Dagens Medicin > Nyheter

Monday, 06 April, 13:47

Dagens Medicin - 17 okt 11 kl. 14:09

Män avstår screeningMän är inte lika intresserade som kvinnor av att delta i screening mot tarmcancer..
Läs mer på Dagens Medicin

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Män, avstår, screening
YLE - 25 mar 15 kl. 08:44

Läkare: Man ser nog tecken på överdiagnosticering

Överläkare Mogens Lindén, specialist på barnsjukdomar och allmän medicin i Mariehamn, säger att frågan om överdiagnostisering är viktig att diskutera. - Man kan nog se tecken på överdiagnostisering inom vissa områden. Men det handlar om svåra avvägningsfrågor, och det finns olika metoder att väga risken mot nyttan.

News55 - 19 sep 17 kl. 15:01

SPF om slopade avgiften för cellprovtagning: “Åldersdiskriminering”

Enligt den överenskommelse som Vänsterpartiet och regeringen har enats om kommer screening för livmoderhalscancer, med gynekologisk cellprovtagning, vara avgiftsfri från och med årsskiftet, det beslutades under tisdagen. Samtidigt gäller den slopade avgiften bara kvinnor mellan 23 och 64 år, något som pensionärsorganisationen SPF Seniorerna ställer sig mycket kritisk till.       LÄS MER: Cellprov blir gratis för alla kvinnor “Man slutar inte drabbas av cancer bara för att man fyller 65” – Det här är ingenting annat än åldersdiskriminering.

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - 30 minuter sedan

SVA hjälper vården att analysera covid-19-prover

Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA, hjälper nu sjukvården att analysera covid-19-prover. – I det här läget vill vi stötta hälso- och sjukvården, säger Ann Lindberg, generaldirektör vid SVA i ett pressmeddelande. .

Dagens Medicin - 45 minuter sedan

”Prioritera sjukvårds och omsorgspersonal med utökade tester”

Genom att inte fokusera begränsade testresurser på sjukvårdspersonal, inklusive omsorgspersonal, har man tillåtit smittan att sprida sig på boenden och hos äldre, skriver Petter Brodin, docent i immunologi..

Dagens Medicin - 2 timmar sedan

Fysioterapeuter kan förstärka regionerna

De drygt 2 200 läkare och fysioterapeuter som omfattas av den nationella taxan kan nu hoppa in och jobba på sjukhus med anledning av covid-19. Det är kontentan av en överenskommelse mellan fackförbund och SKR..

Dagens Medicin - 2 timmar sedan

Folkhälsomyndigheten: ”Det är en semantisk fråga”

Är det nya coronaviruset luftburet? Ja – och nej. Små droppar kan bildas som håller sig kvar i luften längre, men det uppstår främst inom sjukvården.

Dagens Medicin - 3 timmar sedan

Delade meningar om symtomfri smitta

Smittar det nya coronaviruset även under inkubationstiden? Ja, i vissa fall, enligt Folkhälsomyndigheten – men det är en så liten del att den blir obefintlig anser myndigheten. Virologiprofessorn Fredrik Elgh är kritisk till den inställningen..

Dagens Medicin - 5 timmar sedan

Oklart hur covid-19 nått äldreboenden

Trots uppmaningar till personalen att stanna hemma om de känner sig det minsta sjuka. Och trots att många äldreboenden införde besöksförbud långt innan det nationella förbudet kom, har omsorgen drabbats hårt av covid-19. .

Dagens Medicin - 6 timmar sedan

”Läkaretik och patientperspektiv på undantag”

Marginalerna för att vårda fler svårt sjuka infektionspatienter finns knappast i dagens allt mer slimmade verksamhet, skriver läkarna Kurt Boman och Sture Eriksson..

Dagens Medicin - I förrgår: 16:00

Han är Årets allmänläkarvän

Andreas Thörneby har utsetts till Årets allmänläkarvän av Svenska Distriktsläkarföreningen..

Dagens Medicin - I förrgår: 15:00

Luft mellan patienter har kortat kötiderna

Med en ny mottagningsmodell för ST-läkare har prostata­cancercentrum vid Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg kapat köer och förbättrat arbetsmiljön för alla..

Dagens Medicin - I förrgår: 15:00

Fältsjukhuset öppnar 20 vårdplatser

– Det kommer komma ett fåtal under helgen. I nästa vecka kommer vi att fylla upp verksamheten mer och mer, säger Björn Eriksson, hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Stockholm. I snart två veckor har arbetet med att färdigställa fältsjukhuset i Älvsjö, där covidsjuka patienter som inte behöver....

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.