Nyteknik > Teknik

Sunday, 29 March, 05:48

Nyteknik - 17 okt 11 kl. 13:18

Masstillverkar bildbehandlare för bilindustrinToshiba börjar sälja bildbehandlingsprocessorer i större skala för användning i bilar..
Läs mer på Nyteknik

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Masstillverkar, bildbehandlareför , bilindustrin
VA - 30 mar 11 kl. 15:14

"Det här är inte bra för bilindustrin"

30 mars Under de senaste dagarna har transportjätten DB Schenker stoppat leveranserna till Saab Automobile eftersom man inte fått betalt. På onsdagen meddelade även bolaget att de håller Saabmaterial i pant tills Saab betalat. Samtidigt hoppar Saab Automobiles reklambyrå Lowe Brindfors av på grund av uteblivna betalningar sedan december.

Dagens PS - 08 maj 17 kl. 11:58

Volvochefen vädjar till bilindustrin

Volvo Cars vd Håkan Samuelsson uppmanar bilindustrin att ändra sin affärsmodell till att bli mer hållbar och klimatvänlig. Han talar i dag, måndag, på ett FN-möte vid Volvos huvudkontor i Torslanda där runt 190 företagsledare och hållbarhetsexperter från omkring 100 företag och organisationer samlas för att diskutera hur näringslivet kan bidra för att nå FN.s klimat- och hållbarhetsmål, skriver Göteborgs-Posten.

Kristianstadsbladet - 19 jun 13 kl. 01:30

Fortsatt stöd till bilindustrin


Regeringen förlänger sitt stöd till underleverantörerna inom bilindustrin uppger näringsminister Annie Lööf (C) för Göteborgs-Posten. Det så kallade leverantörsprogrammet, som tillkom 2006, förlängs med ett år och får 15 miljoner kronor även 2014. - Jag är mån om att bilindustrin och dess underleverantörer fortsätter att utvecklas, säger Annie Lööf till GP.

News55 - 02 mar 16 kl. 06:03

Ny rapport visar: äldre bidrar till mer BNP än bilindustrin

År 2015 var 179 000 personer i åldern 65-74 år sysselsatta, enligt en ny rapport som SPF Seniorerna tagit fram. Seniorernas sysselsättningsgrad har ökat kraftigt från knappt 10 procent 2005 till drygt 16 procent 2015, en större ökning än för alla andra åldersgrupper under perioden 2005 till 2015. Bidrar till mer BNP än bilindustrin – Jag blev glatt överraskad, siffrorna var genomgående bättre än vad jag hade väntat mig, säger Christina Rogestam, SPF Seniorernas ordförande.

EU-Parlamentet - 12 jul 16 kl. 17:53

Artikel - Representanter från bilindustrin svarar i utskottet för utsläppsmätningar

Allmän information : Utredningsutskottet för utsläppsmätningar i bilindustrin (EMIS) tar ett andra steg i bevisinsamlingen då representanter från bilindustrin frågas ut av ledamöterna under 13 och 14 juli. Utskottets ordförande, Kathleen Van Brempt (S&D, Belgien), talar om arbetet som utförts hittills och svarar på allmänhetens frågor live via Facebook på torsdag den 14 juli klockan 14.00.

Expressen - 22 maj 17 kl. 11:46

Bilindustrin i Sverige växlar upp under 2017

Teleindustrin backar – men bilindustrin upplever en hög tillväxt och gasar på, enligt en tillväxtprognos från arbetsgivarorganisationen Teknikföretagen.  – Det är bilindustrin som rullar bäst även i år. Vi räknar med en tvåsiffrig ökning, säger Anders Rune, chefekonom på Teknikföretagen.

SR - 10 jan 11 kl. 08:30

Nytt hopp för bilindustrin på Detroitmässan

I dag invigs den årliga bilmässan i Detroit i USA. De senaste åren har det varit ganska dyster stämning på utställningen, framförallt beroende på de enorma problem som den amerikanska bilindustrin haft. Men i år har mässan fått ett uppsving och fler bilföretag än tidigare deltar..

