Dagens Medicin > Nyheter

Tuesday, 07 April, 19:06

Dagens Medicin - 17 okt 11 kl. 14:42

Stort förtroende för läkare och sjuksköterskorLäkare och sjuksköterskor är de mest trovärdiga yrkesgrupperna, enligt en undersökning..
Läs mer på Dagens Medicin

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stort, förtroendeför , läkareoch , sjuksköterskor
SmålandsPosten - 25 jul 14 kl. 07:00

Primärvården tar diabetes på stort allvar

I Smålandsposten den 18 juli menar Anders Lönnberg, ordförande i Diabetesorganisationen i Sverige, att vårdcentralerna i Sverige inte kan behandla diabetesdiagnosen korrekt eftersom de har fullt upp med alla övriga 1 000 diagnoser inom primärvården. Han vill därför inrätta särskilda vårdcentraler för diabetes och i konsekvensens namn även för en rad andra folksjukdomar. Hur många diagnosinriktade vårdcentraler som behövs får vi inte veta.

SmålandsPosten - 13 jun 14 kl. 06:40

Trygg vård i Kronoberg

Vi i landstingsalliansen vill fortsätta säkerställa vår goda vård och möter därför framtiden med stora investeringar, fler läkare, sjuksköterskor och psykologer samt fler hembesök hos äldre och barnfamiljer, skriver Suzanne Frank (M), Sven Sunesson (C), Eva Johnsson (KD) och Yngve Filipsson (FP). Kronoberg ligger idag i den absoluta toppen i alla mätningar och undersökningar som görs gällande vårdkvalitet, tillgänglighet och bemötande.
Kronobergarna är de mest nöjda patienterna i landet.

Skånskan - 31 aug 18 kl. 04:30

Vårdcentraler och pendling

Skåne Vårdcentralerna står i fokus för Liberalerna i Region Skåne den kommande mandatperioden.
Partiet lägger en halv miljard på att öka primärvårdens andel av den skånska sjukvården fram till 2024.– Vi vill även ha ett fastläkarsystem där patienten kan vara knuten till och välja sin egen läkare.

Kristianstadsbladet - 28 okt 14 kl. 11:44

USA ändrar ebola-riktlinjer

Smittskyddsmyndigheten CDC i USA inför nya riktlinjer till delstaterna för hur utsända sjukvårdsarbetare som återvänder från eboladrabbade länder ska behandlas. Och det är inte fråga om att sätta människor i karantän.
Beskedet kommer efter en massiv kritikerstorm, sedan en sköterska som vårdat ebola-sjuka i Sierra Leone tvingades till karantän av delstaten New Jersey trots att hon inte uppvisade några ebolasymptom.

BT - 28 okt 14 kl. 11:44

USA ändrar ebola-riktlinjer

Smittskyddsmyndigheten CDC i USA inför nya riktlinjer till delstaterna för hur utsända sjukvårdsarbetare som återvänder från eboladrabbade länder ska behandlas. Och det är inte fråga om att sätta människor i karantän. Beskedet kommer efter en massiv kritikerstorm, sedan en sköterska som vårdat ebola-sjuka i Sierra Leone tvingades till karantän av delstaten New Jersey trots att hon inte uppvisade några ebolasymptom.

Helsingborgs Dagblad - 21 okt 15 kl. 00:01

Det handlar om mer än pengar.

Förra året betalade landstingen i Sverige 3,4 miljarder kronor för att hyra in vårdpersonal. En kostnad som ökat trots att man från ansvarigt håll länge sagt att den ska minska.Det är dags att ta reda på varför fler och fler söker sig till bemanningsbranschen, istället för att fortsätta vara anställda på traditionellt vis.

YA - 29 sep 12 kl. 09:07

Annies mönsterparti

Ett år efter att Annie Lööf tillträdde som Centerledare och näringsminister syns inga spår i opinionsmätningarna. Åtminstone inte åt rätt håll.
Ser man tillbaka på trenden sedan 1970-talet är det lätt att få uppfattningen att det gamla folkrörelsepartiet överlevt sig självt.

Barometern - 14 apr 14 kl. 08:00

Förändring nödvändig

Arbetsförmedlingen.”Vi vill reformera Arbetsförmedlingen till en matchningsspecialist som ser till att rusta de arbetssökande för de jobb som finns.” På senare år har arbetslös­heten bitit sig fast på mycket höga nivåer – högre än i jämförbara länder.

