Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Tuesday, 02 June, 23:20

Helsingborgs Dagblad - 27 okt 11 kl. 16:58

Besparingar i nästa års regionbudet2012 blir ett tufft år för sjukhusen i Skåne. Nästa år ska de effektivisera sin verksamhet med ytterligare två procent..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Skåne

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Besparingari nästa , års, regionbudet
Barometern - 13 aug 13 kl. 08:04

Skolan ska göra hårda besparingar

Kommunstyrelsen ska på uppdrag av kommunchefen Joakim Malmdahl ta fram en åtgärdsplan för att minimera avvikelser i budgeten och för skolans del handlar det om 354 000 kronor i besparingar. Man ska nu utreda hur olika besparingar påverkar kommande års budgetar. Principen är att alla nya förslag till kostnadsökningar avslås och alla möjligheter till kostnadsminskningar ska tillvaratas.

UT - 24 sep 13 kl. 07:25

Oro för besparingar inom räddningstjänsten

Just nu pågår arbetet med räddningstjänstens budget och bland annat arbetar man på förslag till besparingar. Den 25 oktober ska politikerna i direktionen ta beslut om budgeten för Södra Älvsborgs räddningstjänst 2014. Men redan den 4 oktober ska direktionen fatta ett första beslut om vilken inriktning man ska ha på beslutet.

Kristianstadsbladet - 15 nov 13 kl. 09:32

Besparingar att vänta på skolor

Foto: Bosse Nilsson
Besparingar väntar i några av skolorna söder om Kristianstad. Elever, föräldrar och personal får vänta tills efter årsskiftet på besked om hur de påverkas.
I södra skolområdet överväger ansvariga vilka nedskärningar som ska göras nästa år.

Cornucopia - 13 jan 17 kl. 08:16

Polisens resultat kraftigt sämre - besparingar och neddragningar väntar

Polisens resultat försämrades ytterligare under årets slut och vår handlingsförlamade inrikesminister Anders Ygeman har utlovat kraftiga åtgärder. Det ser man nu i form av att det blir massiva besparingar och neddragningar på polisen i södra Sverige, främst minskad personal. Men rikspolischefen Dan Eliasson slog sig på Folk & Försvar för bröstet med att han minsann tillsatt 3 000 nya chefer.

Skånskan - 04 aug 18 kl. 14:00

Underskott kräver besparingar i skolan

STAFFANSTORP Barn- och utbildningsnämnden måste kompenseras ekonomiskt för att det är så många fler barn i verksamheterna än beräknat.Det menar Laila Olsen (S) som i en motion kräver att nämndens budgetram utökas. Barn- och utbildningsnämndens ordförande, Nino Vidovic (M) är dock inte oroad.

Skånskan - 16 nov 18 kl. 16:48

Besparingar krävs inom äldreomsorgen

Sjöbo Kostnaderna skenar iväg inom äldreomsorgen och mindre pengar väntas i budgeten för nästa år.
Det gör att besparingar måste till. Om det blir genom att lägga ner ett boende, som tidigare nämnts som ett alternativ, eller lägre bemanning vet man inte än.

Dalarnas tidningar - 23 mar 11 kl. 06:00

Tufft på förskolan efter besparingar

[SUNNANSJÖ] Ett barn har smitit ut tre gånger, läroplanen kan inte följas, fasta aktiviteter har valts bort och personalen känner att man snart inte orkar mer. Det är några av konsekvenserna vid förskolan i Sunnansjö efter en tid av besparingar. Och i dag kan social och utbildningsnämnden fatta beslut om nya besparingar, bland annat inom förskolan..

Nyheter 24 - 05 apr 11 kl. 08:12

Poliser anmälda - stal utvisad mans besparingar


Misstänks ha stulit 65 000 kronor från palestinsk man. STOCKHOLM. En palestinsk man som utvisades till Gaza i slutet på 2010 har polisanmält de poliser som genomförde utvisningen.

