Västerbottens Folkblad > Nyheter

Monday, 25 May, 14:04

Västerbottens Folkblad - 27 okt 11 kl. 10:35

Inget sänkt straff för våldtäktSKELLEFTEÅ Hovrätten håller inte med den 25-åriga Skellefteåbon om att gärningen ska betraktas som mindre grov och slår fast tingsrätten beslut både när det gäller påföljd och skadeståndets storlek. SKELLEFTEÅ Hovrätten håller inte med den 25-åriga Skellefteåbon om att gärningen ? Continue reading ?.
Läs mer på Västerbottens Folkblad
Läs mer om:
SKELLEFTEÅ Hovrätten, Skellefteåbon

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Inget, sänkt, straffför , våldtäkt
Kristianstadsbladet - 29 jul 14 kl. 09:30

Våldtäktsdömd fick sänkt straff

Bristfällig bevisning friar dömd våldtäktsman. Hovrätten sänker tingsrättens fängelsestraff från sex till ett år för den Göingebo som vid ett flertal tillfällen misshandlat en kvinnlig bekant och hennes barn.
Det ska vara ställt utom allt rimligt tvivel att den som döms för ett brott verkligen har gjort sig skyldig till det som läggs honom till last.

Helsingborgs Dagblad - 31 jul 12 kl. 16:31

Sänkt straff för våldtäkt mot man

En 40-årig man förgrep sig sexuellt på en sovande man efter en spritfest i Älvsbyn i april i år. Tingsrätten dömde 40-åringen för grov våldtäkt till fängelse i två år och utvisning. Men hovrätten väljer att döma mannen för våldtäkt av normalgraden och sänker straffet till fängelse i ett år och utvisning.

BT - 22 okt 12 kl. 14:39

Polisen söker uppgifter om våldtäkt - och manar till försiktighet

Polisen har ännu inget misstänkt gärningsman till våldtäkten i Kinna i helgen.
? Vi är intresserade av vittnen som kan ha iakttagit kvinnan eller själva händelsen, säger Hans Kinander, på länskriminalen i Borås.

GöteborgsPosten - 10 okt 18 kl. 11:44

Inget åtal för misstänkt våldtäkt

Utredningen om en misstänkt grov våldtäkt i början av augusti i Falkenberg är nedlagd. ”Det går inte att bevisa att den eller de som varit misstänkta har gjort sig skyldiga till brott”, konstaterar åklagaren..

Nyan - 16 aug 16 kl. 13:59

”Evigt daltande med våldtäktsförövare”

Elisabeth Massi Fritz har varit brottsoffrens advokat i flera av Sveriges mest uppmärksammade rättsfall. I ett av hennes fall försvarade hon kvinnan som ska ha blivit utsatt för en gruppvåldtäkt på m/s Cinderella.

Nyligen friade Svea hovrätt två män som misstänktes för grov våldtäkt på passagerarfärjan Cinderella i februari 2015.

BT - 15 jan 15 kl. 13:41

Hårdare straff skapar förtroende

Marjan Garmroudi (V) svarar i BT 8/1 på min debattartikel om att hårdare straff stärker rättssamhället. Marjan Garmroudi menar att jag innehar en ”medeltida syn på straff” då jag anser att straffskalorna bör utformas med åtanke på dem som drabbats av brottet.
Repliken konstaterar att det skulle vara otidsenligt att öka strafflängden och ta hänsyn till annat än brottslingens situation.

Sydsvenskan - 14 jan 14 kl. 06:30

Det finns inget stöd för våldtäkt som straff i nutidens islam

Efter att Jimmie Åkessons pressekreterare Linus Bylund backat från sitt påstående att Koranen godkänner våldtäkt som straff mot otrogna kvinnor hävdade han istället att shariadomstolar utdömer sådana straff även om dessa inte nämns i Koranen. Han tänker antagligen på en händelse i den pakistanska byn Meerwala 2002 då ett byråd dömde Mukhtar Mai att våldtas av fyra män som straff för att hennes bror haft ett förhållande med en flicka som tillhörde en mäktig klan. Denna historia fick åter internationell uppmärksamhet i samband med den gruppvåldtäkt som skakade Indien förra året.

BT - 03 maj 13 kl. 10:48

Ännu inget åtal för den 20-åring som är misstänkt för barnvåldtäkt

Ännu har inget åtal väckts mot den Ulricehamnare som misstänkts för två fall av barnvåldtäkt och ett fall av försök till våldtäkt mot barn. I eftermiddag kommer besked om i fall åklagaren får förlängd tid för att kunna färdigställa utredningen. ?

