Expressen > Nyheter

Thursday, 02 April, 18:28

Expressen - 17 okt 11 kl. 14:57

Samlade 13 000 fåglar - man döms till fängelseHUDIKSVALL. 39-åringens fågelintresse eskalerade utom kontroll. Under fem år fångade han över 13 000 vilda fåglar. Nu döms mannen från Hudiksvallstrakten till ett års och sex månaders fängelse för djurplågeri och grovt jaktbrott. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Hudiksvall, Hudiksvallstrakten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Samlade13 , 000, fåglarman , dömstill , fängelse
BT - 27 mar 17 kl. 13:25

Örn attackerade trandansen – 16 000 fåglar flydde i panik

Örnen slog ner mitt i trandansen vid Hornborgasjön. En trana dödades – omkring 16 000 fåglar flydde för livet..

DN - 14 jan 17 kl. 23:22

70.000 fåglar miste livet efter ”miraklet på Hudsonfloden”

Uppemot 70.000 måsar, starar, gäss och andra fåglar har fått sätta livet till i New York sedan flygolyckan 2009, då ett passagerarplan tvingades nödlanda på Hudsonfloden. Då olyckan orsakades av att kanadagäss sögs in i planets motor beslutade amerikanska myndigheter att fåglarna måste bli färre..

Skånskan - 01 okt 16 kl. 14:00

Nu får Bingsmarkens fåglar sina ringar

Bingsmarken
Det är morgon och Bo Petersson och Uno Malm på Bingsmarkens ringmärkning arbetar med fåglar som de precis plockat ur näten.
Klockan är bara lite efter åtta och de har redan hunnit sätta på 150 ringar.Ringmärkningsstationen vid Bingsmarken är en av Sveriges fyra största, och varje höst märker Bo, Uno och Unos bror Ulf mellan 10 000 och 13 000 fåglar.

BT - 16 maj 13 kl. 11:37

Östersjön dödsfälla för fåglar

Varje år dör cirka 76 000 fåglar i Östersjön när de fastnar i fiskegarn, enligt en ny global studie från organisationen Birdlife International. I hela världen beräknas 400 000 fåglar dö i näten, vilket innebär att Östersjön, relativt sett, är det värst drabbade havsområdet i världen. Bland de hårdast drabbade arterna är bland andra sillgrissla och alfågel.

Sydsvenskan - 17 maj 13 kl. 06:30

Fisknät en dödsfälla för fåglar i Östersjön

Fler fåglar drunknar i fisknät i Östersjön än någon annanstans i världen, enligt en studie av forskare vid organisationen Birdlife International.
Totalt beräknas runt 76 000 fåglar dö i näten i Östersjön varje år..

Barometern - 29 sep 18 kl. 12:14

Fåglar är hans passion: ”Jag 450 fågelholkar att kontrollera”

Tommy Larsson fick sin första kikare när han var sex år och har ringmärkt 165 000 fåglar hittills. På lördagen var han på plats vid Fredriksberg, ett område han beskriver som en oas för småfåglar. .

Helsingborgs Dagblad - 01 dec 14 kl. 16:33

50 000 höns till ska avlivas

Myndigheterna i Nederländerna har beslutat att ytterligare 50 000 höns ska avlivas i preventivt syfte efter utbrottet av fågelinfluensa av typen H5N8 på en gård i Zoeterwoude utanför Haag. Det konstaterades då att de 28 000 hönsen på gården måste avlivas. "Det finns en annan hönsfarm inom en kilometer från den smittade farmen.

BT - 01 dec 14 kl. 16:31

50 000 höns till ska avlivas

Myndigheterna i Nederländerna har beslutat att ytterligare 50 000 höns ska avlivas i preventivt syfte efter utbrottet av fågelinfluensa av typen H5N8 på en gård i Zoeterwoude utanför Haag. Det konstaterades då att de 28 000 hönsen på gården måste avlivas. "Det finns en annan hönsfarm inom en kilometer från den smittade farmen.

