Nyteknik > Teknik

Monday, 06 April, 13:42

Nyteknik - 17 okt 11 kl. 13:26

Konstgjord muskel ökar vridmomentetEn ny typ av konstgjorda muskler vrider sig tusen gånger mer än konkurrenterna. Hemligheten ligger i ett garn av kolnanorör..
Läs mer på Nyteknik

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Konstgjord, muskel, ökar, vridmomentet
Nyteknik - 19 nov 12 kl. 11:55

Syntetisk muskel är snabb och superstark

Den lyfter 100 000 gånger sin egen vikt och är 85 gånger starkare än en biologisk muskel ? det gäller en syntetisk muskel som dessutom är snabb..

BT - 28 feb 12 kl. 00:40

Hur mycket av stödet är "konstgjord andning?"

Varje år pumpar Västra Götalandsregionen in 18 miljoner skattekronor i regionens nio inkubatorer varav en, Espira tillväxtcenter, ligger i Borås. De knoppande företagen ska först skyddas i en kuvös (incubator på engelska) för att sedan blomma ut på den öppna marknaden. ?

Eurosport - 11 nov 11 kl. 20:25

Fotboll - Lustig utbytt skadad: "Känning i en muskel"

Mikael Lustig var Sveriges mesta spelare under EM-kvalet. Men i träningsmatchen mot Danmark tvingades högerbacken lämna Parken med "känning i en muskel"..

SVT - 15 feb 15 kl. 18:51

Jönssons dom: Blödning i en muskel

I går fick Emil Jönsson avbryta sprintloppet och uppsöka sjukhus efter att ha skadat sig. Det har under det senaste dygnet spekulerats i vad för skada – nu vet vi: En mindre blödning i en muskel i låret..

Expressen - 05 nov 15 kl. 10:27

"Jag tror det är någon muskel som släppt"

För ett par veckor sen fick Ulf Ohlsson ett knä i ryggen av en bakomvarande häst. Inget mer med det, tänkte toppkusken och körde på. Men i går gjorde sig skadan påmind och Ohlsson fick avbryta V86-tävlingarna på Solvalla.

Blekinge Läns tidning - 08 jun 16 kl. 08:54

Christian Malmström: Kroppens viktigaste muskel

Jag funderade för några år sedan över vilken muskel jag var mest stolt över. Jag hade mitt självklara svar färdigt men den senaste tiden har jag ändrat mig..

SR - 08 sep 17 kl. 10:47

Livsfarlig kärlek i Kristofer Ahlströms roman "Hjärtat är bara en muskel"

Kristofer Ahlström är författare och kulturjournalist. Nu kommer hans tredje roman, "Hjärtat är bara en muskel" som tar avstamp i sorgen efter en älskad människa..

SR - 25 okt 17 kl. 14:56

Samuelsson om skadan: ”Bristning i en muskel”

Jessica Samuelsson tvingades bryta gårdagens VM-kvalmatch mot Ungern med en fotskada. Men nu kommer lugnande besked – inget är brutet. – Jag har fått en bristning i en muskel i foten, meddelar Jessica Samuelsson enligt Norrköpings tidningar..

YLE - 02 okt 15 kl. 19:08

Konstgjord andning - eller vitaminspruta för företagen

Inne i Helsingfors mässcentrum pulserar den taktfasta musiken, ackompanjerad av spotlights som sveper över den stora publiken. Stämningen i salen ger intryck av att det finländska företagslivet är både laddat och formbart. I två dagar avlöser föredragen varandra.

Skånskan - 26 feb 20 kl. 16:57

Konstgjord andning

SVT rapporterade under måndagen att en tredjedel av landets kommuner räknar med att dra ner på välfärden jämfört med 2019. Kommunernas ekonomiska utmaningar har varit i fokus sedan Kommunutredningen presenterades 19 feb. Syftet har varit att undersöka hur kommunerna kan ha kapacitet att erbjuda likvärdig kommunal service utan att statens utgifter ökar.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 1 timme sedan

De hämtar ström ur luften från elprylars magnetfält

Forskarnas remsa alstrar elektricitet från magnetfält. Placerad en decimeter från ett elelement höll den 180 led-lampor tända. Tekniken är högintressant för att förse IoT-enheter med ström..

Nyteknik - 1 timme sedan

Volvo Cars förlänger stopp i produktionen

Biltillverkaren Volvo Cars förlänger sitt produktionsstopp ytterligare en vecka..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Tesla visar upp respiratorer byggda av bildelar

Nu har ett gäng ingenjörer på Tesla visat upp prototypen av den kommande respiratorn som elbilsföretaget utformar..

Nyteknik - 2 timmar sedan

1177-sjuksköterskan: ”Folk har en större förståelse för att vården går på knäna”

Sedan det nya coronaviruset började spridas har antalet samtal till Vårdguidens nummer 1177 ökat med nästan 400 procent vissa dagar. Sjuksköterskan Sofia Berggren är en av de lugnande rösterna i andra änden av luren..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Delade meningar om symptomfri smitta

Smittar coronaviruset även under inkubationstiden? Ja, i vissa fall, enligt Folkhälsomyndigheten – men det är en så liten del att den blir obefintlig anser myndigheten. Virologiprofessorn Fredrik Elgh är kritisk till den inställningen..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Färre sålda bilar väntas i år

Coronakrisen får bilhandlarna att darra. Nu skrivs försäljningsprognosen ned med 18 procent för helåret 2020, enligt ett pressmeddelande från branschorganisationen Bil Sweden..

Nyteknik - 6 timmar sedan

Läkemedelsverket: Brist på läkemedel till intensivvårdspatienter

Tyvärr är det så att vi på många sätt har monterat ner vår beredskapsförmåga och det blir en tuff lärdom, säger Maja Marklund på Läkemedelsverket..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Apple ställer om från Iphones till ansiktsmasker

Apple ställer om produktionen från bland annat Ipads och Iphones till ansiktsmasker för sjukvården..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Nu öppnar fältsjukhuset i Stockholm

Trycket på vården i Stockholm ökar snabbt. På lördagen intensivvårdas 157 patienter vid regionens akutsjukhus. Men ännu finns lediga vårdplatser, enligt hälso- och sjukvårdsdirektör Björn Eriksson..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Folkhälsomyndigheten reder ut: Smittar coronaviruset via luften?

Är coronaviruset luftburet? Ja – och nej. Små droppar kan bildas som håller sig kvar i luften längre, men det uppstår främst inom sjukvården..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.