SvD > Kultur

Friday, 05 June, 08:34

SvD - 27 okt 11 kl. 01:00

?Mänskligt att leva utan nätet?Lars O Ericsson om nätberoende..
Läs mer på SvD
Läs mer om:
Ericsson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mänskligtatt , levautan , nätet
Sydsvenskan - 27 jul 15 kl. 16:25

Mötet mellan människor är det viktigaste

Jag läste Richard Bernces reflektion om ångest den 22/7, och håller fullständigt med om att vi människor behöver lära oss att handskas med tillvarons smärta.Som han skriver lever vi i ett samhälle där alla känslor utom de goda och lyckliga har förpassats till diagnosvärlden. Om det skaver blir vi rädda och förtvivlade och söker snabba lösningar för att bli av med de mörka känslorna.

Skånskan - 30 nov 18 kl. 23:00

Ar­be­tet mot hiv/aids inte över

I dag är det Världsaidsdagen, en dag som ini­tie­rades av FN för att upp­märk­samma den glo­bala hivepedemin och of­fren den skördat.
Det är en vik­tig dag. Ar­be­tet för bättre hiv­re­spons: att fö­re­bygga över­föring och att stärka per­soner som lever med hiv är långt ifrån över.

Sydsvenskan - 07 mar 15 kl. 17:32

Mänskligt fel bakom mobilstörningar

Det var den mänskliga faktorn som orsakade de stora störningarna på mobilnätet för ett par veckor sedan. Det skriver operatören Tele2 i en rapport som företaget har lämnat in till tillsynsmyndigheten Post- och telestyrelsen (PTS), rapporterar SR Ekot.— Vi har kunnat konstatera ett mänskligt fel.

Helsingborgs Dagblad - 07 mar 15 kl. 17:32

Mänskligt fel bakom mobilstörningar

Det var den mänskliga faktorn som orsakade de stora störningarna på mobilnätet för ett par veckor sedan. Det skriver operatören Tele2 i en rapport som företaget har lämnat in till tillsynsmyndigheten Post- och telestyrelsen (PTS), rapporterar SR Ekot.— Vi har kunnat konstatera ett mänskligt fel.

YLE - 13 nov 16 kl. 11:01

En billig resa på nätet kan stå dig dyrt

När du har problem med bokningen är det ofta svårt att få kontakt med kundservicen på nätresebyråer. Det berättar många personer som har tagit kontakt med Svenska Yle. Det börjar med ett tips av en resenär..

YLE - 23 aug 16 kl. 04:27

Andreas visar upp sitt datorspelande direkt på nätet - del av en global trend

Flera unga hänger i dagens läge mer på spelstreamningssajten Twitch än på Youtube. I medeltal sju timmar per månad, men vissa betydligt längre tid än så. Andreas är en av få finlandssvenskar som skapar innehåll för den här kraftigt växande gruppen.

YLE - 25 jan 13 kl. 05:25

"Ni fortsatte leva era liv medan vi led och dog"

- Allt är sant i "Torka aldrig tårar utan handskar". Det finns inte ett påstående eller citat som inte är korrekt. Det här är en sann berättelse, det har hag varit noga med, säger Jonas Gardell.

YLE - 25 feb 17 kl. 14:23

Karisbo i kyrkomötet: Vig samkönade par, men låt prästerna ha samvetsfrihet

Ett initiativ lämnas snart in till kyrkomötet om att kyrkan ska tillåta vigslar av samkönade par. En av undertecknarna är Karisbon Åsa A. Westerlund och hon säger att det är formulerat så att alla ska kunna godkänna det, trots olika syn på äktenskapet.

YLE - 05 feb 15 kl. 19:00

Unga gör också vettiga saker på nätet

Internet är inte bara fula gubbar. Det fick föräldrar till studerande vid Ekenäs gymnasium lära sig på en temakväll. Tvärtom ger nätet massor med möjligheter till unga att kommunicera och vara kreativa.

BT - 17 jan 13 kl. 10:10

Trollen på nätet

Mata inte trollen, har länge varit ett råd till nätanvändare. Men mot nätmobbar har alla som vill leva i ett humanistiskt samhälle ett ansvar att markera, anser Niclas Sennerteg. Emellanåt hörs det röster om att vi måste ta debatten på nätet.

SmålandsPosten - 12 okt 14 kl. 22:39

Ja(cob) må(l) han leva?

Taifs Jacob Nilsson fyllde 21 i går - och gav sig själv bästa födelsedagspresenten när han gjorde matchens enda mål i klassikermötet Tingsryd-Nybro.
– Extra kul att avgöra när släkten sitter på läktaren, säger Jacob. Sedan hemmafansen bland de 1 711 åskådarna hyllat Jacob med en högljudd variant av ”ja må han leva” uppvaktade nyss nämnda släktingar med en jordgubbs- och marängtårta så stor att den knappt fick plats i omklädningsrummets kylskåp.

Fler nyheter från SvD

SvD - 04 maj 17 kl. 16:45

En rak, rå b-film utan nonsens

”Sleepless” är en Hollywoodversion av den franska filmen ”Nuit blanche”. Den franska förlagan andas mera skaparglädje och risktagande, den amerikanska nyinspelningen bastantare hantverk. .

SvD - 04 maj 17 kl. 15:30

Äktenskap skakas i grunden i socialt vågspel

Den prisbelönta italienska filmen ”Vad döljer du för mig?” handlar om en grupp vänner som förvandlar en parmiddag till en avslöjande lek – med mobilen som insats..

SvD - 04 maj 17 kl. 14:40

Han tar över Svensk form

SvD - 04 maj 17 kl. 14:40

Robin Bengtsson har hittat formen

Robin Bengtsson har genomfört sin andra repetition i Ukraina. Nu börjar numret falla på plats inför Eurovision-semifinalen på tisdag. – Vi är princip helt i hamn, säger han till TT..

SvD - 04 maj 17 kl. 13:44

Två hoppar av Band of Horses

SvD - 04 maj 17 kl. 13:30

Konstig Emma Watson i dystopi om sociala medier

Dave Eggers dystopiska sociala medier-roman ”The Circle” blir varken thriller eller satir. Den enda som glänser är Bill Paxton..

SvD - 04 maj 17 kl. 12:00

Ilon Wiklands flykt blir opera

Barnboken "Den långa långa resan" handlar i grunden om Ilon Wikland. Den älskade illustratören var en gång ett ensamkommande flyktingbarn. Nu blir hennes självbiografiskt inspirerade berättelse opera..

SvD - 04 maj 17 kl. 11:39

Filmjätte stäms för sextrakasserier

SvD - 04 maj 17 kl. 11:39

Silvana Imam-dokumentär får stöd

SvD - 04 maj 17 kl. 10:00

Hur tänker en scenkritiker?

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.