Affärsvärlden > Ekonomi

Saturday, 28 March, 12:46

Affärsvärlden - 17 okt 11 kl. 13:04

Tvärvändning på börsenStockholmsbörsen hade vid lunchtid vänt förmiddagens friska uppgång till en vandring på minussidan..
Läs mer på Affärsvärlden

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tvärvändning, börsen
Dagens PS - 04 dec 19 kl. 11:23

Handelskriget tar ny vändning – börsen stiger

USA och Kina rör sig närmare ett handelsavtal trots retoriken från båda sidor. Enligt uppgifter till Bloomberg News är de båda länderna nu närmare att komma överens om de tullar som ska plockas bort som en del av ett fas 1-avtal. Källorna säger att president Donald Trumps kommentarer på tisdagen inte ska ses som att samtalen mellan parterna har stannat av.

Cornucopia - 13 mar 20 kl. 07:08

Historisk börskrasch under torsdagen - men vändning i Asien på morgonen

Gårdagen bjöd på en historisk börskrasch sett till negativ rörelse på en enda dag, både i Europa och i USA. Kraschen fortsatte inledningsvis i Asien, men vände sedan. I Australien är rent av börsen på plus.

Cornucopia - 07 sep 13 kl. 11:16

Väntade krig skickar upp börsen

Elva länder har nu bestämt sig för att döda lite syrier eftersom man påvisat förekomsten av C-stridsmedlet sarin i incidenten i Damaskus förorter, vilket tas som ett bevis att det är Assadregimen som är skyldig. Det är ett glädjande besked för världens börser, då väntade krig skickar upp börsen när de bryter ut.

Detta är alltså ett rent cyniskt inlägg kring att krig alltså skickar upp börsen och gör alla med kapital rikare, och jag tar inte någon som helst hänsyn till humana sidor på detta, utan är rent cynisk här.

PrivataAffärer - 27 mar 19 kl. 16:00

”Börsen har gått för bra”

Det anser Swedbank, som i marknadsbrevet Aktiellt skriver att börsen på sistone gått för bra. Banken ser visserligen fortsatt potential för aktiemarknaden, men förhåller sig neutral när det gäller allokeringen. Skälet är att nu när Fed inte längre trycker på med återkommande räntehöjningar är risken hög för att det ”i närtid” blir en korrigering på börserna.

PrivataAffärer - 13 mar 20 kl. 11:21

Hernhag: Fyra guldkorn på börsen efter raset

Linnea: Hej! Vilka guldkorn till aktier är det läge att köpa in sig i efter veckans nedgång? Tack för allt du gör med aktiechatten, något jag ser fram emot varje fredag!

YLE - 07 jul 14 kl. 04:15

Få hushåll fyndar på elbörsen

Finländarna har blivit bättre på att jämföra elpriser. Det är möjligt att binda priset till den nordiska elbörsen, men det är det få som gör än så länge. I fjol bytte omkring tio procent av de finländska elanvändarna elleverantör.

Cornucopia - 26 dec 15 kl. 10:51

Preliminärt sämsta decemberbörsen sedan 2002

Året är inte slut än, men preliminärt har december 2015 än så länge bjudit på den sämsta decemberbörsen sedan 2002, rent av sämre än den senaste negativa december år 2007. Detta baserat på indexet SIXRX, som omfattar hela Stockholmsbörsen och inkluderar utdelningar.SIXRX 1999 - 2015p - helåret och december (procent).

Cornucopia - 17 feb 17 kl. 06:55

Börsen pekar bara uppåt

Börsen, som mätt som Stockholmsbörsens storbolagsindex OMXS30, fortsätter uppåt. Alla stora tekniska indikatorer pekar trendmässigt uppåt, men börsen kan förstås vända ner ändå. Är man en trendföljare så finns få tecken på avmattning just nu.

DI - 02 jan 19 kl. 13:48

Kraftig vändning på börsen – breda index på plus

Stockholmsbörsen har gjort en kraftfull vändning från breda nedgångar till plushandel på årets första handelsdag. Tungviktare som H&M, Astra Zeneca och Nordea ger stöd, men verkstadssektorn går fortsatt trögt..

Cornucopia - 23 jan 19 kl. 08:19

Kort rekyl på börsen

Börsen har nu rekylerat i två dagar, eller om man så vill hela innevarande vecka. Med en nedgång även i USA igår kanske det är något att bry sig om, men generellt är det väl bara en liten rekyl på upprekylen på börsen.Dagschart OMXSPI.

Affärsvärlden - 26 feb 20 kl. 15:30

Osannolik vändning på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen bjöd på en närmast osannolik vändning på onsdagseftermiddagen när index vände från årslägsta och en nedgång på som mest 3,4 procent till en uppgång med en rad tunga verkstadsjättar i förarsätet..

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 21 timmar sedan

Pessimismen tillbaka på Wall Street

De ledande börserna i New York rekylerade nedåt under fredagens inledande handel, trots senatens godkännande av stimulanspaketet värt cirka 2.000 miljarder dollar, som väntas godkännas av representanthuset under fredagen. Virusspridningen i USA fortsätter vara ett stort orosmoln för investerare..

Affärsvärlden - 21 timmar sedan

Börsplus: Här finns fortsatt köpläge

Börsplus går igenom tidigare analyser och uppdaterar med avseende på coronakrisen..

Affärsvärlden - 21 timmar sedan

De drar tillbaka sin utdelning

Alt fler bolag drar tillbaka sina utdelningsförslag. Bland fredagens skörd syns bland annat Inwido, Malmbergs och Feelgood..

Affärsvärlden - 22 timmar sedan

Sammankomster med mer än 50 personer förbjuds

Regeringen har på fredagen fattat beslut om att förbjuda allmänna sammankomster för mer än 50 personer från och med söndag. Tidigare var gränsen 500 personer..

Affärsvärlden - Igår: 07:22

Spår arbetslöshet på tio procent

De kraftiga varslen kan få arbetslösheten att stiga till tio procent, spår Danske Bank i sin konjunkturprognos. Banken räknar även med att Sveriges BNP totalt sett faller med fem procent under det första halvåret..

Affärsvärlden - 22 timmar sedan

OECD: Så påverkas ekonomin av nedstängningar

Varje månad som de utvecklade ekonomierna befinner sig i nedstängning kommer att ta bort 2 procentenheter i årlig tillväxt. Det uppger OECD i ett uttalande, enligt Reuters..

Affärsvärlden - 23 timmar sedan

Så agerar spararna i coronakaoset

Spararna fortsätter vara mycket aktiva i coronaoron och privatspararna har nettoköpt aktier hela veckan. Här är listan över de aktier som spararna bunkrar just nu..

Affärsvärlden - Igår: 09:00

Börslyft i Tokyo

Börserna i Asien och Stillahavsområdet utvecklades på fredagen blandat, samtidigt som osäkerheten kring utvecklingen med coronaviruspandemin fortsatte att vara stor..

Affärsvärlden - Igår: 12:32

Boris Johnson smittad av coronaviruset

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson har bekräftats vara smittad av corona, berättar han själv på Twitter..

Affärsvärlden - Igår: 11:14

Rekordsnabba försäljningstider på bostadsmarknaden

Det går nu rekordsnabbt att sälja bostadsrätter via bostadssajten Hemnet. Enligt Hemnets analytiker Erik Holmberg beror det troligen på en stress hos både säljare och köpare om att komma till snabbt avslut på grund av oro för coronavirusets effekter och möjliga framtida restriktioner..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.