Sydsvenskan - 09 jan 14 kl. 06:30

Åkessons närmaste har inget att frukta

Högarna hopar sig hos Sverigedemokraternas medlemsutskott.I går hamnade Jimmie Åkessons stabschef Linus Bylund i hetluften – efter ett påstått uttalande om att det står i Koranen att ”våldtäkt kan användas mot kvinnor som varit otrogna”.Riskerar Bylund att uteslutas?

Skånskan - 01 dec 15 kl. 15:13

Misstänkt för barnvåldtäkt

limhamn En anställd på Geijerskolan har anhållits misstänkt för grov våldtäkt mot en elev på skolan.Den anställde stängdes av från tjänsten med omedelbar verkan i förra veckan. I söndags greps han, misstänkt för grov våldtäkt mot barn.

BT - 18 jun 13 kl. 16:28

Misstänkt våldtäktsman häktad - greps efter snatteri i varuhus

En 29-årig man har häktats som misstänkt för våldtäkt på en ung kvinna i Borås och det var ett butikssnatteri som ledde till att han kunde gripas. Mannen förnekar våldtäkt, men polisen har säkrat hans DNA i prover som togs på kvinnan efter övergreppet i våras.
Enligt utredningen kan hon ha blivit drogat på en krog och morgonen därpå misstänkte hon direkt att hon kunde ha utsatts för en våldtäkt.

Fler nyheter från Västerbottens Folkblad

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 22:18

Två kvinnor omhändertagna i centrum

Två kvinnor har omhändertagits i centrala Umeå. Strax efter 18-tiden blev två kvinnor, som är i 25- respektive 35-årsåldern, omhändertagna i centrala Umeå misstänkta för narkotikabrott. Kvinnorna misstänktes vara påverkade av narkotika och fick följa med polisen för provtagning.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 22:23

[PLUS] Tillbaka efter ett års skadefrånvaro när UIK storsegrade

A-lagsspelaren gjorde comeback efter ett års skadefrånvaro när Umeå IK:s F19 krossade och gick upp....

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 21:18

Hon förlänger med Löven

Forwarden blir kvar i Björklöven. Lina Hedlund och Björklöven har kommit överens om en förlängning. Hedlund har spelat SDHL-hockey för SDE men har spenderat de senaste två säsongerna i Björklöven.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:33

[PLUS] Föremålet i Yttersjö var ofarligt

Bomskyddet har nu undersökt det föremål som påträffades på en tomt i Yttersjö. Föremålet var....

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:44

Kvinna misshandlad på Nydalahöjd

En kvinna har blivit slagen av en man utomhus. Vid 15-tiden inträffade en misshandel utomhus på Nydalahöjd i Umeå. En kvinna ska ha blivit slagen av en man och enligt uppgifter från polisen har de inte haft någon relation till varandra.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:38

Man misstänks för narkotikabrott

En man misstänks för innehav av narkotika. Vid 18-tiden kontrollerade polisen en man i Skelleftehamn. Mannen är i 25-årsåldern och misstänks nu för narkotikabrott, innehav.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:00

”Utan kärnkraft inga klimatmål”

Den svenska välfärden är beroende av tillförlitliga elleveranser. Att då avskriva kärnkraften är oansvarigt, menar Sverigedemokraternas energipolitiske talesperson, Mattias Bäckström Johansson. Ett mål om helt fossilfri svensk elproduktion är inom räckhåll, detta då produktionen i dag främst kommer från kärnkraft, vattenkraft och väderberoende energislag som vindkraft.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:05

”Norrlandskandidater” ska in på heltid”

Aldrig förr har så många svenskar röstat i EU-valet. Och trots farhågan att valdeltagandet skulle backa i länet, blev resultatet det motsatta. I riket landade det preliminära resultatet på 53,3 procent, i länet låg vi strax under snittet på 52,6 mot fjolårets deltagande på 51,6 procent.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 19:30

[PLUS] Alpina stjärnor flyttar utomlands

I höst går flyttlasset, då flyttar två av länets alpina stjärnor till Österrike..

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 19:00

[PLUS] Tonåringarna drömmer om en framtid på hemmaplan

Pendla flera mil varje dag eller första egna lägenheten långt hemifrån. Så ser verkligheten ut för....

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.