Sydsvenskan > Kultur

Saturday, 04 April, 10:42

Sydsvenskan - 17 okt 11 kl. 13:15

Ohlsson kan få AugustprisetHan nomineras för sin "Rekviem för John Cummings", en djupdykning i den avlidne punkstjärnan Johnny Ramones sista år. Ohlsson vann Augustpriset 2004 för sin roman "Gregorius".
.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Augustpriset, Augustprisvinnaren Bengt Ohlsson, Rekviem, John Cummings, Johnny Ramones, Gregorius, Ohlsson, Fredriksson, Flod, Tomas Bannerhed, Korparna, Henrik Berggrens, Palmebiografi, Elisabeth, Och, Wienerwald, Maria Nilsson Thore, Lotta Olsson, Konstiga, Petras, Stockholms

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ohlssonkan , , Augustpriset
NT - 17 okt 11 kl. 12:46

Ohlsson nominerad till Augustpriset

Bengt Ohlsson och Carolina Fredriksson tillhör de nominerade i den skönlitterära klassen inför årets utdelning av Augustpriset. Bengt Ohlsson nomineras för sin "Rekviem för John Cummings" och Carolina Fredriksson för sin "Flod"..

Sydsvenskan - 18 okt 11 kl. 06:30

Guldet kan gå till Skåne igen­

Ska man gå efter nomineringarna till Augustpriset var det ingen stark säsong för poesin det här året?
Ska man gå efter nomineringarna till Augustpriset var det ingen stark säsong för poesin det här året heller. Bland de nominerade i den skönlitterära klassen fanns endast en diktbok, ?

Sydsvenskan - 18 okt 11 kl. 06:30

Guldet kan gå till Skåne igen

Ska man gå efter nomineringarna till Augustpriset var det ingen stark säsong för poesin det här året?
Ska man gå efter nomineringarna till Augustpriset var det ingen stark säsong för poesin det här året heller. Bland de nominerade i den skönlitterära klassen fanns endast en diktbok, ?

Kristianstadsbladet - 17 okt 11 kl. 12:56

Katarina Sandberg "August"-nominerad

Foto: Lasse Ottosson
Kristianstadstjejen nominerad till "LIlla Augustpriset" för två texter.
Katarina Sandberg har tidigare varit nominerad. Den här gången är hon nominerad för sina texter "Det handlar nästan aldrig om kärlek vid första ögonkastet" och "Sådant vi inte rår över".

Skånskan - 26 feb 19 kl. 06:00

Skånska författare om bokrean

Bokstaplar, trängsel, röda prislappar - i dag går startskottet för årets bokrea. Vi passade på att fråga ett antal skånska författare om deras relation till denna klassiska begivenhet som började redan på 1920-talet för att förlagen ville bli av med sina restlager.Susanna Alakoski Vem?

Kristianstadsbladet - 24 jan 14 kl. 11:33

Kända lokala författare till Kulturnatten

Foto: JESSICA GOW
Stadsbiblioteket har en vår i ombyggnadens tecken. I programutbudet märks bland annat en trio namnkunniga författare.
Ombyggnaden av Lilla salen och Kammarkaféet pågår sedan en tid.

Skånskan - 25 sep 19 kl. 06:00

Bästa tipsen för en spännande läshöst

Till helgen är det dags för Bokmässan i Göteborg och årets bokutgivning är därmed också inne i sin mest intensiva period.
Gunilla Wedding har botaniserat bland alla nyheter och tipsar om böcker att vara nyfiken på.
Svenska romaner:Björnkvinnan av Karolina Ramqvist.

Kristianstadsbladet - 08 sep 12 kl. 06:30

Sex tips

Lördagen är Bokfestivalens sista, och i särklass bästa dag. Kulturredaktör Sune Johannesson har svårt att välja. Därför är hans favoritkvintett sex alternativ.

Västerbottens Folkblad - 10 feb 14 kl. 08:52

[PLUS] Ytligt om samtidens problem

DN-krönikören Bengt Ohlsson har många strängar på sin lyra. Utöver romanskrivande och pjäsförfattande svarar han på läsarnas relationsproblem i Amelia. Han har dessutom vunnit Augustpriset för Gregorius (som jag inte läst), så det finns....

SVT - 23 nov 15 kl. 06:00

Högt + lågt = trendig litteratur

Det smala och det populära närmar sig varandra. ”Ett litterärt mellanområde breder ut sig”, menar Anders Ohlsson och Torbjörn Forslid, professorer i litteraturvetenskap. De ser Augustpriset gå i täten för den trendiga “kvalificerade populärlitteraturen”..

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Bibliotek i Lund stängs tillsvidare

Anledningen är ökat personalbortfall..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Forskare varnar för stillasittande

Fotbollen är inställd och gymmet stängt. Dessutom sitter alla hemma och jobbar. Det kan få konsekvenser för folkhälsan även utan corona, befarar Örjan Ekblom på GIH.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Första fall av corona på Falklandsöarna

Det första fallet av coronavirus har bekräftats på Falklandsöarna i Sydatlanten. En patient testades positiv efter att ha kommit in till sjukhuset med symptom den 31 mars och har nu isolerats, enligt myndigheterna på ögruppen. Falklandsöarna, med sina 3.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

I kristider flyttar våldet från gatan in i hemmen

Kvinnojouren i Lund är beredd på fler hjälpsökande..

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Anstormning till 1177 under mars

Svenskar törstar efter information om coronaviruset. Under mars tog 1177 Vårdguiden emot totalt 780 000 samtal, jämfört med 525 000 i februari som var en normal månad för tjänsten. – Man frågar väldigt mycket om sina symtom och undrar om det kan vara co.

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

IMF: ”Mänsklighetens mörkaste stund”

Coronapandemin har orsakat en global recession som kommer att bli "mycket värre" än finanskrisen 2008. Det dystra budskapet kommer Internationella valutafonden IMF:s chef Kristalina Georgieva med. – Det här är mänsklighetens mörkaste stund under min liv.

Sydsvenskan - 13 timmar sedan

20 nya IVA-platser om dagen i Stockholm

Behovet av intensivvård för covidpatienter ökar i mycket hög fart i Stockholm – men än så länge ökar antalet vårdplatser i lika hög takt, enligt regionens hälso- och sjukvårdsdirektör Björn Eriksson. – Vi ligger fortfarande steget före, men utvecklingen.

Sydsvenskan - 14 timmar sedan

Uppgifter: Regeringen vill få mer makt

För att bekämpa coronasmittan vill regeringen ha kraftigt utökade maktbefogenheter, rapporterar Expressen. Ett utkast till lagrådsremiss har tagits fram som regeringen vänt sig till oppositionen för att få stöd för. Regeringen vill att den nya lagen inf.

Sydsvenskan - 17 timmar sedan

Stängda gränser hotar liv.

Sjukvårdsmaterial måste kunna transporteras inom EU..

Sydsvenskan - 17 timmar sedan

Det här är inte kriget ni har väntat på

Orkar vi med en värre kris när vi bränt oss på den här?.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.