Nyheter 24 > Utrikes

Saturday, 30 May, 00:43

Nyheter 24 - 26 okt 11 kl. 21:26

NTC vill att Nato ska stanna i Libyen året ut
Ledaren för det nationella övergångsrådet NTC Mustafa Abdul Jalil ber Nato att stanna i Libyen året ut. Nato har tidigare deklarerat att man lämnar Libyen den sista oktober. Nu ber NTC:s ledare Abdul Jalil Nato att stanna i landet året ut. Han menar att Natos närvaro behövs för att hjälpa libyerna att hantera Khaddafianhängarna.? Vi hoppas att Nato stannar till åtminstone slutet av året för att hjälpa oss och våra grannländer, säger Jalil enligt BBC.
Läs mer på Nyheter 24
Läs mer om:
NTC, Nato, Libyen, NTC Mustafa Abdul Jalil, Abdul Jalil Nato, Natos, Khaddafianhängarna, Jalil, BBC, Libyens

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: NTCvill att , Natoska , stannai , Libyen, åretut
Helsingborgs Dagblad - 26 okt 11 kl. 04:05

Övergångsråd ber Nato stanna

Nationella övergångsrådet (NTC), som styr Libyen sedan diktatorn Muammar Gaddafi besegrats, vill att Nato förlänger insatsen i landet. ? Jag ber Nato att stanna i minst ytterligare en månad, säger tillförordnade olje- och finansministern Ali Tarhuni, fyra dagar efter det att den västliga försvarsalliansen tillkännagav planer på att avsluta Libyen-insatsen den 31 oktober..

SvD - 26 okt 11 kl. 04:03

Övergångsråd ber Nato stanna

Nationella övergångsrådet (NTC), som styr Libyen sedan diktatorn Muammar Gaddafi besegrats, vill att Nato förlänger insatsen i landet..

Sydsvenskan - 26 aug 11 kl. 00:01

"Svår prövning för Nato i Libyen"

Nato kan känna lättnad och stolthet över segern över Kaddafis regim i Libyen. Men fortsättningen blir en svår utmaning för alliansen. Nato är kanske populärt bland libyerna just nu men det kan snabbt ändras, skriver den amerikanske toppdiplomaten Christopher R Hill.

Expressen - 22 okt 11 kl. 05:46

Nato lämnar Libyen i slutet av månaden

Nato planerar att avsluta insatsen i Libyen den 31 oktober. Formellt beslut fattas i nästa vecka efter konsultation med FN och det libyska övergångsrådet NTC. - Vi har tagit ett preliminärt beslut att avsluta operationen den 31 oktober, sade Nato-chefen Anders Fogh Rasmussen efter långa överläggningar i natt.

Nyhetskanalen - 25 feb 11 kl. 08:59

Extramöten i FN och Nato om Libyen

Både FN och Nato håller i dag möten om krisläget i Libyen. Dessutom har Frankrike och Storbritannien föreslaget en resolution om sanktioner mot landet..

DN - 14 apr 11 kl. 20:58

Ökad press på Nato i Libyen

Medan Natos utrikesministrar diskuterade militärinsatsens omfattning i Libyen, skakade intensiva raketattacker från Khaddafis regim staden Misrata..

SR - 10 maj 11 kl. 13:39

Nato intensivbombar Libyen

Tripoli i Libyen har under natten utsatts för de mest intensiva Natobombningarna på flera veckor. Samtidigt vädjar FN till alla sidor om vapenvila för att kunna föra in mat, vatten och mediciner till libyerna..

DN - 01 jun 11 kl. 11:10

Nato förlänger Libyen-insats

Natoalliansen har enats om att förlänga militärinsatsen i Libyen till och med slutet på september, uppger en diplomat för nyhetsbyrån AFP..

Newsmill - 25 aug 11 kl. 12:47

Kritiken mot Nato i Libyen syftar till att svartmåla USA

Så är den alldeles för långa kampen mot Kadafi äntligen slut. Men hemma i Sverige mullrar det ännu en gång från våra lärosäten. Professorn i internationell rätt vid Stockholms Universitet, Mahmoudi, kritiserar Nato.

SvD - 22 okt 11 kl. 13:06

Nato lämnar Libyen

Stannar månaden ut. Medlemmarna hade svårt att enas..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.