Cornucopia - 22 maj 16 kl. 15:23

Gästinlägg: En liten inblick i Västra Götalands regionens journalsystem

Nedanstående är ett gästinlägg författat av läsaren AT-läkaren, som dessvärre inte kan sätta ut sitt namn då Västra Götalandsregionen inte gillar avvikande åsikter hos sin personal.

Det krävs inte mycket efterforskning för att få fram att sjukvårdens journalsystem är dåligt utformade för att hjälpa vårdpersonal att bedriva en säker och effektiv hälso- och sjukvård. Men vad det innebär i praktien kan vara abstrakt för den utomstående.

Skånskan - 30 sep 19 kl. 05:30

Lyckad stämma för C

Annie Lööf kunde på söndagen nöjt avsluta Centerpartiets riksstämma efter fyra dagars intensivt diskuterande för att lyfta partiets politik på många områden. Det är ett parti med stort självförtroende, ja rentav med hög självkänsla, som ligger stabilt i opinionen och har företrädare som känner politiken i ryggraden. Det är länge sen som Centerpartiet haft ett sådant flyt, kanske var det inte ens på 70-talet ett så harmoniskt parti som nu.

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - 2 timmar sedan

Löfven: Lag ger verktyg för snabbt agerande

Det finns nu stöd i riksdagen för att ge regeringen mer makt att stoppa smittspridning genom att snabbt kunna stänga verksamheter. –  Det här förslaget gäller enbart åtgärder som är kopplade till coronaviruset och enbart under begränsad tid, säger statsminister Stefan Löfven (S)..

Dagens Medicin - 3 timmar sedan

591 döda i covid-19 i Sverige

Hittills har 7 693 personer i Sverige bekräftats smittade av coronaviruset och 591 dödsfall kopplade till covid-19 har rapporterats. Detta visar Folkhälsomyndighetens senast uppdaterade siffror..

Dagens Medicin - 4 timmar sedan

Nya råd om vård i livets slutskede vid covid-19

Socialstyrelsen har släppt en skrift på elva sidor med råd hur patienter med covid-19 ska vårdas palliativt. Skriften innehåller konkreta råd på läkemedel för olika symtom som är vanliga i livets slutskede hos patienter med det nya coronaviruset..

Dagens Medicin - 5 timmar sedan

Regler om skyddsutrustning lättas

Regeringen ändrar reglerna för vilken typ av skyddsutrustning som får användas till exempel i vården, rapporterar SVT Nyheter. Även utrustning utan CE-märkning kan godkännas, om den ger tillräckligt bra skydd..

Dagens Medicin - 6 timmar sedan

”Förhandla arbetsvillkoren medan branden pågår”

Vad sänder vi de styrande för signaler när vi fortsätter släcka bränder med bristande utrustning och dålig kompensation? Det undrar sjuksköterskan Meryem Yebio..

Dagens Medicin - 7 timmar sedan

Störst andel coronasmittade i Stockholms förorter

Rinkeby-Kista och Spånga-Tensta är de områden i Stockholm som har störst antal covid-19-smittade per 10 000 invånare, enligt siffror som Smittskyddet i Stockholm nu redovisar..

Dagens Medicin - 8 timmar sedan

Nej till högspecialiserad vård i Falun

Socialstyrelsen har tagit beslut om tre områden för högspecialiserad vård. Nu pausas delar av arbetet på grund av corona-pandemin..

Dagens Medicin - 8 timmar sedan

Uppsala vänder – erbjuder Stockholm hjälp

Region Uppsala kommer att erbjuda Stockholm hjälp med sjukvårdsresurser i form av helikoptertransporter och intensivvårdspersonal som följer med transporterna, meddelar Mikael Köhler, tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Uppsala..

Dagens Medicin - 9 timmar sedan

Vården drabbas inte av Finlands gränskontroll

Finland skärper sin gränskontroll, men sjukvården i svenska Norrbotten påverkas inte av det nya beslutet. –  Det hade fått stora konsekvenser om vi inte hade kunnat hitta en bra lösning på detta mellan våra länder, säger inrikesminister Mikael Damberg (S) till TT..

Dagens Medicin - 11 timmar sedan

Karolinska först att bli comprehensive cancer center

De största sjukhusen i Sverige vill alla få ackreditering som comprehensive cancer center av den europeiska organisationen OECI. Karolinska universitetssjukhuset hann först tillsammans med Karolinska institutet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.