Nyteknik > Teknik

Saturday, 28 March, 17:48

Nyteknik - 17 okt 11 kl. 13:58

I kväll ska två reaktorer startaBåde den stora F3-reaktorn i Forsmark och mellanreaktorn O2 i Oskarshamn skulle varit igång i dag måndag ? men starten har skjutits upp ännu en gång. Start i kväll är det nya budet..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
F3, Forsmark, O2, Oskarshamn

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: I kvällska , två, reaktorer, starta
Skånskan - 27 okt 19 kl. 11:00

Allt fler vill starta om Barsebäcksverket

Barsebäck Det råder elbrist i Skåne och ledningsnätet räcker inte till. Barsebäcks ägare Uniper märker av ett ökat intresse för att lösa problemet genom att öppna Barsebäcksverket igen, men lagstöd saknas. I Skåne är kärnkraft nämligen olagligt.

BT - 09 nov 11 kl. 17:55

Ringhalsreaktor får starta igen

Ringhals har fått godkänt av Strålsäkerhetsmyndigheten (SSM) att starta reaktor 1 igen. Men eftersom kraftverket står under så kallad särskild tillsyn ska ett antal extra prover göras i samband med återstarten. Flera reaktorer har gåtts igenom sedan man i höstas hittade svetsrester i sprinklersystemen i reaktorinneslutningar från tidigare reparationsjobb.

Nyteknik - 24 apr 13 kl. 12:19

Fler japanska reaktorer kan få starta

Japanska kärnkraftverk kan redan i höst få tillstånd att starta sina reaktorer meddelar landets industriminister..

Nyteknik - 20 feb 14 kl. 11:10

16 reaktorer vill starta i Japan

Den japanska kärnkraftsmyndigheten NRA ska arbeta snabbare för att nya reaktorer ska kunna starta i landet. 16 ansökningar om återstart väntar på besked..

Nyteknik - 26 jun 14 kl. 10:07

Tepco vill starta två reaktorer

Det japanska energibolaget Tepco, ägare av Fukushimaanläggningarna, vill starta två reaktorer för att förbättra sin ekonomi..

Supermiljöbloggen - 10 sep 14 kl. 21:18

Japan kan starta upp kärnkraftverken igen

Japanska myndigheter ger grönt ljus till omstart av landets kärnkraftverk, som varit avstängda sen katastrofen i Fukushima 2011. De närliggande samhällena måste ge sitt godkännande för att starten ska kunna ske, men beslutet väcker upprörda känslor hos befolkningen. Statliga Nuclear Regulatory Authority (NRA) har efter förhandlingar gett sitt godkännande till att starta upp två kärnkraftsreaktorer i södra delarna av Japan.

Nyteknik - 07 nov 14 kl. 14:40

Nytt steg mot återstart för japanska reaktorer

Två japanska reaktorer är på god väg att få starta igen. Ett godkännande som togs i dag kan innebära en vändpunkt för landets kärnkraftsindustri..

GöteborgsPosten - 04 okt 17 kl. 16:13

Nystart för japanska reaktorer väcker ilska

Energibolaget Tokyo Electric Power (Tepco) har fått tillstånd av den japanska kärnkraftsmyndigheten NRA att starta två reaktorer vid bolagets kärnkraftsverk Kashiwazaki-Kariwa. Protesterna lät inte vänta på sig..

Nyteknik - 05 okt 17 kl. 07:12

Nystart för reaktorer väcker stor ilska

Energibolaget Tokyo Electric Power (Tepco) har fått tillstånd av den japanska kärnkraftsmyndigheten NRA att starta två reaktorer vid bolagets kärnkraftsverk Kashiwazaki-Kariwa. Protesterna lät inte vänta på sig..

Cornucopia - 07 dec 18 kl. 11:01

FN/IPCC: Utbyggd kärnkraft nödvändig för att rädda klimatet - Sverige behöver bygga 18 nya reaktorer

En FN-rapport konstaterar att kärnkraften behöver byggas ut 91 - 190% för att tillsammans med 500 - 1300% utbyggd förnyelsebar energi klara av att begränsa den globala uppvärmningen. Sverige behöver alltså öka antalet reaktorer från dagens nio till tjugosju, eftersom klimatpolitiker förespråkar att Sverige alltid ska vara ledande och via ledarskap visa vad som behöver göras. IPCC har i sina scenarion angett upp till 250% mer kärnkraft om klimatförändringarna ska begränsas.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 9 timmar sedan

Tre miniproblem: Pang! Vart tog det vägen?

Vad är det som peakar? Vad säger formeln på stenen? Och vart tar kiselsyran vägen?

Nyteknik - 10 timmar sedan

Deras saltbaserade system för kylning behöver ingen el

Två vattenbehållare med olika salthalt separeras av ett membran som bara släpper igenom vattenånga. Transporten ger en kylande effekt, och systemet fungerar utan pumpar via kapillärverkan..

Nyteknik - 11 timmar sedan

Grafik: Rymdskrotens tio i topp

Rymdskrot eller rymdskräp är rester av mänsklig aktivitet i rymden, kvarlämnade i jordens omloppsbana sedan rymdfartens början i slutet av 1950-talet..

Nyteknik - Igår: 17:40

”Uppe på Slussenbron blir storleken verklig”

Den blev drygt en månad försenad, men nu ligger den på rätt plats, Slussens nya guldbro. Ny Tekniks Linda Nohrstedt klev upp på jättepjäsen..

Nyteknik - Igår: 16:15

”Rädda underleverantörer – storföretagen måste betala sina fakturor i tid”

DEBATT. Det är inte rimligt att storföretagen tar chansen att förlänga sina betaltider till 60, 90 eller till och med 120 dagar. Mindre företag får svårt att överleva om de ska agera bank åt storföretag, skriver Svensk industriförening och en rad branschorganisationer..

Nyteknik - Igår: 16:00

350 svenska företag: Ge oss tidpunkt för återstart av industrin

Läget är akut för många underleverantörer till fordonsbranschen. Fredrik Sidahl på FKG fruktar nu för hur industrin ska kunna starta om..

Nyteknik - Igår: 15:26

Supraledare har för första gången hittats i meteoriter

På senare tid har forskarvärlden hittat en rad överraskande beståndsdelar i meteoriter. Det senaste fyndet är små korn av ett supraledande material i två objekt..

Nyteknik - Igår: 14:15

Lista: Bilvärldens mest udda patent

Innovation driver utvecklingen framåt. Bilindustrin har varit bra på att implementera ny teknik, inte minst på senare år. Men för varje prisvinnande idé finns det snilleblixtar som inte riktigt når hela vägen..

Nyteknik - Igår: 13:04

Långt kvar till målet – men bredbandsbygget bromsar in

Takten i den svenska bredbandsutbyggnaden sjunker när den nu i allt högre grad sker i glesbygden. Samtidigt är det en bra bit kvar till regeringens mål om 95 procents tillgång till snabbt bredband 2020..

Nyteknik - Igår: 11:00

”Han säkrade miljarderna – nu måste Northvolt säkra kvaliteten”

Vad beror det på att Peter Carlsson ser ut att lyckas med att dra igång ny svensk batteritillverkning, när andra har gått bet? Ny Tekniks Linda Nohrstedt pekar på tre möjliga orsaker..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.