Nyteknik > Teknik

Friday, 10 April, 07:20

Nyteknik - 17 okt 11 kl. 14:18

Dyrare elpriser i söder oavsett kärnkraften



Om två veckor, den 1 november, delas Sverige upp i fyra elområden med olika priser. Just nu vill elhandlarna ha 12,5 öre mer för elen i Malmö än i Luleå..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Sverige, Malmö, Luleå

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dyrare, elpriseri , söder, oavsett, kärnkraften
Nya Wermlands Tidningen - 13 maj 13 kl. 08:28

Elpriser, väder och vind ? faktorer att spela med

Hur mycket går det egentligen att lita på framtida elpriser, väder och vind. Det här är tre viktiga samverkande faktorer som är avgörande för den kalkyl som det ekonomiska utfallet bygger på när det gäller köpet av vattenkraftverken..

SVT - 30 maj 11 kl. 21:26

"Dyrare elpriser att vänta"

Oavsett hur Tyskland löser sitt energibehov så lär det bli kunderna som får betala, både i Europa och i Sverige. Det menar Björn Karlsson, som är professor i energisystem..

PrivataAffärer - 06 dec 18 kl. 06:00

Konsekvent dyrare el i söder

Vad många inte tänker på är att elpriset missgynnar dem som bor i södra Sverige som i snitt får betala dyrare än norrlänningarna för elen. Vissa dagar är elen upp till 50 procent dyrare i elprisområde 1 än i elprisområde 4. När elprisområdena skapades den 1 november 2011 blev antalet fyra.

Skånskan - 15 apr 16 kl. 06:00

Måste hitta bostäder till 275 flyktingar – snabbt

ESLÖV Eslövs kommuns flyktingsamordnare Elsa von Friesen tror att man ska kunna ordna fram bostäder till 75 flyktingar i år – vilket kommunen måste göra enligt den nya bosättningslagen. Däremot blir det svårare 2017, då Eslöv blir skyldigt att ordna bostäder åt över 200 flyktingar. Utöver det ska de ensamkommande barnen också ha bostäder.

SmålandsPosten - 09 jan 14 kl. 06:59

Byggregler hämmar nyproduktion av bostäder

Fastigheter i Sverige är inte konkurrensutsatta, mer än mellan varandra och därför kan bygg­kostnaderna stiga utan ­extern påverkan. De som äger bostadsfastigheter måste ha hyresintäkter som täcker kostnaderna för att förvalta fastigheten. Fortsätter kostnadsökningen för att bygga kommer det att bli dyrare och dyrare att bo, skriver Jörgen Emanuelsson, Växjö.

Cornucopia - 25 okt 13 kl. 14:45

Visselblåsare i småhusbranschen: Det kommer aldrig mer byggas mycket bostäder i Sverige

En person i ledande ställning i småhusbranschen har hört av sig med en hel del insikt och insyn i byggbranschen och bostadsbubblan. Ska man sammanfatta så kan småhusbyggarna bygga nya fräscha hus med hög standard för 1.5 MSEK i stora volymer, men motarbetas aktivt av alla sektorer i samhället.

SvD - 18 sep 14 kl. 10:35

Högre elpriser att vänta i framtiden

Det måste bli dyrare med el i Sverige för att branschen ska kunna göra de investeringar som krävs – oavsett vilket energislag det handlar om. Samtidigt kan vi behöva vänja oss vid betydligt mer volatila priser. Det var budskapet när landets energiexperter möttes på SvD Energy Summit i går..

PrivataAffärer - 15 feb 19 kl. 10:52

Efter elchocken i januari – risk för fortsatt höga elpriser

Den torra sommaren i kombination med lite vind och höga råvarupriser gjorde att fjolårets elpris blev det högsta sedan 2010. Men även 2019 har bjudit på höga elpriser. Januari hade exempelvis det högsta elpriset för en januarimånad sedan 2011, konstaterar elprisupphandlaren Kundkraft i ett marknadsbrev.

TA - 23 sep 13 kl. 15:33

Stigande elpriser väntar

Ett rejält väderomslag, från vått till torrare väder, och ett fortsatt strul med kärnkraften oroar elmarknaden inför vintern, med stigande elpriser som följd.
Ett rejält väderomslag, från vått till torrare väder, och ett fortsatt strul med kärnkraften oroar elmarknaden inför vintern, med stigande elpriser som följd.I fredags lovade väderprognoserna nederbörd över det normala.

Sydöstran - 23 jan 20 kl. 21:15

Mildväder och blåst ger rekordlåga elpriser

Elpriserna ligger på hälften av vad de gjorde vid samma tid förra året – men flaskhalsar i elnätet gör att elen är dyrare i södra Sverige..

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 15 minuter sedan

VW: Därför är prestanda viktigt för laddhybrider

Genom att fokusera på hög prestanda tror sig Volkswagen kunna locka fler kunder att välja laddhybrider framöver. "Det här är ett sätt att göra elbilar mer attraktiva", säger drivlinechefen Kai Philipp..

Nyteknik - 24 maj 16 kl. 10:13

Växande problem med Takatas krockkuddar

Toyota återkallar ytterligare omkring 1,6 miljoner bilar i USA eftersom de är utrustade med krockkuddar vid framsätets passagerarsida som kan vara farliga. Totalt har därmed Toyota återkallat 4,7 miljoner bilar i USA med krockkuddar tillverkade av japanska Takata..

Nyteknik - 24 maj 16 kl. 10:32

Stort rymdkontrakt till Trollhättan

GKN Aerospace i Trollhättan har fått sitt största utvecklingskontrakt för rymdprojekt – motordelar till Europas nya rymdraket Ariane 6..

Nyteknik - 24 maj 16 kl. 11:29

Första elvägen igång

Idag, tisdag, testkör Scania och Siemens världens första elväg på E16 utanför Gävle..

Nyteknik - 24 maj 16 kl. 12:18

Honda Jet godkänd i Europa

Honda Jet HA-420 är nu typgodkänd av europeiska flygsäkerhetsorganet EASA. En första order på det lilla affärsflygplanet har tecknats i Tyskland..

Nyteknik - 24 maj 16 kl. 13:56

Grusmolnet gör maskinen smartare

NCC räknar med att kraftigt kunna sänka utsläppen av växthusgaser genom att koppla upp maskinerna i sina grustag..

Nyteknik - 24 maj 16 kl. 15:22

”Ge miljökraven tyngd i valet av it-lösning”

DEBATT. Stora it-användare står för två procent av världens utsläpp av växthusgaser. Det är i nivå med flygets totala miljöpåverkan.

Nyteknik - 24 maj 16 kl. 17:54

Chalmeristen siktar på landslaget

Sara Öberg hoppas att utbildningen på Chalmers tar mer än fem år. För det betyder att hon kommit med i landslaget i mountainbike..

Nyteknik - 25 maj 16 kl. 07:04

”Fler kvinnor behövs i energisektorn”

DEBATT. En förkrossande majoritet av dem som arbetar med förnyelse av vårt energisystem är män. Kvinnors kompetens och erfarenhet behövs på alla nivåer i den sektor som har så stor betydelse för vårt dagliga liv, skriver fyra generaldirektörer samt företrädare för branschen..

Nyteknik - 25 maj 16 kl. 08:36

Säg hejdå till trafikkaos med superbussen

TEKNIKSVEPET. Bilköer är inget problem för Kinas framtida superbussar. Läs ett urval av tekniknyheterna här..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder




Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.