NSD > Nyheter

Monday, 25 May, 20:16

NSD - 27 okt 11 kl. 00:30

HPV-vaccin verksamt mot analcancerVaccin mot den sexuellt verfrbara sjukdomen HPV, som kan orsaka livmoderhalscancer hos kvinnor, kan ocks motverka de flesta former av analcancer hos homosexuella mn, enligt en ny studie..
Läs mer på NSD

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: HPV-vaccin, verksamtmot , analcancer
Sydsvenskan - 27 mar 16 kl. 04:35

Även pojkar kan få HPV-vaccin

Folkhälsomyndigheten ska utreda om pojkar ska få HPV-vaccin.Vaccinet ingår i det allmänna vaccinationsprogrammet enbart för flickor, men nu har man även sett en koppling mellan HPV-virus och cancerformer som kan drabba män, uppger Ekot.— Man har utvidgat indikationen för HPV-vaccination till att även inkludera analcancer, som är en av tre (sorters) cancer som drabbar även pojkar, säger Ann Lindstrand, enhetschef på Folkhälsomyndigheten..

YLE - 14 okt 15 kl. 06:29

Österbottningar fortfarande skeptiska till HPV-vaccin

IMS Flickor erbjuds gratis H87216PV-vaccin i årskurs sex. 66392 23050 Majoriteten av de finländska flickorna vaccineras mot papillom -virus som orsakar livmoderhalscancer. Men inte i Österbotten.

YLE - 24 okt 13 kl. 15:17

Gynekolog: ?Beklagligt om få tar HPV-vaccin?

Från och med november erbjuds HPV-viruset åt flickor i nionde årskursen. Senare får också flickor i årskurserna 6 - 8 vaccinet gratis. Men nu sprids skräckhistorier om vaccinet i de sociala medierna.

DalaDemokraten - 20 maj 16 kl. 05:50

Debatt: Erbjud HPV-vaccin även till män i riskgrupper

Idag finns ett nationellt vaccinationsprogram för HPV-virus som gäller flickor då HPV-vaccin förebygger livmoderhalscancer. Detta erbjudande borde utsträckas till fler grupper – pojkar, män som har sex med män och personer som drabbats av hiv. Forskning visar att HPV-vaccin inte bara skyddar mot livmoderhalscancer, utan även mot anal- penis- hals- och tonsillcancer samt kondylom..

Sydsvenskan - 22 aug 11 kl. 15:49

Även 18-åringar får HPV-vaccin

Foto: Scanpix
Även flickor som fyller 18 i år kommer att erbjudas kostnadsfri vaccinering som skyddar mot livmoderhalscancer.
? Eftersom vaccinationerna har blivit försenade på grund av att upphandlingen överklagades vill vi se till att även de som trillar utanför åldersgränsen får vaccinet, säger Gilbert Tribo (FP), ordförande i Region Skånes närsjukvårdsberedning.

HBL - 20 feb 13 kl. 15:49

HPV-vaccin ska konkurrensutsättas igen

Social-och hälsoministeriet har beslutat att avbryta anskaffningen av HPV-vaccin, dvs det vaccin som skyddar mot livmodercancer och ta om konkurrensutsättningsprocessen. Orsaken är oklarheter under processen och en osäkerhet om erbjudandena som man fått av olika tillverkare är jämförbara sinsemellan. Social- och hälsovårdsministeriet har beslutat att på nytt konkurrensutsätta inköpet av  HPV- eller papillomvaccin.

Kristianstadsbladet - 15 feb 14 kl. 01:30

Misstro bakom nej till HPV-vaccin


En del föräldrar säger nej till att låta sina döttrar vaccinera sig mot humant papillomvirus (HPV). Orsaken är bland annat otillräcklig information, barnets ålder och misstro mot myndigheter, visar en ny studie. - Våra resultat talar för att det finns skäl att se över åldersgränserna för HPV-vaccinationen, säger doktoranden Maria Grandahl på Uppsala universitet till Upsala Nya Tidning.

BT - 15 feb 14 kl. 01:34

Misstro bakom nej till HPV-vaccin

En del föräldrar säger nej till att låta sina döttrar vaccinera sig mot humant papillomvirus (HPV). Orsaken är bland annat otillräcklig information, barnets ålder och misstro mot myndigheter, visar en ny studie. - Våra resultat talar för att det finns skäl att se över åldersgränserna för HPV-vaccinationen, säger doktoranden Maria Grandahl på Uppsala universitet till Upsala Nya Tidning.

Expressen - 20 nov 15 kl. 17:37

Klart: Grönt ljus för HPV-vaccin i Europa

HPV-vaccin som Gardasil och Cervarix har varit i hetluften sista tiden. Debatten har gällt oro för allvarliga biverkningar. I dag släppte europeiska läkemedelsmyndigheten EMA, hela sin granskning.

Sydöstran - 05 sep 18 kl. 10:49

S vill införa gratis HPV-vaccin även för pojkar

Sedan 2012 erbjuds flickor i femman och sexan gratis vaccin mot HPV-virus som är den vanligaste könssjukdomen i Sverige. Nu vill Socialdemokraterna att även pojkar ska få gratis HPV-vaccin i Blekinge..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.