Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Thursday, 28 May, 07:37

Helsingborgs Dagblad - 27 okt 11 kl. 15:34

Skånes stränder kartläggsHavs- och vattenmyndigheten i Göteborg har beviljat 140 000 kronor i bidrag till länsstyrelsen i Skåne. Pengarna ska användas till en inventering av Öresunds stränder.Länsstyrelsen har ett kartmaterial där kustens känslighet för olja klassificeras. För att kunna göra rätt bedömningar måste länsstyrelsen inventera stränderna. Havs- och vattenmyndigheten tycker att projektet är så viktigt att man beviljar anslaget..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Göteborg, Skåne, Öresunds

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skånes, stränder, kartläggs
YLE - 22 aug 17 kl. 05:20

Vaccinationsgraden kartläggs bland småbarn i Korsholm

Vaccinationsgraden bland barnen i Korsholm verkar stiga, menar en ledande skötare. Under en veckas tid kommer man att kolla upp vaccinationsgraden bland barn i Korsholm som är under ett och ett halvt år gamla. Kartläggningen gäller alltså barn som är födda fram till mars i år och under förra året.

Sydsvenskan - 07 mar 13 kl. 06:30

Skånefåglars kärleksliv kartläggs

Skånes fåglar mår ganska bra jämfört med för trettio år sedan.
Exakt hur bra finns nu dokumenterat i en unik kartläggning gjord av Skånes ornitologiska förening, Skof.
Samtliga 192 arter som häckar i Skåne är bokförda i detalj..

Helsingborgs Dagblad - 27 maj 18 kl. 19:00

NV-Skånes yrkeskriminella kartläggs med ny metod – 61 aktiva brottslingar på fri fot

Så kartlägger polisen de yrkeskriminella..

ÖstersundsPosten - 09 jan 15 kl. 09:14

Svenska deckarundret kartläggs

Det blir allt svårare att besöka Ystad utan att tänka på kriminalitet, mord och korruption. Till kommunens stora glädje: Broschyren "I Wallanders fotspår" lockar på turistbyrån, bussturen "Wallander i landskapet" väntar på stationen och söker du på Ystad i telefonen är appen "In the footsteps of Wallander" ett av toppresultaten. Henning Mankells flitiga användande av södra Skånes miljöer i sina hyllade deckare har skapat en växande Wallander-turism i vad som numera kan beskrivas som Sveriges inofficiella deckarhuvudstad..

Kristianstadsbladet - 10 nov 16 kl. 03:00

Vindkraften i Skåne kartläggs

Länsstyrelsen inventerar nu vilka förutsättningar som finns för vindkraft i Skånes kommuner..

Kristianstadsbladet - 11 jun 14 kl. 17:24

Ammunitionen kartläggs

Foto: Tom Wall
För att ta reda på exakt var Försvarsmakten dumpade ammunition i Finjasjön under 1950-talet undersöker man nu botten. Marinen som kontrollerar utbredningen har i dagarna hittat ammunition på fler ställen än vad som dokumenterats.
Röjdykare från tredje sjöstridsflottiljen i Karlskrona är i veckan på plats vid sjön.

Expressen - 06 aug 15 kl. 08:45

Lisa Holms misstänkte mördare kartläggs

Den 35-årige storebrodern som misstänks för mordet på Lisa Holm riskerar lagens strängaste straff om han fälls. Nu ska hans liv kartläggas genom en personutredning. – Fokus ligger inte på själva brottet, säger Cathrin Ahlgren, frivårdschef..

Sydöstran - 01 nov 16 kl. 16:41

Brukets dryckeshorn kartläggs

Dryckeshornen är en symbol för det tekniska kunnandet på Olofströms bruk. Nu görs en noggrann och digital kartläggning av det imponerande hantverket. – Det finns ingen samlad kunskap om det, säger Marcus Strömberg..

Nyan - 07 apr 20 kl. 19:01

Stans grönområden kartläggs genom enkät

Alla som vill är välkomna att fylla i stans och landskapsregeringens gemensamma enkät om stans finaste grönområden och gröna stråk, så att de kan utvecklas och bevaras för framtiden. .