Aftonbladet - 13 jun 12 kl. 13:30

Han fångade 14 000 fåglar ? får fängelse

Anhörig: Han är inte en galning.

BT - 26 nov 16 kl. 17:00

200 000 fåglar måste avlivas

Arbetet med att avliva hönsen vid den skånska gård som har drabbats av fågelinfluensa beräknas fortsätta fram till och med onsdag. Än har man inte fått bekräftat vilken typ av virus det rör sig om..

Kristianstadsbladet - 10 mar 17 kl. 10:05

Kommunen vill skjuta 3 000 fåglar från bilar

Kråkor, fiskmåsar, duvor, kajor, skator och råkor stör många medborgare med oväsen och bajs. Därför vill Kristianstads kommun bedriva jakt från bilar..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 30 minuter sedan

Stockholmare kan stoppas från påskresor till Gotland

Regeringen överväger att stoppa alla resor till Gotland inför påsken, förutom för dem som är folkbokförda på ön, erfar Expressen.Diskussioner har förts mellan flera myndigheter och departement.– Det handlar om vårdens kapacitet på Gotland, säger en regeringskälla.

Expressen - 30 minuter sedan

Uganda påstås åtala HBTQ-personer för att de riskerar sprida coronaviruset

Polisen i Uganda anklagas för att ha utnyttjat det rådande läget med coronaviruset för att gripa homosexuella män och transpersoner, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.Ytterligare ett sätt att komma åt HBTQ-personer med ”alternativa anklagelser”, menar HBTQ-aktivister i landet..

Expressen - 30 minuter sedan

????? ???? ?????? ???????

في وقت يتفشى فيروس كورونا القاتل في دور المسنين في ارجاء البلاد،تناشد مصلحة النقل العام سكان العاصمة الالتزام بمنازلهم..

Expressen - 30 minuter sedan

Borgeby slott har lämnats till mäklare

Nu söks köpare till ett medeltida slott.Porttornet till Borgeby slott i Lomma kommun är på väg ut på marknaden. Den delen av byggnaden kan vara från 1200-talet.

Expressen - 45 minuter sedan

Tar viruset kål på de gamla sanningarna om ekonomin?

Vi är på väg in i den värsta ekonomiska krisen sedan 1920-talet och ledande nationalekonomer diskuterar radikala grepp.Är vi på väg att byta ekonomisk-politisk doktrin? undrar Torbjörn Nilsson..

Expressen - 1 timme sedan

Corona i världen: Nattligt utegångsförbud i Thailand

Coronaviruset är ett globalt hot och det händer saker bokstavligen varje timme.Här är några viktiga utvecklingar den senaste tiden..

Expressen - 2 timmar sedan

4 positiva nyheter som gör dig gladare i coronatider

Mycket handlar om coronapandemin dessa dystra dagar.Men det finns även positiva nyheter att rapportera om.Här är några besked som förhoppningsvis kan göra oss lite gladare..

Expressen - 2 timmar sedan

Volvo gör skyddsvisir till vården i stängda fabriken

När permitterade Volvochefen Jenny Westermark pratade med grannparet som båda är läkare fick hon en idé.Och i morgon fredag börjar därför den stängda fabriken i Tuve producera skyddsvisir till vårdpersonalen.– Det är fantastiskt att känna att man kan bidra i den här situationen, säger Jenny Westermark.

Expressen - 2 timmar sedan

Kinesisk stad inför förbud mot att äta hund och katt

Nu införs restriktioner mot den kinesiska djurhandeln.Staden Shenzhen har blivit den första att förbjuda konsumtion av katter och hundar, rapporterar BBC..

Expressen - 2 timmar sedan

Bråttom att hitta en lösning – vi kan dras med i USA:s fall

”Min bedömning är att USA, trots gigantiska stödpaket, inte mäktar med att hålla stängt särskilt länge.”Det skriver Annika Winsth, chefsekonom på Nordea.I fyra kommentarer i Expressen kommer hon utifrån sina bedömningar att förklara coronakrisens inverkan på ekonomin i stort och smått.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.