Expressen > Nyheter

Saturday, 06 June, 06:53

Expressen - 27 okt 11 kl. 14:13

Fansen: Åldersgränsen sugerI morgon kan tonårsfansen se klipp från nya Twilight-­filmen "Breaking dawn" vid Hovet i Stockholm Samtidigt stoppar nu Statens Medieråd en stor del av målgruppen från att se hela vampyrfilmen - genom en 15-årsgräns. "15-årsgränsen suger", skriver Felicia på en av ­Facebooks Twilightsidor. I dag släpps biljetterna till den fjärde filmens första del. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Twilight, Breaking, Hovet, Stockholm, Statens Medieråd, Felicia, Twilightsidor

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fansen, Åldersgränsen, suger
BT - 15 feb 13 kl. 07:21

Slutdansat för Borås 18-åringar - Harrys höjer åldersgränsen till 20

I kväll är det sista dansen. Åtminstone på Harrys i Borås och för dem som är 18 år. ?

YLE - 29 nov 12 kl. 17:13

Övre åldersgränsen för blodgivare kan höjas

Den övre åldersgränsen för blodgivare borde höjas, anser experter. I dag är gränsen 65 år. I och med att andelen äldre personer ökar, kan åldersgränsen leda till brist på blodgivare.

HBL - 05 feb 14 kl. 14:17

Den övre åldersgränsen för blodgivning höjs

På måndag stiger den övre åldersgränsen för blodgivning med fem år till 70 år.Förändringen gäller aktiva blodgivare.
Enligt Röda Korsets Blodtjänst grundar ändringen sig på en ny bedömning av riskerna och statistik över skadeverkningar som orsakats av blodgivning.

Dagensanalys.se - 20 apr 18 kl. 11:01

Åldersgränsen på nätet är numera 13 år

I dagarna klubbade Riksdagen igenom den nya dataskyddsförordningen med en åldersgräns på 13 år för att få själv registrera sig på hemsidor utan målsmans godkännande. Man har därmed valt att gå i linje med utredningens rekommendation som lades fram för ungefär ett år sedan. Den nya dataskyddsförordningen från EU måste antas i sin helhet av samtliga EU-medlemsländer för att börja gälla den 25e maj.

YLE - 30 jun 14 kl. 15:01

Omöjligt sänka åldersgränsen för körkort

Unga får också i fortsättningen vänta på 18-årsdagen för att få körkort. På grund av ett EU-direktiv kan åldersgränsen inte sänkas. Direktivet från EU fastställer att B-körkort kan beviljas efter fyllda 18 år.

SVT - 29 jan 16 kl. 09:10

Forskaren om åldersgränsen: ”Det är absurt”

Sverige kommer efter EU-direktiv få en åldersgräns på sociala medier. Åldergränsen kan bli så hög som 16 år, och barn under åldersgränsen behöver be föräldrarna om lov för att använda sociala medier. Forskaren Elza Dunkels är kritisk till lagen.

Nyheter 24 - 02 jul 12 kl. 08:06

Holland höjer åldersgränsen för öl


Landet som gjort sig känt för sin drogturism stramar åt lagarna ännu mer. I helgen kom politikerna överens om att höja åldersgränsen på öl och vin från 16 till 18 år. Det är Arbetarpartiet, Socialistpartiet och Grön vänster som har enats om att ta fram ett lagförslag som ska läggas fram i parlamentet innan parlamentsvalet den 12 september.?

SR - 21 aug 13 kl. 13:59

Lesbiskt sex i Cannes-vinnare får högsta åldersgränsen i USA

Det blir det högsta åldersgränsen man kan få för den lesbiska kärleksfilmen "Blå är den varmaste färgen" på bio i USA i höst. Filmen vann guldpalmen på filmfestivalen i Cannes i våras, men får nu alltså inte ses av någon under 17 år. Den amerikanska filmgranskningen hävdar att den innehåller alltför uttalat sexuella scener för att visas för en ung publik.

