Opinionen.se > Opinion

Friday, 10 July, 18:01

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Greklands skuld halveras - krispaket klart i natt
Klockan 04 på torsdagsmorgonen kom eurozonens ledare överens om ett krispaket för att rädda skuldtyngda länder. I paketet ingår en nedskrivning av Greklands skulder med 50 procent, enligt Frankrikes president Nicolas Sarkozy..
Läs mer på Opinionen.se
Läs mer om:
Greklands, Frankrikes, Nicolas Sarkozy

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Greklands, skuld, halveras, krispaketklart i , natt
Kristianstadsbladet - 15 nov 12 kl. 16:53

Fler vill skriva ned Greklands skuld

En ny runda skuldnedskrivningar för Grekland kan krävas för att landet ska få bukt med sitt skuldberg, anser en växande skara bedömare och beslutsfattare.Senast ut är ECB-ledamoten Luc Coene.
En grekisk mobb angrep på torsdagen en tysk diplomat, Wolfgang Hölscher-Obermaier, på ett möte i Thessaloniki.

SvD - 08 jan 15 kl. 05:47

Tyskland: kan fÖrhandla om greklands skuld efter val (oms)

Tyskland är öppet för förhandlingar om lättnader gällande Greklands skuld efter Greklands kommande nyval..

E24 - 17 maj 11 kl. 06:48

EU kan "omprofilera" Greklands skuld

En "omprofilering" av Greklands skuld kan inte uteslutas om landet uppfyller vissa villkor. Inte heller kan ytterligare nödlån till Grekland uteslutas..

VA - 27 jun 11 kl. 14:22

Flera möten om Greklands skuld

27 juni Flera informella möten pågår mellan euroområdets institutioner och banker för att hitta olika alternativ för en rollover av Greklands skuld som undviker en selektiv default. Det sade EU-kommissinens ekonomiske talesman Amadeu Altafaj vid en pressbriefing på måndagen. "Det pågår kontakter på decentraliserad bas med utgångspunkt från eurogruppens överenskommelse den 20 juni", sade han.

Expressen - 26 okt 11 kl. 19:39

EU-topparna väntas lätta Greklands skuld

BRYSSEL/STOCKHOLM. Marknaden var nervös på onsdagen, trots att Tysklands parlament öppnat för ännu en expansion av eurozonens krisfond EFSF. Rykten om att det är upplagt för en halvering av Greklands skuld till banker på toppmötena i Bryssel hjälpte inte heller.

DI - 10 jun 15 kl. 09:36

Kalifatides: "Skriv ner Greklands skuld"

"Skriv ner Greklands skuld till hanterbara nivåer", skriver författaren Theodor Kalifatides i Dagens Nyheter. Och EU bör hjälpa den grekiska regeringen att bekämpa korruptionen i landet, anser han och liknar den vid ett monster..

GöteborgsPosten - 07 jul 15 kl. 20:04

Greklands skuld 3 000 miljarder

Greklands skuld är nu uppe i över 3 000 miljarder kronor..

Affärsvärlden - 27 jun 11 kl. 07:18

?Europa bör garantera Greklands skuld?

Europa bör överväga att garantera Greklands utestående skuld eftersom alternativet är en konkurs som skulle bli dyr och riskerar att sätta igång en finansiell kris, uppger tidigare Bundesbankschefen Axel Weber till Wall Steet Journal, enligt Bloomberg News..

DI - 27 jun 11 kl. 07:02

Weber: Europa bör överväga att garantera Greklands skuld

Europa bör överväga att garantera Greklands utestående skuld eftersom alternativet är en konkurs som skulle bli dyr och riskerar att sätta igång en finansiell kris..

DI - 31 maj 11 kl. 07:01

EU: Greklands skuld omstruktureras inte

EU:s ledare kommer att besluta om ytterligare stöd till Grekland till i slutet av juni, och har uteslutit en total omstrukturering av landets skuld..

E24 - 18 apr 11 kl. 07:11

IMF: Greklands skuld ohållbar

Internationella valutafonden, IMF, anser att Greklands skuldbörda är ohållbar och att landet borde överväga en skuldrekonstruktion redan nästa år..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.