IDG > IT

Thursday, 28 May, 16:30

IDG - 27 okt 11 kl. 16:53

Nokia i Microsofts knä"Många börjar se Nokia som Windowstelefontillverkaren med stort W. Det är inte enbart positivt", skriver Sverker Brundin..
Läs mer på IDG
Läs mer om:
Microsofts, Nokia, Windowstelefontillverkaren, Sverker Brundin

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nokiai , Microsofts, knä
Nyteknik - 19 nov 14 kl. 11:45

Så duckar Nokia Microsofts mobilförbud

När Microsoft köpte Nokias mobiler fanns ett avtal som förhindrade ”rest-Nokia” att använda Nokias varumärke på mobiler. Hur stämmer det med Nokias nya surfplatta?.

HBL - 18 jul 14 kl. 06:48

"Microsoft ångrar sitt köp av Nokia"

Efter att Microsoft meddelade att de köper mobiltillverkningen av Nokia varnade experter för att jobben i Finland är hotade på lång sikt. Gårdagens uppsägning visar att de hade rätt.– Vi är djupt engagerade i Finland, vi planerar inte att flytta några arbetsplatser, sade Microsofts förre vd Steve Ballmer när Nokiaaffären blev offentlig i september 2013.

HBL - 20 aug 14 kl. 09:45

Ballmer lämnar Microsoft, Herechef lämnar Nokia

Microsofts långvarige vd Steve Ballmer har lämnat bolagets styrelse. Han ska koncentrera sig på basket, välgörenhet, undervisning och forskning.Steve Ballmer säger att han nu ska koncentrera sig på basketlaget Los Angeles Clippers, välgörenhet, undervisning och forskning.

BT - 03 sep 13 kl. 07:10

Microsoft köper Nokia

Microsoft köper Nokias mobiltelefonenhet för 5,44 miljarder euro. Avtalet väntas bli klart första kvartalet 2014 och måste godkännas av Nokias aktieägare och konkurrensmyndigheter, rapporterar Reuters. Nokia blev partner med Microsoft 2011 och använder Microsofts mjukvara Windows i sina mobiltelefoner.

HBL - 04 sep 13 kl. 10:33

Skeptiskt om Nokia-affären

South China Morning Post: "Att Microsoft tar över mobiltelefonerna skapar osäkerhet och en stor marknadsutmaning för den kinesiska jätten i smarta telefoner Lenovo. Placerare kan komma att spekulera i ett kursfall för Lenovo eftersom datajätten nu ser ut att vara isolerad som den enda tillverkaren av smarttelefoner utan egen mjukvara för plattformer. Analytiker tror att affärens inverkan på Lenovos kurs är neutral med negativa företecken" Japan today: "Avknoppningen av mobiltelefonin väcker förväntningar på en separat börsnotering av Nokia Solutions & Networks eller en försäljning av kart- och patentaffärerna.

HBL - 04 sep 13 kl. 05:29

Ett liv efter Nokia

Så kom då beskedet som många har anat sig till ända sedan Stephen Elop kom från Microsoft för att bli vd för Nokia.Elops tid har kännetecknats av en massiv tillbakagång för Nokia, aktiens värde urholkades och den 14 juni i fjol kom ett förstummande besked, Nokia sade upp 3?700 personer i Finland och stängde sitt flaggskepp, fabriken i Salo.

BT - 03 sep 13 kl. 07:02

Microsoft köper Nokia

Microsoft köper Nokias mobiltelefonenhet för 5,44 miljarder euro, motsvarande 47,1 miljarder. Avtalet väntas bli klart första kvartalet 2014 och måste godkännas av Nokias aktieägare och konkurrensmyndigheter, rapporterar Reuters. Affären väntas vara klar under det första kvartalet 2014, och innebär förutom köpet av mobiltelefontillverkningen också en licensiering av Nokias samtliga patent och karttjänster.

