Nyhetskanalen > Nöje

Thursday, 02 April, 06:10

Nyhetskanalen - 17 okt 11 kl. 08:44

De är nominerade till AugustprisetDe nominerade till årets Augustpris presenterades på måndagen. Vinnarna presenteras på Augustgalan den 21 november..
Läs mer på Nyhetskanalen
Läs mer om:
Augustpriset, Augustpris, Augustgalan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: De är nomineradetill , Augustpriset
YLE - 25 nov 13 kl. 18:49

Augustpriset till Lena Andersson

I dag delas det prestigefyllda litterära Augustpriset ut för tjugofemte gången. Augustpriset beskrivs som ett av Sveriges mest uppskattade och prestigefyllda litteraturpris. En av de nominerade till årets Augustpris är den finlandssvenska författaren Kjell Westö från Helsingfors.

YLE - 25 nov 13 kl. 12:50

Augustpriset till Westö?

I dag delas det prestigefyllda litterära Augustpriset ut för tjugofemte gången. Augustpriset beskrivs som ett av Sveriges mest uppskattade och prestigefyllda litteraturpris. En av de nominerade till årets Augustpris är den finlandssvenska författaren Kjell Westö från Helsingfors.

Barometern - 22 okt 13 kl. 10:08

PO Enquist kan vinna Augustpriset

Per Olov Enquist kan få Augustpriset för tredje gången. Men Jonas Gardell blev utan nominering för sin romansvit "Torka aldrig tårar". Det stod klart när nomineringarna presenterades på måndagen.

BT - 20 okt 14 kl. 10:38

Följ direkt: Nominerade till årets Augustpris presenteras

När nomineringarna till Augustpriset presenterades på måndagen fick Eva Lindström två stycken i barn– och ungdomskategorin. Det innebär att illustratören och författaren sätter rekord. Hon har nu fått tio nomineringar till Svenska förläggareföreningens litteraturpris, flest av alla hittills.

Västerbottens Folkblad - 19 okt 15 kl. 12:32

De kan få Lilla Augustpriset

Fem unga skribenter är nominerade till Lilla Augustpriset i år. Kanske finns det en blivande författare bland dem. När Augustprisnomineringarna offentliggörs på Nalen i Stockholm under måndagen börjar man som vanligt med Lilla Augustpriset.

Skånskan - 24 okt 16 kl. 15:42

Nomineringarna till Augustpriset

Webb-tv I dag nomineras 18 titlar till årets Augustpris. Följ nomeringen direkt klockan 16.30.

Expressen - 19 okt 15 kl. 11:45

Här är de nominerade till Augustpriset

Här är de 18 nominerade till Augustpriset. Nu har de nominerade till det prestigefyllda litteraturpriset avslöjats – samtidigt spås försäljningen av böckerna explodera. – Skönlitteratur kan dra i väg hur mycket som helst, säger Göran Wiberg, försäljningsdirektör hos Bonnierförlagen..

Sydsvenskan - 17 okt 11 kl. 13:15

Ohlsson kan få Augustpriset

Den tidigare Augustprisvinnaren Bengt Ohlsson tillhör de nominerade i den skönlitterära klassen inför årets utdelning av Augustpriset.
Han nomineras för sin "Rekviem för John Cummings", en djupdykning i den avlidne punkstjärnan Johnny Ramones sista år. Ohlsson vann Augustpriset 2004 för sin roman "Gregorius".

BT - 24 nov 14 kl. 10:32

Sem-Sandberg ? givet val för Augustpriset

Steve Sem-Sandberg tar hem Augustpriset. Om inte så har juryn gjort ett gigantiskt felval. Hans roman om barnsjukhuset Spiegelgrund är outstanding i sammanhanget.

Kristianstadsbladet - 11 nov 13 kl. 14:55

Augustpriset startar författarpodd


Inför Augustgalan den 25 november har Augustpriset startat en podd för att presentera de nominerade.I avsnitten, som kommer att publiceras löpande fram till galan, har man låtit de nominerade författarna läsa varandras böcker och sedan prata om dem tillsammans. I varje avsnitt av podden deltar två eller tre författare.

Västerbottens Folkblad - 11 nov 13 kl. 14:57

Augustpriset startar författarpodd

Inför Augustgalan den 25 november har Augustpriset startat en podd för att presentera de nominerade. I avsnitten, som kommer att publiceras löpande fram till galan, har man låtit de nominerade författarna läsa varandras böcker och sedan prata om dem tillsammans. I varje avsnitt av podden deltar två eller tre författare.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.