Opinionen.se > Opinion

Wednesday, 01 April, 22:18

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Professor: "Euron död inom ett dygn"
Den grekiske ekonomiprofessorn Yanis Varoufakis varnar för mycket ödesdigra konsekvenser i händelse av en grekisk kollaps. "Euron kommer att vara död inom ett dygn", säger Varoufakis till Sveriges Radio..
Läs mer på Opinionen.se
Läs mer om:
Yanis Varoufakis, Varoufakis, Sveriges Radio

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Professor, Eurondöd inom ett , dygn
SvD - 17 okt 11 kl. 12:49

Professor: ?Euron död inom 24 timmar?

Följderna av ett eventuellt grekiskt euroutträde katastrofala..

Sydsvenskan - 04 sep 11 kl. 14:36

Att lämna euron har sitt pris

Bild: Göran Olsson
Vad händer om ett land vill överge euron? Vi listar tio punkter för hur övergången skulle kunna se ut.
Euroländerna spikade upp många gemensamma regler för hur man skulle gå in i valutasamarbetet för drygt tio år sedan.

YLE - 30 dec 16 kl. 06:50

Nationalekonomer i HS: Euron har gjort mer skada än nytta

Finland hade återhämtat sig snabbare från de senaste årens recession i fall man haft en egen fritt flytande valuta, anser nationalekonomer. Euron har misslyckats sett ur Finlands synpunkt, uppskattar Helsingin Sanomat på basis av sin enkät. Tidningen frågade 45 nationalekonomer om deras synpunkter kring euron.

Kristianstadsbladet - 06 maj 13 kl. 05:08

Bara nio procent vill ha euron


Förtroendet för både EU och euron sjunker. Svenskarnas stöd för euron är det lägsta sedan SOM-institutet i Göteborg startade sina mätningar. Det visar institutets nya rapport.

HBL - 27 feb 14 kl. 09:24

Svensk ekonom: Euron har varit skadlig för Finland

Finland hade haft lättare att möta sin strukturkris om landet inte hade tagit i bruk euro. Det skriver den kände svenske ekonomen, professor Lars Calmfors.I en debattartikel i Dagens Nyheter jämför Lars Calmfors, professor i internationell ekonomi vid Stockholms universitet, den ekonomiska utvecklingen i Finland och Sverige och konstaterar att länderna i hög grad följdes åt fram till finanskrisen 2008.

Sydsvenskan - 31 maj 11 kl. 00:10

"Ta paus från euron, Grekland"

Sänkta priser på grekiska varor och tjänster är ett måste för att öka landets konkurrenskraft. Men euron gör det omöjligt för Grekland att uppnå detta genom devalvering. Därför borde en tillfällig permission från eurozonen för Greklands del övervägas, menar ekonomen Martin Feldstein.

Newsmill - 27 jun 11 kl. 14:36

Greklands påtvingade sparkrav räddar inte euron

Så länge euron finns kvar kommer den ekonomiska utvecklingen i olika länder att hämmas. Lösningen är att återgå till nationella valutor. Det skriver Lars Pålsson Syll, nationalekonom och ekonomihistoriker, professor vid Malmö högskola..

DI - 28 sep 11 kl. 08:36

Lämna euron ingen lösning för Grekland

Lösningen för Grekland är inte att lämna valutasamarbetet och landet kommer inte att överge euron, säger Mats Persson, professor i nationalekonomi, på DN Debatt..

Expressen - 14 okt 12 kl. 13:00

Borg: Grekland måste lämna euron

Finansminister Anders Borg tror att Grekland måste lämna euron. Samtidigt ser många ett grekiskt utträde som början till slutet för valutan. - Det kan spräcka hela eurosamarbetet, säger Lars Calmfors, professor i internationell ekonomi..

Kristianstadsbladet - 25 mar 13 kl. 16:24

Moscovici: Euron överlever


Euron kommer att överleva sade den franska finansministern Pierre Moscovici när han träffade sin svenska kollega Anders Borg i Stockholm, bara ett halvt dygn efter det han varit med och förhandlat fram en räddningsplan för Cypern i Bryssel. - Cypernuppgörelsen är ytterligare ett steg på vägen till stabilitet i eurozonen, sade Moscovici. Den franska ministern var på besök för att lära sig mer om svenska reformer och för att uppmuntra svenska företag att investera i Frankrike.

YLE - 18 jul 15 kl. 04:43

Tusentals skriver under för folkomröstning om euron

Europaparlamentarikern Paavo Väyrynens (C) medborgarinitiativ om en folkomröstning gällande Finlands euromedlemskap samlade över 15 000 underskrifter på ett dygn. Sedan i torsdags har det varit möjligt att skriva under Väyrynens initiativ om en folkomröstning för att klargöra finländarnas synpunkt på Finlands euromedlemskap. Medborgarinitiativet går vidare för behandling i riksdagen om antalet underskrifter som samlas in är minst 50 000 i januari nästa år.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.