YLE - 21 okt 15 kl. 17:07

Lågvatten ger större stränder och praktiska problem

Grynnor som normalt inte syns sticker för tillfället upp här och där ur vattnet och Knipans strand är mycket större än normalt eftersom vatttenlinjen för tillfället är längre ut än vanligt. Det har varit extremt lågt vatten en längre tid, vilket är ovanligt på hösten. Det är ändå långt ifrån rekordet.

Vagabond - 06 aug 19 kl. 10:25

Sand som stulits av turister läggs tillbaka på Sardiniens stränder

Turister på Sardinien har tyckt att sanden på stränderna är så oemotståndlig att man valt att packa ner lite i bagaget inför hemresan. Men nu ska sanden som beslagtagits tillbaka där den hör hemma – på den italienska öns idylliska kustlinje..

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Jenny Jägerfeld kan vinna Barnradions pris

De fem finalisterna till Barnradions pris 2020 är utsedda: "I väntan på mitt ovanliga liv" av Pär Sahlin, "Mitt storslagna liv" av Jenny Jägerfeld, "Vi går varvet" av Ina Lagerwall, "Den falska rosen" av Jacob Wegelius och "Familjen" av Cecilia Lidbeck..

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Stort polispådrag i spänt Hongkong

Kravallpolis står åter i stor skala utplacerad runtom i centrala Hongkong. Behandlingarna av två omstridda lagförslag har utlöst svåra spänningar, och i går greps hundratals demonstranter. Hongkongs parlament fortsätter att behandla ett planerat förbud.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Småsparare ratar Ryssland och räntefonder

Småspararna tror fortsatt på en positiv utveckling för aktiemarknaden. Under maj månad valde man att köpa aktiefonder och sälja av räntefonder enligt statistik från Nordnet. Globalfonder återfinns i toppen medan vinsthemtagning skett bland annat mot fon.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Studie ska ge svar på viruspåverkan på foster

En ny svensk studie ska undersöka hur graviditet och fosterutveckling påverkas av covid-19. Forskare vid Göteborgs universitet ska bland annat undersöka kvinnans hälsa, graviditetens och fostrets utveckling, men också barnets hälsa efter förlossningen..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Scorsese gör kortfilm av sin pandemitid

Regissören Martin Scorsese har filmat sig själv i sitt hem i New York under pandemitiden – och resultatet är en kortfilm som ska sändas i BBC på torsdagen. "Jag ser fram emot att i framtiden ta med mig det som jag har lärt mig under den här tiden. Det h.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Brand i bostadshus – människor evakueras

Ett flerfamiljshus i Hälleforsnäs i Flens kommun brinner sedan 4-tiden i natt. Ett tiotal personer som bor i huset har fått lämna byggnaden, skriver Aftonbladet. – Det brinner i en stor gammal 1800-talslänga i flerfamiljshuset, det brinner okontrollerat.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Körberg och Sjöholm hyllar Kristina Lugn

Poeten och dramatikern Kristina Lugn ska hyllas av skådespelare och musiker under en kväll på Teater Brunnsgatan 4 i Stockholm. Artister som Helen Sjöholm, Tommy Körberg och Mira Eklund uppträder och Kalle Westerdahl, Sigge Norling och Martina Montelius.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Kommunal förskola utsatt för skadegörelse

Elledningar har förstörts och en gipsvägg är söndersparkad..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Hyresgäster rasande på Tågaborgsvärd: ”De värsta månaderna i mitt liv”

Trasiga fönster och kryp i skafferiet, men hyresvärden säger att man har en plan..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Över 100 australiska tidningar slutar tryckas

Australiens största medieföretag News Corp slutar trycka över etthundra lokaltidningar. Hur många som förlorar jobbet är ännu oklart. De flesta av de tidningar som nu inte längre ska ges ut på papper att finnas kvar på internet, men 13 av titlarna komme.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.