Opinionen.se > Opinion

Saturday, 04 April, 21:01

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Europas bilfabriker bromsar
Flera biltillverkare i Europa har börjat dra i bromsen på grund av vikande efterfrågan – ett tecken på att skuldkrisen slår mot realekonomin, skriver Financial Times. Bland dem som schemalagt ett antal stoppdagar i sin produktion finns Ford, PSA Peugeot Citroen, Renault och General Motors. Toyota och Honda, håller fortfarande på att öka efter störningarna på grund av jordbävningen, men är mer försiktiga än tidigare och har dragit in på övertid..
Läs mer på Opinionen.se
Läs mer om:
Europa, Financial Times, Ford, PSA Peugeot Citroen, General Motors, Honda

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Europas, bilfabriker, bromsar
Helsingborgs Dagblad - 17 okt 11 kl. 13:41

Europas bilfabriker bromsar

Flera biltillverkare i Europa har börjat dra i bromsen på grund av vikande efterfrågan ? ett tecken på att skuldkrisen slår mot realekonomin, skriver Financial Times. Bland dem som schemalagt ett antal stoppdagar i sin produktion finns Ford, PSA Peugeot Citroen, Renault och General Motors..

SN - 19 jun 12 kl. 12:06

Lokala företag bromsar in

Södra Europas skuldkris flåsar oss i nacken och de sörmländska företagen bromsar in. Det uppger Svenskt Näringsliv..

DI - 07 feb 19 kl. 11:00

Dystra prognosen: Europas tillväxt bromsar – Sverige under snittet

EU-området bromsar in på grund av hög osäkerhet. För Sverige väntas BNP-tillväxten bara bli 1,3 procent i år, mot 2,2 procent i fjol. Det är slutsatsen i EU:s nya konjunkturprognos, som presenterades kl 11 på torsdagen..

DN - 14 aug 14 kl. 09:34

Sanktioner bromsar Europas ekonomi

Återhämtningen i Europas ekonomi har helt kommit av sig. Dragloket Tyskland backar i spåren av ryssanktionerna..

DN - 13 aug 18 kl. 17:55

Tyskland: Trump förstör Europas tillväxt

Tysklands finansminister Peter Altmaier går nu till hård attack mot USA:s president Donald Trumps tullar som han anser ”förstör” Europas ekonomi.   – Handelskriget bromsar och förstör vår ekonomiska tillväxt, säger Altmaier i en intervju..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Japanska bilfabriker i Kina stängs

Japans tre största biltillverkare stoppar en del eller all fabriksproduktion i Kina efter den uppblossade ö-striden mellan Japan och Kina. Honda uppger att man temporärt stänger sina fem fabriker i Kina efter de våldsamma demonstrationerna. Nissan stänger två av tre fabriker.

BT - 18 sep 12 kl. 08:24

Japanska bilfabriker i Kina stängs

Japans tre största biltillverkare stoppar en del eller all fabriksproduktion i Kina efter den uppblossade ö-striden mellan Japan och Kina.
Honda uppger att man temporärt stänger sina fem fabriker i Kina efter de våldsamma demonstrationerna. Nissan stänger två av tre fabriker.

E24 - 02 feb 17 kl. 17:22

SKF:s vd: Nya bilfabriker i USA är inte en Trump-effekt

De amerikanska biljättarnas färska beslut att bygga bilfabriker för miljardbelopp i USA i stället för i Mexiko är troligen inte någon ”Trump-effekt”, något den nytillträdda amerikanska presidenten låtit påskina, utan ett resultat av fleråriga beslutsprocesser..

DI - 12 apr 19 kl. 18:11

Underleverantörer: Brexit ”svepskäl” för att stänga bilfabriker

Brittiska bilfabriker håller stängt för att parera ett brexitdatum som redan passerat. Underleverantörerna dras med och ser djupare orsaker. ”Det är ett svepskäl att de stänger bara för befarade brexitstörningar”, säger Fredrik Sidahl, vd för underleverantörsorganisationen FKG..

E24 - 18 okt 11 kl. 09:24

RÄntor/valutor: rÄntor Öppnar ned, kinas tillvÄxt bromsar in

Europabörserna öppnar ned på tisdagen efter börsnedgångar i USA och Asien. Europas skuldkris fortsätter att spöka i bakgrunden och den oron spetsades under natten av att Kinas tillväxt bromsade in lite mer än väntat under det tredje kvartalet. Dessutom kom kreditvärderingsinstitutet Moody's med en varning för att Frankrikes AAA-betyg är under press..

DI - 21 jun 12 kl. 10:15

Världsekonomin bromsar in

Europas motor Tyskland hackar betänkligt. Och Kinas ekonomi fortsätter att oroa. Det framgår av de preliminära inköpschefsindexen för juni..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.