Affärsvärlden - 08 mar 11 kl. 10:33

Överhettning hotar bilindustrin

Optimismen är stor för 2011 men risken för överhettning fortsätter att vara hög. Två rapporter visar att bilindustrin kan drabbas av allvarlig överkapacitet..

DI - 19 apr 11 kl. 12:44

SKF-chefen: Vi klarar Japaneffekten bättre än bilindustrin

SKF:s vd Tom Johnstone tror att konsekvenserna från den japanska katastrofen kommer att bli lite mindre för bolaget än för bilindustrin i stort de kommande månaderna..

Teknik360 - 08 jun 11 kl. 09:55

Batteridrottningen laddar för bilindustrin

Nu siktar Boston Power på bilindustrin. På onsdagen lanseras företagets batterilösning för bilar på Advanced Automotive Battery Conference..

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 20 timmar sedan

Tre miniproblem: Pang! Vart tog det vägen?

Vad är det som peakar? Vad säger formeln på stenen? Och vart tar kiselsyran vägen?

Nyteknik - 21 timmar sedan

Deras saltbaserade system för kylning behöver ingen el

Två vattenbehållare med olika salthalt separeras av ett membran som bara släpper igenom vattenånga. Transporten ger en kylande effekt, och systemet fungerar utan pumpar via kapillärverkan..

Nyteknik - 22 timmar sedan

Grafik: Rymdskrotens tio i topp

Rymdskrot eller rymdskräp är rester av mänsklig aktivitet i rymden, kvarlämnade i jordens omloppsbana sedan rymdfartens början i slutet av 1950-talet..

Nyteknik - Igår: 17:40

”Uppe på Slussenbron blir storleken verklig”

Den blev drygt en månad försenad, men nu ligger den på rätt plats, Slussens nya guldbro. Ny Tekniks Linda Nohrstedt klev upp på jättepjäsen..

Nyteknik - Igår: 16:15

”Rädda underleverantörer – storföretagen måste betala sina fakturor i tid”

DEBATT. Det är inte rimligt att storföretagen tar chansen att förlänga sina betaltider till 60, 90 eller till och med 120 dagar. Mindre företag får svårt att överleva om de ska agera bank åt storföretag, skriver Svensk industriförening och en rad branschorganisationer..

Nyteknik - Igår: 16:00

350 svenska företag: Ge oss tidpunkt för återstart av industrin

Läget är akut för många underleverantörer till fordonsbranschen. Fredrik Sidahl på FKG fruktar nu för hur industrin ska kunna starta om..

Nyteknik - Igår: 15:26

Supraledare har för första gången hittats i meteoriter

På senare tid har forskarvärlden hittat en rad överraskande beståndsdelar i meteoriter. Det senaste fyndet är små korn av ett supraledande material i två objekt..

Nyteknik - Igår: 14:15

Lista: Bilvärldens mest udda patent

Innovation driver utvecklingen framåt. Bilindustrin har varit bra på att implementera ny teknik, inte minst på senare år. Men för varje prisvinnande idé finns det snilleblixtar som inte riktigt når hela vägen..

Nyteknik - Igår: 13:04

Långt kvar till målet – men bredbandsbygget bromsar in

Takten i den svenska bredbandsutbyggnaden sjunker när den nu i allt högre grad sker i glesbygden. Samtidigt är det en bra bit kvar till regeringens mål om 95 procents tillgång till snabbt bredband 2020..

Nyteknik - Igår: 11:00

”Han säkrade miljarderna – nu måste Northvolt säkra kvaliteten”

Vad beror det på att Peter Carlsson ser ut att lyckas med att dra igång ny svensk batteritillverkning, när andra har gått bet? Ny Tekniks Linda Nohrstedt pekar på tre möjliga orsaker..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.