Nerikes Allehanda - 24 okt 13 kl. 09:45

Åldersgränsen borttagen på ungdomsfestival

Åldersgränsen är borttagen till fredagens ungdomsfestival med bland annat Yohio. Nu kan både barn och vuxna köpa biljetter..

DN - 31 okt 13 kl. 09:09

Här höjs åldersgränsen för cigarettköp

New York City har infört förbud mot försäljning av cigaretter, e-cigaretter och tobak till personer under 21 år. En höjningen av åldersgränsen från 18 år..

P3 - 05 jun 14 kl. 11:15

Byte av juridiskt kön: Ullenhag öppen för att sänka åldersgränsen

Integrations och hbt-minister Erik Ullenhag öppnar för att sänka åldersgränsen för att byta juridiskt kön. Han tillsätter han en utredning för att eventuellt ändra lagen..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Vilhelmina: VMA utfärdat efter villabrand

Det brinner kraftigt i en villa i Vilhelmina och räddningsledaren uppmanar allmänheten att gå inomhus och stänga dörrar och fönster.– Vår personal jobbar på för fullt, det har spridit sig till väggar och tak, säger Jonas Hallin, yttre chef vid räddningstjänsten i Vilhelmina..

Expressen - 1 timme sedan

Svenska hoppen i kampen mot corona

I kampen mot coronaviruset arbetar vårdpersonal, forskare och läkemedelsbolag för att rädda de patienter som blivit svårt sjuka.Och flera initiativ och studier kommer från Sverige..

Expressen - 2 timmar sedan

Biden om Trumps tal om George Floyd: ”Avskyvärt”

När Donald Trump pratade om USA:s goda ekonomi använde han George Floyds namn och sade att ”det är en bra dag för honom”.Det tycker Joe Biden, Trumps motståndare i det kommande presidentvalet, var ”avskyvärt” enligt BBC.– Det säger allt man behöver veta om den mannen, sade Biden under ett kampanjtal..

Expressen - 2 timmar sedan

Fem döda i flygkrasch – två av dem barn

Fem personer dog när ett mindre flygplan kraschade i delstaten Georgia i USA, rapporterar AP.Fyra av dödsoffren, däribland en fyraåring och en sexåring, tillhörde en familj som var på väg till en begravning i Indiana. .

Expressen - 3 timmar sedan

Brand i flerfamiljshus – evakuering övervägs

Det brinner i en källare i ett flerfamiljshus i Karlskoga.Det råder kraftig rökutveckling och räddningstjänsten överväger evakuering enligt polisens hemsida..

Expressen - 4 timmar sedan

Hillary Clintons nya råsop mot Trump

Hillary Clinton är brutal i sin dom över hur president Donald Trump har hanterat kriserna som drabbat USA under året.– Han har varit ett sånt fiasko tvärsigenom, säger Hillary Clinton till Los Angeles Times..

Expressen - 5 timmar sedan

Brigitte Macrons kritik mot maken – som han ignorerar

Dina tal är på tok för långa.Det försöker Brigitte Macron få maken, Frankrikes president Emmanuel Macron, att inse enligt Voici.Men Emmanuel Macron vägrar lyssna på hustrun Brigitte – och fortsätter hålla tal som ofta är dubbelt så långa som det var tänkt enligt journalisten och författaren Mickaël Moreau..

Expressen - 7 timmar sedan

Terrorledare dödad – kidnappade svensk

Franska styrkor har dödat al Qaida-ledaren Abdelmalek Droukdel. Droukdel ledde den terrorgrupp som kidnappade Mali-svensken Johan Gustafsson och höll honom fången i över fem år. .

Expressen - 8 timmar sedan

Drunkningspådrag – kvinna ropade på hjälp

Räddningstjänsten i Halmstad ryckte sent på fredagskvällen ut på ett drunkningstillbud i Nissan.En person hade sett en kvinna i vattnet och hört rop på hjälp..

Expressen - 8 timmar sedan

Polisen backar – efter uttalandet om tårgas

Polisen i Washington DC nekade tidigare till att tårgas skulle ha använts – trots att bilder från platsen visar rökmoln och gråtande och hostande demonstranter. Nu backar man från ordvalet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.