DN > Ekonomi

Wednesday, 01 April, 17:02

DN - 17 okt 11 kl. 13:24

Julachef blir vd för KappahlVaruhuskedjan Julas vd Johan Åberg går till motsvarande jobb på klädkedjan Kapp-Ahl. Han tillträder i början av nästa år..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Kappahl, Julas, Johan Åberg, Kapp-Ahl

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Julachefblir vd för , Kappahl
PrivataAffärer - 26 jun 19 kl. 07:56

Kraftigt försämrat resultat för Kappahl

Kappahl redovisar ett rörelseresultat på 6 miljoner kronor för det tredje kvartalet (mars-maj) i det brutna räkenskapsåret 2018/2019. Motsvarande kvartal året innan var rörelseresultatet 121 miljoner kronor. Resultatet har påverkats av engångskostnader på 43 miljoner kronor för det program som påbörjats för att förstärka resultatet, skriver Kappahl.

Skånskan - 29 jul 19 kl. 09:05

Mellby Gård vill köpa ut KappAhl från börsen

ekonomi Till en kostnad av drygt en miljard kronor vill Mellby Gård köpa upp samtliga KappAhl-aktier för att sedan avnotera klädjätten från börsen.Mellby Gård äger redan knappt 30 procent av alla KappAhlaktier, och under måndagen offentliggjordes att man lägger ett bud på resterande aktier för att köpa ut företaget från börsen.
Budet är på 20 kronor per aktie, och kommer enligt budgivaren inte att höjas.

PrivataAffärer - 27 jun 18 kl. 07:50

Bättre än väntat för Kappahl

Kappahl redovisar ett rörelseresultat på 121 miljoner kronor för det tredje kvartalet i det brutna räkenskapsåret 2017/2018 (mars-maj). Motsvarande kvartal året innan uppgick rörelseresultatet till 119 miljoner kronor. Nettoomsättningen uppgick till 1.

Dagens PS - 29 jul 19 kl. 08:09

Storägare lägger bud på Kappahl

Storägaren Mellby Gård lägger fram ett bud på klädkedjan Kappahl och erbjuder 20 kronor kontant per aktie. Det uppges att priset inte kommer att höjas, enligt ett pressmeddelande. ”Mellby Gård vill fortsätta vara en långsiktig ägare i Kappahl.

Dagensanalys.se - 01 dec 17 kl. 09:29

Kappahl först ut att erbjuda betalning med mobil i butik via Klarna

Som första större modekedja erbjuder KappAhl nu sina kunder digitala betalningslösningar via mobilen även i butik. Kunden kan välja att avsluta sitt köp genom att betala via Klarna In-Store, direkt vid köptillfället eller via faktura. – Moderna, flexibla betalningslösningar oavsett om kunden handlar via nätet eller i butik är en del av vår ambition att utveckla ett sömlöst KappAhl, säger Charlotte Katz, Head of Digital på KappAhl.

Dagens PS - 09 nov 18 kl. 11:02

Kappahl förlorar en av sina höga chefer

Klädkedjan Kappahl meddelar att Maria Segergren, sortiment- och designdirektör, kommer att sluta under våren 2019. Bolaget ska inleda en rekryteringsprocess för att hitta en efterträdare, enligt ett pressmeddelande. "Under sin tid på KappAhl har Maria bland annat bidragit till att utveckla våra design- och inköpsprocesser på ett sätt som kommer att vara KappAhl till fördel under en lång tid framöver", säger Göran Bille, som är tillförordnad vd och koncernchef på KappAhl..

PrivataAffärer - 09 okt 19 kl. 08:22

Kappahl: Starkaste försäljningen på tolv månader

Kappahl har tidigare släppt preliminära siffror för kvartalet, men i den fullständiga rapporten på onsdagsmorgonen redovisas för första gången den jämförbara utvecklingen för perioden (juni-augusti) som alltså landade på plus 4,8 procent. Rörelsevinsten i kvartalet ökade till 108 miljoner kronor (66), vilket exakt motsvarar det preliminära resultat som släpptes i mitten av september. Kappahl uppger att bolaget ser tydliga effekter av det resultatförstärkningsprogram om 100 miljoner kronor som initierades under andra kvartalet.

