SvD > Ekonomi

Sunday, 31 May, 07:49

SvD - 27 okt 11 kl. 13:14

Manliga ingenjörer stannar hemmaRobert Lerner, just nu föräldraledig med ettårige Julian, tycker att barnledigheterna har varit positiva för karriären..
Läs mer på SvD
Läs mer om:
Lerner, Julian

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Manliga, ingenjörer, stannar, hemma
YLE - 07 mar 20 kl. 05:12

Kvinnliga sjukskötare tjänar 14 000 euro mindre om året än manliga ingenjörer – vårdarna har en plan för att nå lönejämlikhet om tio år

Manliga ingenjörer tjänar betydligt mer än kvinnliga sjukskötare - trots att de har samma utbildningsnivå. Vårdarfacken har gjort upp en tioårsplan för att få mera jämställda löner, men för att det ska lyckas behövs det både hot och strejk..

Nyteknik - 07 mar 14 kl. 14:52

Löneskillnader finns kvar hos ingenjörer

Ny statistik från Sveriges Ingenjörer visar att det fortfarande finns stora löneskillnader mellan manliga och kvinnliga ingenjörer. – Vi ser att det finns skillnader som inte kan förklaras på sakliga grunder. Det är oacceptabelt att genus påverkar lönesättningen, säger Stina Kimstrand, jämställdhetsansvarig på Sveriges Ingenjörer..

HBL - 17 jun 14 kl. 04:43

Stor efterfrågan på sociala ingenjörer

Finland har Nordens högsta arbetslöshet. Ändå finns det många arbetsgivare som söker med ljus och lykta efter folk. Vid LM Ericsson i Kyrkslätt är det kollegerna som har sista ordet eftersom nya ingenjörer ska passa in i teamet.

HBL - 21 jun 12 kl. 07:29

Ingenjörer: Arcada skjuter utbildningarna i sank

Äldre ingenjörer anser att yrkeshögskolan Arcada har misskött sina ingenjörsutbildningar. Statens beslut att skära i Arcadas teknikstudieplatser gör att bara 18 procent av de nya studenterna vid yrkeshögskolan kommer att bli ingenjörer.? Arcada har väldigt få ingenjörs­utbildningar kvar.

DN - 07 apr 19 kl. 09:48

Över tusen kronor lägre ingångslön till kvinnliga ingenjörer

Nyutexaminerade kvinnliga ingenjörer får nästan 1 100 kronor mindre i ingångslön än de lika färska manliga kollegorna, skriver Ny teknik..

DI - 07 apr 19 kl. 10:01

En tusenlapp mindre till kvinnliga ingenjörer

Nyutexaminerade kvinnliga ingenjörer får nästan 1.100 kronor mindre i ingångslön än de lika färska manliga kollegorna, skriver Ny teknik. .

NSD - 07 apr 19 kl. 09:38

En tusenlapp mindre till kvinnliga ingenjörer

Nyutexaminerade kvinnliga ingenjörer får nästan 1 100 kronor mindre i ingångslön än de lika färska manliga kollegorna, skriver Ny teknik..

SmålandsPosten - 07 apr 19 kl. 17:37

Ekonomi: En tusenlapp mindre till kvinnliga ingenjörer

Nyutexaminerade kvinnliga ingenjörer får nästan 1 100 kronor lägre ingångslön än de lika färska manliga kollegerna. Facket varnar för utvecklingen..

DI - 07 apr 19 kl. 17:58

En tusenlapp mindre till kvinnliga ingenjörer

Nyutexaminerade kvinnliga ingenjörer får nästan 1 100 kronor lägre ingångslön än de lika färska manliga kollegerna. Facket varnar för utvecklingen..

YLE - 25 sep 14 kl. 04:22

Flera hundra ingenjörer utan jobb

Nu syns de alltså i statistiken, de många permitteringarna och uppsägningarna. Och den här gången drabbas även de tekniska områdena. Mats Löfberg, servicedirektör på Österbottens arbets- och näringsbyrå, rapporterar om 392 permitterade ingenjörer i området.

YLE - 02 okt 15 kl. 05:07

Ingenjörer rekryteras till Umeå

I Sverige är det brist på ingenjörer och Umeå energi har visat intresse för att rekrytera ingenjörer från bland annat Novia i Vasa. Umeå energis styrelse och kontrolledning har besökt Vasa bland annat för att bekanta sig med de tekniska utbildningar som finns här. Helena Botold, HR-strateg på Umeå energi, berättar att man är intresserade av ingenjörer med inriktning på energi och elkraft.

Fler nyheter från SvD

SvD - 04 maj 17 kl. 17:05

Garo ökar vinsten

SvD - 04 maj 17 kl. 17:02

Loomis bättre än väntat

Kontanthanteringsbolaget Loomis redovisar ett rörelseresultat, ebita, på 462 miljoner kronor för det första kvartalet 2017..

SvD - 04 maj 17 kl. 12:44

Fingerprints vd: Jag känner mig full av ”fighting spirit”

Varulagret växer explosionsartat och Fingerprint tvingas flytta fram tidpunkten när situationen förhoppningsvis återgår till det normala. Vinst, omsättning och kassaflöde rasar i kvartalet. – Det var förväntat.

SvD - 04 maj 17 kl. 12:39

Starkt Statoil - men långt från sin forna glans

Det norska oljebolaget Statoil fyrfaldigade sin vinst under det första kvartalet i år, jämfört med samma period föregående år. Men om det skiner lite extra på det hårt prövade företaget känns det ändå mest som om det är solnedgången som reflekteras..

SvD - 04 maj 17 kl. 11:02

Kraftigt vinstlyft för Statoil

SvD - 04 maj 17 kl. 10:42

Lundinstämma: Fokus på folkrättsbrott i Sudan

På oljebolaget Lundin Petroleums bolagsstämma i dag kommer bolagets omstridda verksamhet i södra Sudan i att hamna i fokus. Bland annat ska ett förslag om ett ge offer i Sudan 5 miljarder kronor i ersättning behandlas..

SvD - 04 maj 17 kl. 10:15

Gunvor pekas ut i smuggelhärva

Oljehandelsbolaget Gunvor, med den svenske miljardären Torbjörn Törnqvist som storägare och vd, har köpt och sålt vidare olja som smugglats ut från Vitryssland, enligt en granskning som SR Ekot har gjort. Det finns inga uppgifter om att Gunvor känt till att det rörde sig om smuggelgods..

SvD - 04 maj 17 kl. 08:47

Fortsatt bra fart i tjänstesektorn

SvD - 04 maj 17 kl. 08:12

Telia minskar innehav i Turkcell

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.