DI > Ekonomi

Saturday, 04 April, 17:56

DI - 17 okt 11 kl. 13:17

Tyskland dämpar hopp om eurokrislösningDe europeiska ledarna kommer inte att uppfylla eventuella "drömmar" om ett snabbt slut på eurokrisen vid toppmötet söndagen den 23 oktober. Det sade Steffen Seibert, talesperson för Tysklands förbundskansler Angela Merkel, på måndagen, enligt Bloomberg News..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Steffen Seibert, Tysklands, Angela Merkel, Bloomberg News

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tyskland, dämpar, hoppom , eurokrislösning
Supermiljöbloggen - 08 nov 14 kl. 11:12

Annika Jacobson, Greenpeace: ”Att sälja ut brunkolet till reapris är en paniklösning”

I samband med FN:s klimatpanelmöte förra veckan meddelade Danmark att de ska fasa ut allt sitt kol till 2025, fem år tidigare än förut bestämt. Varför kan den svenska regeringen inte visa samma ledarskap när det gäller statliga Vattenfall? Den nya regeringen ingav nytt hopp med sina löften om att avbryta expansionen av energijättens brunkolsverksamhet i Tyskland.

Kristianstadsbladet - 16 aug 14 kl. 16:48

Hopp ställs till träff i Berlin

Frankrike och Tyskland hyser hopp om att ett utrikesministermöte i Berlin ska bli början till slutet på Ukraina-krisen.I mötet deltar de franska, tyska, ryska och ukrainska utrikesministrarna.
Frankrikes president François Hollande uppmanar inför söndagens möte Ryssland att respektera Ukrainas territoriella integritet och Ukraina att visa återhållsamhet och omdöme i sina militära aktiviteter.

BT - 16 aug 14 kl. 16:48

Hopp ställs till träff i Berlin

Frankrike och Tyskland hyser hopp om att ett utrikesministermöte i Berlin ska bli början till slutet på Ukraina-krisen. I mötet deltar de franska, tyska, ryska och ukrainska utrikesministrarna.Frankrikes president François Hollande uppmanar inför söndagens möte Ryssland att respektera Ukrainas territoriella integritet och Ukraina att visa återhållsamhet och omdöme i sina militära aktiviteter.

Cornucopia - 21 jan 15 kl. 18:36

Gästinlägg: Att jag har lyckats här i Sverige har jag mina tänder att tacka för

Nedanstående är ett gästinlägg om svensk censur skrivet av den mycket produktive författaren och regissören Vladimir Oravsky, tillika under några turbulenta månader kulturchef i Umeå 2001. En intervju med Oravsky kan man hitta hos Tidningen Kulturen, där även en del krönikor av honom finns publicerade, t ex senast Jag är svensk.

ATT JAG HAR LYCKATS HÄR I SVERIGE HAR JAG MINA TÄNDER ATT TACKA FÖR
Tankar om censur, självcensur, obefogad rädsla, nerskitna byxor och solidaritet, med utgångspunkt av mina egna erfarenheter
Friheten i kulturen finns hos Adlibris
för 177:- i danskt band eller 47:- som E-bok
Övriga böcker av Valdimir Oravsky finns här.

YLE - 20 nov 16 kl. 06:00

Essä: 1946 - året då världen älskade Amerika

I sin kulturessä skriver Stefan Brunow om Europa just nu; om ett politiskt fiasko, om en humanism som är som ett sockerpiller, om desperata människor som röstar på politiska clowner eller flyr mot en hopplös framtid. De barn som den 23-åriga Stig Dagerman mötte i det besegrade Tysklands ruinstäder är nu åldringar och Tredje rikets sista vittnen. En nyläsning av reportageboken Tysk höst påminner oss om hur Europa skulle se ut utan USA.

YLE - 16 apr 17 kl. 06:00

Varför var Martin Luther antisemit?

Martin Luther var utan tvekan antisemit. Det är ett av de mörka kapitlen i berättelsen om hans liv och kanske det som är svårast att förstå. Hur kunde han som framhävde nåd skriva boken "Om judarna och deras lögner" - en av de vidrigaste hatskrifter som överhuvudtaget publicerats?

YLE - 15 dec 16 kl. 05:07

Erics lön räcker inte till - har inte råd att bo med sin familj

Eftisledaren Eric Jacobsen har inte råd att bo tillsammans med sina tre barn och sin flickvän. Om han flyttade från sitt lilla hyresrum i Helsingfors till resten av familjens hyresbostad i Vanda, skulle familjen förlora flera av de sociala stöd de får. Eric Jacobsen jobbar som eftisledare i en lågstadieskola i Helsingfors.