VA - 28 apr 11 kl. 21:08

Företag missar besparingar för miljarder

28 april Många svenska företag oroar sig för ökande energikostnader och mindre säker tillgång till el. Och svenska politiker satsar främst på förnyelsebar energi. Men en ny rapport från Veckans Affärer, Näringslivets energirapport 2011, visar att både företagen och politikerna istället borde fokusera på de stora besparingar som kan uppnås genom energieffektivisering.

Sydsvenskan - 12 sep 11 kl. 12:36

Nya besparingar väntar SAS

Foto: Patrick Persson
Flygbolaget SAS ska på onsdag presentera en ny strategi. Analytiker tror att vd Rickard Gustafson kommer att flagga för nya besparingar.
?

Trelleborgs Allehanda - 03 dec 11 kl. 06:30

Stora besparingar väntar för lasarettet

Foto: Claes Nyberg
Neddragningar hotar på Trelleborgs lasarett. Region Skåne kräver att sjukhuset ska spara 30 miljoner kronor. Besparingarna ska ske samtidigt som sjukhuset ska bedriva mer vård.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Ukrainsk klubb i karantän – 25 smittade

Samtliga i den ukrainska fotbollsklubben Karpaty Lviv kan se fram emot två veckor i karantän. Anledningen? Spelartruppen och personalen har testats för coronaviruset – där hela 25 provsvar var positiva.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Dieselutsläpp orsakar ekokatastrof i Sibirien

Lokala myndigheter i Sibirien, Ryssland, har utfärdat katastrofläge sedan 20 000 liter dieselbränsle läckt ut i en flod nära den arktiska staden Norilsk. Dieseln kom från fabriksanläggningen Norilsk Nickel, en av världens största nickelindustrier. Olyck.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Wall Street fortsatte uppåt

Den amerikanska börsuppgången fortsatte uppåt under tisdagen. Uppgången tog fart när det närmade sig stängning. De kraftiga protesterna runt om i landet mot polisiärt våld mot svarta skakar USA, men investerarna fortsätter att lockas av tecken på en eko.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Skådespelaren Carina Boberg död

Skådespelerskan Carina Boberg, känd från Göteborgs stadsteater och tv-serien "Rena rama Rolf", har gått bort vid 68 års ålder efter en tids sjukdom, skriver Göteborgs-Posten. – Hon har betytt ovärderligt mycket, hon var en varm och levande människa, säg.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Tv-producent sparkad efter hot om våld

"Law & order"-skaparen Dick Wolf tolererar inte medarbetare som hotar att skjuta ihjäl andra människor. Så när hans kollega Craig Gore twittrade att han inte skulle tveka inför att meja ner alla som eventuellt tänkt plundra hans egendom, tillsammans med.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Uråldriga matstölder kan förklara sex

Svenska forskare har upptäckt att redan de allra tidigaste djuren var drabbade av parasiter, som stal maten ur munnen på dem. Den unika upptäckten kan kasta mer ljus över varför djur fortplantar sig sexuellt i stället för att bara klona sig. Små, vita s.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Första kvinnliga ordföranden i tennisförbundet

För första gången i sin 114-åriga historia har Svenska tennisförbundet (SvTF) valt en kvinna som ordförande. Det handlar om Åsa Hedin som blir ny på posten ett drygt år efter att hon tog plats i styrelsen i maj 2019. "Jag behövde ingen betänketid.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Nya ägare till hus i Glumslöv – prislappen: 2 725 000 kronor

De köpte huset på Heimdalsgatan..

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Många döda vid polisingripanden i Rio

Antalet människor som dödas vid polisingripanden i Brasilien ser inte ut att minska – trots strikta coronarestriktioner. Protesterna mot rasism och polisvåld i USA ger eko i Brasilien, där tusentals människor dödas varje år i samband med polisingripande.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Är det bara nordiska kärlekspar som får älska på sitt eget vis?

Asylsökande hbtq-personer måste passa in i myndigheternas mall..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.