Sydsvenskan > Nyheter

Friday, 05 June, 07:19

Sydsvenskan - 27 okt 11 kl. 10:09

Åtal för hets mot folkgrupp efter rasistiska affischerDet var efter den så kallade "slavauktionen" på Hallans nation i april i år som affischerna började synas i Lund. Provokatören och konstnären Dan Park greps kort därefter misstänkt för olaga affischering. Men det är inte det han står åtalad för nu.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Lund, Dan Park, Halland, Hallans, Jallow Momodou, Mathias Larsson, Park, Hallands, Larsson, Mathias, Zyklon, Stockholm

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Åtalför , hetsmot , folkgruppefter , rasistiska, affischer
DalaDemokraten - 19 dec 19 kl. 17:17

Tingsrätten friade för hets mot folkgrupp – inte utrett vem som klistrade hakkors på bilen

En 20-årig man hemmahörande i Älvdalens kommun frikänns för åtal hets mot folkgrupp. Enligt....

Dalarnas tidningar - 19 dec 19 kl. 17:17

Tingsrätten friade för hets mot folkgrupp – inte utrett vem som klistrade hakkors på bilen

En 20-årig man hemmahörande i Älvdalens kommun frikänns för åtal hets mot folkgrupp. Enligt....

Helsingborgs Dagblad - 09 jun 12 kl. 01:33

Rasistiska mejl efter tvångsflytt

Två familjer i Grums fick tidigare i veckan besked om att de måste flytta från sina kommunala lägenheter för att ge plats åt ensamkommande flyktingbarn. Efter att uppgifterna spridits i media och på olika internetsajter har kommunen fått ett 80-tal mejl med rasistiska påhopp, skriver Värmlands Folkblad..

SvD - 09 jun 12 kl. 01:30

Rasistiska mejl efter flytt

Grums kommun har fått ett 80-tal mejl med rasistiska påhopp efter beslutet att två familjer måste flytta från sina kommunala lägenheter för att ge plats åt ensamkommande flyktingbarn, skriver Värmlands Folkblad..

YLE - 30 sep 15 kl. 06:09

Polisen löser få fall av hets mot folkgrupp

Brottsanmälningar om hets mot folkgrupp leder sällan någon vart. Det här visar statistik från Polisyrkeshögskolan. Utredningen kring de rasistiska lapparna vid flyktingförläggningen i Forsby i Helsingfors stampar också på stället.

Kristianstadsbladet - 22 aug 14 kl. 06:00

"Park bär ansvar för sina rasistiska bilder"

Foto: DRAGO PRVULOVIC
Fängelse till konstnär Dan Park, villkorligt och dagsböter för gallerist Rönnquist. Så lyder gårdagens dom i Malmö tingsrätt. Konstskribent Isac Nordgren menar att Park tydligt har begått lagbrott, och att varken han eller galleristen kan gömma sig bakom yttrandefriheten.

Cornucopia - 03 jul 14 kl. 04:51

Åsa Romson (mp) bör anmälas för hets mot folkgrupp

Någonstans måste det vara nog och den vite heterosexuelle mannen måste säga ifrån. Det har gått för långt nu. Åsa Romsons tal i Almedalen igår kväll verkar vara ett solklart fall av hets mot folkgrupp, och Miljöpartiets kvinnliga språkrör bör anmälas.

BT - 07 nov 14 kl. 15:29

Åtal för hets mot folkgrupp för profilbild

En 18-åring boende i Marks kommun åtalas för hets mot folkgrupp efter att bland annat ha haft en profilbild på Skype med en hitlermustasch och ett hakkors. När 18-åringen från Marks kommun bytte profilbild på Skype la han till ett hakkors och en hitlermustasch. Bilden användes som profilbild under cirka en månads tid.

Skånskan - 26 jul 19 kl. 12:50

Åtalas för rasistiska inlägg på Facebook

Malmö Kvinnan skrev grova rasistiska uttalanden på en Facebooksida tillhörande Hyllie Folkets hus. Nu åtalas hon för hets mot folkgrupp.Det åtal som på fredagen lämnades in till Malmö tingsrätt omfattar tre fall av hets mot folkgrupp, alla begångna sommaren 2017, och alla publicerade på Hyllie Folkets hus Facebooksida.

Skånskan - 10 jan 19 kl. 15:02

Rasistiska banderoller tillverkades i trädgården

VELLINGE En 43-årig man bosatt i Vellinge kommun är polisanmäld misstänkt för hets mot folkgrupp.
Mannen uppges ha tillverkat banderoller i sin trädgård som sedan satts upp i Trelleborgs kommun.Det är ett vittne som polisanmält att hen sett hur en 43-årig man hemma i sin trädgård på en ort i Vellinge kommun på kvällen den 3 januari tillverkat banderoller med rasistiska slagord signerade NMR, Nordisk motståndsrörelse.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.