YLE - 15 jun 17 kl. 21:17

Eurogruppen nådde en uppgörelse – Grekland får det efterlängtade nödlånet

Euroländernas finansministerar lyckades på sitt möte på torsdagkväll till slut enas om följande delutbetalning på 8,5 miljarder euro till Grekland. - Vi har enats om en utbetalning 8,5 miljarder euro av det tredje stödpaketet till Grekland, sa eurogruppens ordförande Jeroen Dijsselbloem på sin presskonferens efter mötet i Luxemburg. Också finansminister Petteri Orpo (Saml) var lättad över att den akuta krisen nu är avvärjd.

Helsingborgs Dagblad - 05 feb 15 kl. 05:00

Upplyst stöldgods

Vill man vara vanvördig, och det vill man inför uppburna renässansgenier, ser statyerna ut som något som skulle ha kunnat vakta brasan hemma hos Liberace. Bredvid ett fång chockfärgade plastblommor.Men de två meterhöga statyerna, föreställande två aggressiva män som rider på pantrar med knytnävar lyfta mot himlen, verkar nu vara de enda bronsverk av Michelangelo som finns kvar.

Opinionen.se - 10 dec 13 kl. 17:28

Utdraget bankunionsmöte i Bryssel


Finansminister Anders Borg (M) hade gott hopp om att han och hans kollegor i EU skulle nå en politisk lösning om hur Europas krisbanker ska kunna tas om hand och eventuellt avvecklas. Men efter åtta timmars möte finns ännu inget slut i sikte – Vi har nu haft ett första varv i förhandlingarna. Vi kommer att få ett nytt kompromissförslag här under början på kvällen.

BT - 10 dec 13 kl. 17:27

Utdraget bankunionsmöte i Bryssel

Finansminister Anders Borg (M) hade gott hopp om att han och hans kollegor i EU skulle nå en politisk lösning om hur Europas krisbanker ska kunna tas om hand och eventuellt avvecklas. Men efter åtta timmars möte finns ännu inget slut i sikte - Vi har nu haft ett första varv i förhandlingarna. Vi kommer att få ett nytt kompromissförslag här under början på kvällen.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Volvo Cars finanschef: ”Viruset kan göra oss starkare”

Volvo Cars finanschef Carla De Geyseleer vacklar om Guds existens, men tror på hållbarhet och tekniska framsteg..

DI - 45 minuter sedan

Konspirationsteoretiker bränner mobilmaster i Storbritannien

En konspirationsteori som grasserar på sociala medier gör gällande att 5g-telefoni orsakar coronasmitta..

DI - 1 timme sedan

Rusning till elektronik i hemarbetets spår

Coronakrisen får mycket försäljning att backa – men inte den av it. Det visar ny statistik från branschorganisationen Elektronikbranschen..

DI - 1 timme sedan

Stängda gränsen förlamar Storlien: ”Norrmän står för 95 procent av omsättningen”

80 nya arbetstillfällen – i en by med 70 invånare. Storlienborna hoppas att den nya gränshandelssatsningen Fjellhandel ska ge nya invånare,.

DI - 1 timme sedan

Hotell blir till lyxkarantän i Schweiz

Coronakrisen har fått den globala hotell- och turistindustrin att mer eller mindre kollapsa..

DI - 1 timme sedan

Frankrike backar om beslagtagna svenska masker

Fyra miljoner skyddsmasker som det svenska företaget Mölnlycke hade importerat från Kina fastnade i Frankrike, då landet hävdade rätten att….

DI - 1 timme sedan

Mästargasell öppnar nytt mitt i krisen – ölfantaster får träffas på avstånd

Sveriges snabbast växande hantverksbryggeri Poppels Bryggeri med vd Mats Wahlström trotsar krisen och öppnar restaurang med stöd av sina….

DI - 2 timmar sedan

SL:s uppmaning – färre ska åka kollektivt

Storstockholms lokaltrafik, SL, uppmanar alla som inte absolut måste resa att nyttja kollektivtrafiken..

DI - 3 timmar sedan

Corona slår mot Trumps privata affärer – 1.500 får gå

Donald Trump har tvingats säga upp eller permittera 1.500 personer från sitt eget hotellimperium..

DI - 3 timmar sedan

Försäkringsbolagen som vägrar ta hem strandade svenskar

Flera svenskar som reste utomlands före UD:s avrådan har på egen hand fått ta sig hem efter uppmaning att lämna landet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.