Västerbottens Folkblad - 17 feb 11 kl. 10:33

KappAhl flyttar till Strömpilen

UMEÅ KappAhl slår igen portarna i Kungspassagen och öppnar istället på Strömpilen. UMEÅ KappAhl slår igen portarna i Kungspassagen och öppnar istället på Strömpilen. KappAhl ska nu etablera sig på Strömpilen och en ny butik planerar att öppna under våren.

BT - 12 aug 11 kl. 12:16

Kappahl rear när försäljning minskar

Modekedjan Kappahls försäljning har minskat med 13 procent i jämförbara butiker under perioden juni-juli jämfört med samma period i fjol. Nu förhandlar företaget med facket om att minska personalkostnaderna.
Rörelsemarginalen för det brutna räkenskapsåret, som slutar 31 augusti, beräknas därför bli cirka 5 procent, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Kristianstadsbladet - 19 okt 13 kl. 12:17

Cirkus Cirkör: Kappahl plagierar oss


Cirkus Cirkör anklagar Kappahl för plagiat. I ett pressmeddelande skriver nycirkusgruppen att klädföretagets nya reklamfilm är misstänkt likt delar av deras föreställning "Knitting peace". Man skriver också att Kappahl bett om att få låna rekvisita inför inspelningen - något som dock Cirkus Cirkör nekade till.

Trelleborgs Allehanda - 19 okt 13 kl. 12:17

Cirkus Cirkör: Kappahl plagierar oss


Cirkus Cirkör anklagar Kappahl för plagiat. I ett pressmeddelande skriver nycirkusgruppen att klädföretagets nya reklamfilm är misstänkt likt delar av deras föreställning "Knitting peace". Man skriver också att Kappahl bett om att få låna rekvisita inför inspelningen - något som dock Cirkus Cirkör nekade till.

Fler nyheter från DN

DN - 23 timmar sedan

Här blir SAS-personal utbildad i vårdarbete

Flygvärdinnan Malin Öhman är redo för sitt nya jobb - och utmaningarna..

DN - 9 timmar sedan

Ekonom: Staten bör ge alla 10.000 i månaden

Radikala förslag från Swedbanks ekonom kan kickstarta ekonomin..

DN - 21 timmar sedan

Ökade spänningar mellan Kina och USA efter viruskris

Kinesiska staten kommer intervenera om Trumpadministrationen vidtar nya sanktionsåtgärder riktade mot Huawei, sade ordförande Eric Xu vid….

DN - Igår: 13:49

Högt tryck på a-kassorna kan leda till lång väntetid

Antalet ansökningar om medlemskap har mångdubblats den senaste månaden. Snart kommer även ansökningarna om utbetalning att öka, räknar….

DN - Igår: 10:37

Han halverar hyran för hyresgästerna: ”Ett moraliskt ställningstagande”

”Om allihopa hjälps åt kommer det här att gå bra”, lyder fastighetsägaren Michael Brinks budskap..

DN - Igår: 07:49

Oväntat stort lyft för kinesisk industri

Kinas tillverkningsindustri växer igen, i alla fall om man ska tro det inköpschefsindex som släppts..

DN - Igår: 22:34

Hopp om mer stöd styrkte Wall Street

USA-börserna öppnade handelsveckan starkt, mycket en effekt av föregående veckas gigantiska stödpaket till följd av coronavirusets inverkan….

DN - Igår: 17:53

LO-beröm för a-kassepaketet: ”Lön även nästa månad”

Påtagligt nöjda tongångar hördes i LO-borgen i Stockholm när ordförande Karl-Petter Thorwaldsson och hans förste vice ordförande Therese….

DN - I förrgår: 14:29

Byggbranschen saknar utländsk arbetskraft - kan bli kritiskt efter påsk

Byggbranschen står inför brist på arbetskraft när utländska arbetare och underentreprenörer inte kan resa till Sverige..

DN - I förrgår: 12:06

Tre modebolag om sitt hållbarhetsarbete: Vi ställer tuffa krav

Klädindustrin orsakar stora utsläpp av växthusgaser och kemikalier. Flera rapporter har visat att textilarbetare far illa och människor….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.