Barometern - 03 sep 13 kl. 07:31

Microsoft köper Nokia

Microsoft köper Nokias mobiltelefonenhet för 5,44 miljarder euro. Avtalet väntas bli klart första kvartalet 2014 och måste godkännas av Nokias aktieägare och konkurrensmyndigheter, rapporterar Reuters. Nokia blev partner med Microsoft 2011 och använder Microsofts mjukvara Windows i sina mobiltelefoner.

YLE - 21 jun 13 kl. 13:16

Chef för Microsofts Windows-telefoner på besök

Joe Belfiore har ansvaret för utvecklingen av Windows-telefonerna på Microsoft. Nu är han på besök i Esbo. Microsofts chef för Windows-telefoner Joe Belfiore har anlänt till Finland till midsommaren.

VA - 20 apr 11 kl. 15:13

Nokia står inför svagt andra kvartal

20 april Nokia väntas leverera ett första kvartal som matchar analytikernas konsensusförväntningar, men spås guida för ett svagt andra kvartal. I samband med delårsrapporten kan också samarbetsavtalet med Microsoft tillkännages, något som skulle vara inkörsporten till att lösa upp flertalet frågetecken runt Nokias utveckling under de kommande kvartalen. Det är kontentan av kommentarer från analytiker inför Nokias rapport, som väntas vid klockan 12 den 21 april, som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av.

YLE - 24 jan 13 kl. 12:30

Nokia på vinst - ingen dividend

Nokia gjorde en vinst på 439 miljoner euro under årets sista kvartal i fjol, jämfört med en förlust på 954 miljoner under motsvarande period i fjol. Nokia offentliggjorde sin årsredovisning i dag. Nokia kommer inte att dela ut någon dividend.

Fler nyheter från IDG

IDG - 1 timme sedan

Tibber Pulse kommer till Sverige – samarbetar med Philips Hue


Hjälper dig mäta elförbrukningen i realtid för bättre ekonomi och miljö..

IDG - 1 timme sedan

Apple köper rättigheterna till Martin Scorseses nya storfilm


Räkna med att Killers of the Flower Moon med Leonardo DiCaprio och Robert De Niro dyker upp på Apple TV Plus så småningom..

IDG - 2 timmar sedan

Philips Hue tv sync box uppdateras – här är nyheterna


Stöd för hdr10 plus och Dolby Vision är bara två av nyheterna när Philips uppdaterar Hue sync box..

IDG - 2 timmar sedan

Tyskland reagerar hårt på Mail-sårbarheten - ber användarna att uppdatera


Har du en Iphone, Ipad eller Ipod Touch bör du så snart som möjligt uppdatera till den senaste versionen av den inbyggda mjukvaran..

IDG - 3 timmar sedan

Här är Bang & Olufsens nya 8k-tv – kostar en halv miljon


Danska designermärket Bang & Olufsen har lanserat en ny och ännu maffigare modell av Beovision Harmony, företagets påkostade oled-tv..

IDG - 3 timmar sedan

Nytt Apple-förvärv kan leda till smartare Siri


Apple köpte nyligen upp det lilla kanadensiska företaget Inductiv, som nu ska hjälpa till med utvecklingen av Siri..

IDG - 3 timmar sedan

Ny variant av Valak attackerar Microsoft Exchange-servrar


Med hjälp av skadeprogrammet kan hackare lägga vantarna på företagens inloggningsuppgifter och domäncertifikat..

IDG - 4 timmar sedan

Raspberry Pi 4 dubblar mängden ramminne


Nyligen höjdes minimummängden minne i Raspberry Pi 4, och nu har en ny toppmodell med dubbelt så mycket minne lanserats..

IDG - 4 timmar sedan

Schweiz testar teknikjättarnas kontaktspårning för coronaviruset


Apples och Googles uppmärksammade api för kontaktspårning kommer att integreras i appen SwissCovid inom kort..

IDG - 5 timmar sedan

Gör kameran till en webbkamera: Canons mjukvara släpps även till Mac


Canon har släppt EOS Webcam Utility i betaversion för Mac. Med programmet kan du använda en av företagets kameror som webbkamera till datorn..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.