Expressen > Nyheter

Thursday, 28 May, 15:03

Expressen - 26 okt 11 kl. 20:01

Storbankerna: Så blir din nya räntaI morgon, torsdag, kommer riksbanken med besked om styrräntan. Bankerna är överens om vad som kommer hända: Räntan ligger still och bolånen påverkas marginellt. - Jag tror att det är en ovanligt samstämmig syn just nu eftersom omvärlden är så orolig, säger SEB:s chefsekonom Robert Bergqvist. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
SEB, Robert Bergqvist

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Storbankerna, blir din nya , ränta
DN - 15 jul 14 kl. 09:37

Nio sparkonton med ränta

Två av de fyra storbankerna ger ingen ränta alls på sina sparkonton. Men det finns ingen anledning att låta dem låna dina pengar gratis. Särskilt som nio andra konton har en ränta på minst 2 procent..

Aftonbladet - 12 nov 13 kl. 13:44

Storbankerna: Sänkt ränta i december

DI - 03 jul 14 kl. 12:31

Storbankerna sänker boränta

I spåren av Riksbankens chocksänkning av reporäntan meddelar två storbankar att en sänkning av boräntan träder i kraft på fredagen..

PrivataAffärer - 24 apr 19 kl. 12:43

Gustavsson: Spara inte hos storbankerna

Dagens ränteläge gör det svårt att få vettig avkastning på räntesparande. De högsta rörliga sparräntorna utan uttagsrestriktioner ligger just nu runt 1,0 procent. Men då handlar det om mindre banker eller kreditmarknadsbolag.

PrivataAffärer - 09 okt 18 kl. 06:58

Så usel sparränta har svenskarna

Enligt statistik från SCB satte svenskarna in 53 miljarder kr på vanliga sparkonton under det andra kvartalet i år. Men samtidigt visar siffror att avkastningen på sparkonton i det närmaste är obefintlig. Enligt SCB:s finansmarknadsstatistik var hushållens genomsnittsränta för nyinsättningar på bankkonton i augusti endast 0,07 procent.

PrivataAffärer - 23 maj 19 kl. 13:00

Bli inte nollad av storbankerna

Enligt Svenska Bankföreningen har storbankerna en marknadsandel på 62 procent på inlåningsmarknaden i Sverige. Störst är Swedbank med en marknadsandel på 20 procent följt av Handelsbanken (18 procent), Nordea (13 procent) och SEB (12 procent). Men att kontospara hos dessa banker är ofta en usel affär.

Cornucopia - 25 okt 19 kl. 07:24

Sänka bolåneräntor från storbankerna - botten är nådd - dags binda räntan?

Detta blogginlägg innehåller reklam längst ner.
Storbankerna ska de senaste veckorna sänkt sina bolåneräntor, och marknaden har baserat på stärkt krona efter gårdagens besked från Riksbanken om att de troligt höjer räntan i december trott att räntehöjning ska utebli. Frågan är om vi nu ser botten på bolåneräntorna för denna gången, och om det är dags att binda?

PrivataAffärer - 29 maj 19 kl. 06:44

Sparekonomen: Svenskarna går miste om miljarder i ränta

SCB:s senaste sparbarometer visar att svenskarna nu har närmare 1 900 miljarder kronor i vanligt kontosparande. Det innebär en ökning med 150 miljarder kronor på bara ett år. Samtidigt ligger storbankernas andel av inlåningen på runt 65 procent.

PrivataAffärer - 13 nov 18 kl. 07:05

Här får du högst sparränta just nu

Svenskarna fortsätter att spara på konton med usel ränta. SCB:s senaste finansmarknadsstatistik visar att hushållens genomsnittsränta för nyinsättningar på bankkonton var 0,07 procent i september. Den låga genomsnittsräntan tyder på att storbankerna fortfarande dominerar svenskarnas kontosparande.

PrivataAffärer - 20 jun 18 kl. 07:59

Enklas låga ränta höjs

I mars gick Enkla ut med sitt erbjudande. Bolaget erbjuder ett treårigt bolån till rekordlåga 0,95 procent, men bara till kunder med låg belåningsgrad och maximalt 5 miljoner kr i lån för ett hushåll med två sökande. Efter tre år ska räntan omförhandlas.

Cornucopia - 19 aug 13 kl. 13:35

Hur mycket kan korta marknadsräntor stiga utan höjd reporänta?

När nu de långa räntorna verkat vända uppåt och avslutat cykeln av fallande räntor, så kan det vara på sin plats att fråga sig hur mycket de korta marknadsräntorna kan stiga utan att Riksbanken höjer reporäntan?

Reporäntan och STIBOR 3M
Använder vi STIBOR-3M, interbankräntan som ställs av de svenska storbankerna och Danske Bank, som marknadsränta, så kan vi se att den generellt ligger högre än reporäntan. 
Reporäntan ligger till grund för Riksbankens in- och utlåningsränta, som sätts 0.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 45 minuter sedan

JUST NU: Anhöriga portas fram till i höst

Besöksförbudet i äldreomsorgen kommer att förlängas ända fram till september, enligt uppgifter till Expressen.Beslutet fattades på ett möte under torsdagen. .

Expressen - 1 timme sedan

Nygifta Ndella, 18, sköts med automateld i sömnen

Ndella Jack sköts till döds med automateld genom en fönsterruta tolv dagar efter sitt bröllop.En 23-årig man – som var gäst på bröllopet – misstänks för dådet.Klockan 14 meddelar Solna tingsrätt sin dom..

Expressen - 1 timme sedan

Jan Björklund ny ambassadör i Italien

Expressen - 1 timme sedan

Halva klassen sjuk i corona efter studentfest: ”Mycket kramande”

En privat studentfest utomhus i Örebro lockade hundratals elever.Nu meddelar en av stadens gymnasieskolor att en halv avgångsklass kan ha insjuknat i corona efteråt, skriver Nerikes Allehanda..

Expressen - 1 timme sedan

JUST NU: Allsvenskan får ett extra transferfönster

Coronapandemin slog hårt mot många allsvenska klubbar och deras möjligheter att värva spelare i vinterfönstret.   Men nu står det klart att Sverige får hålla sitt transferfönster öppet två veckor extra innan allsvenskan drar i gång. Det meddelar Svenska fotbollförbundet under torsdagen.

Expressen - 2 timmar sedan

Misstänkta hallicken: Jag var här för att spela poker

En av de misstänkta hallickarna som greps på Skavsta flygplats i måndags kräver att få släppas ur häktet – och hävdar att han bara var i Sverige för att spela poker.Det skriver hans advokat Torbjörn Lundquist till domstolen..

Expressen - 2 timmar sedan

Löfven frustrerad över att fler inte testats

Statsminister Stefan Löfven är ”frustrerad” för att inte flera testats.– Det verkar som att det beror på någon otydlighet mellan staten och regionerna, säger han till SR:s Studio Ett..

Expressen - 3 timmar sedan

Ilskan mot Hallengren: ”Otroligt respektlöst”

Oppositionspartierna är kritiska till att antalet coronatester fortfarande är långt ifrån de målsatta 100 000 i veckan. Samtidigt har man olika problembeskrivningar:– Det har varit ett politiskt spel mellan regeringen och de stora regionerna som styrs av moderater, säger Karin Rågsjö (V) hälsopolitisk talesperson..

Expressen - 3 timmar sedan

Tio nya dödsfall i covid-19 i Skåne

Ytterligare tio personer har det senaste dygnet rapporterats avlidna i covid-19-sjukdomen i Skåne.Sammanlagt har 179 personer avlidit, enligt Region Skånes siffror..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.