sedan

Uppgifter: Kurskraschade lyxbilstillverkaren byter vd

Aston Martins vd Andy Palmer kommer få lämna lyxbilstillverkaren vars aktie sedan börsnoteringen 2018 har rasat över 90 procent, uppger….

DI - 7 timmar sedan

Moderat kommuntopp lämnar uppdrag efter sexköp

Kommunstyrelsens ordförande i Kungsbacka Hans Forsberg (M) lämnar alla sina politiska uppdrag med omedelbar verkan..

DI - 7 timmar sedan

Scania riskerar bli utan stöd – växande oro för nedskärningar

Det finns stigande farhågor inom lastbilsbolaget Scania för att stora personalneddragningar väntar om bolaget blir utan permitteringsstöd….

DI - 7 timmar sedan

Boris Johnson: Engelska skolor kan börja öppna igen

Delar av skolorna i England kan börja öppna igen från den 1 juni, meddelar premiärminister Boris Johnson..

DI - 8 timmar sedan

Nya förslag luckrar upp anställningsskyddet: ”10-1 till arbetsgivarna”

Anställningsskyddet luckras upp om förslagen i regeringens och januaripartiernas utredningsförslag blir verklighet, rapporterar Agenda i….

DI - 9 timmar sedan

Kampen trappas upp: Tele 2 smygstartade med 5g

Kampen mellan Tele 2 och Telia trappas upp. På söndagen tog Tele 2 ett första viktigt steg mot det som ska bli ett nytt nationellt 5g-nät..

DI - 9 timmar sedan

Harvardprofessorn Alberto Alesina har avlidit

Den välrenommerade ekonomen och Harvardprofessorn Alberto Alesina har avlidit, rapporterar Bloomberg med hänvisning till italienska medier..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.