Regeringen > Nyheter

Thursday, 02 April, 19:44

Regeringen - 13 okt 11 kl. 17:01

Regeringen prioriterar långsiktigt hållbar markanvändningRegeringen har gett den parlamentariska Miljömålsberedningen i uppdrag att föreslå en strategi för långsiktigt hållbar markanvändning för att nå generationsmålet och miljökvalitetsmålen. Pressmeddelande: Miljöminister Lena Ek prioriterar frågan om en långsiktig hållbar markanvändning Om miljömålsberedningens arbete Miljödepartementet, 13 oktober 2011.
Läs mer på Regeringen
Läs mer om:
Miljömålsberedningen, Lena Ek

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Regeringen, prioriterar, långsiktigt, hållbar, markanvändning
Regeringen - 30 jan 17 kl. 10:09

En livsmedelsstrategi för Sverige − fler jobb och hållbar tillväxt i hela landet

I propositionen föreslås en strategi för en långsiktigt hållbar och konkurrenskraftig livsmedelskedja. Strategin ska ses som en plattform utifrån vilken politiken ska utformas fram till 2030..

Regeringen - 05 feb 15 kl. 16:37

Regeringen överens om vargförvaltningen

I dag presenterar regeringen sin politik för en långsiktigt hållbar förvaltning av vargstammen i en debattartikel.

"Det behövs mera samverkan mellan dem som berörs av rovdjurspolitiken och det behövs respekt för både människa och rovdjur.", skriver klimat- och miljöminister Åsa Romson och landsbygdsminister Sven-Erik Bucht

Debattartikel: Så får vi balans i vargpolitiken

Miljö- och energidepartementet, 5 februari 2015.

Sydsvenskan - 23 nov 14 kl. 04:00

"Tiden är inne för att nå en bred och långsiktigt hållbar lösning för svensk skola."

Debatten om skolan har varit nyttig och nödvändig. Men efter valet är det dags för den nya regeringen att ta initiativ till en överenskommelse mellan flera partier, skriver Jan Andersson (S), vice ordförande i Barn- och utbildningsnämnden i Helsingborg..

Cornucopia - 17 maj 16 kl. 08:32

Finanspolitiska rådet totalsågar regeringen

Finanspolitiska rådet totalsågar regeringens finanspolitik och det mesta regeringen sysslar med i en ny rapport.
Totalsågad.
Foto: Kristian Pohl / Regeringskansliet
Läs själva några axplock:
"Regeringen bryter mot det finanspolitiska ramverket
Det finns en betydande avvikelse mellan det finansiella sparandet och vad överskottsmålet kräver.

Newsmill - 11 jun 12 kl. 11:33

Halvering av arbetslösheten kräver en samordning mellan regeringen och Riksbanken

http://www.newsmill.se/trackback/45439Fil doktor: Det saknas idag verktyg för hur regeringens ekonomiska politik och penningpolitiken långsiktigt ska samordnas.

Trelleborgs Allehanda - 10 dec 12 kl. 13:27

Regeringen satsar på att bryta utanförskapet

Foto:
Regeringen har gjort mycket för att motverka ungdomars utanförskap på arbetsmarknaden. Men långt ifrån allt kan göras på nationell nivå. Därför är initiativ som Navigatorcentrum i Trelleborg viktiga.

DI - 26 mar 18 kl. 21:41

Regeringen till SJ: Kör fler tåg

Regeringen ger SJ nya instruktioner med syftet att det statliga bolaget ska börja köra fler tåg, skriver Dagens Nyheter. I SJ:s nya bolagsordning står det bland annat att bolaget inom ramen för affärsmässighet ska "bidra till att uppfylla de transportpolitiska målen och därmed en långsiktigt hållbar transportförsörjning i hela landet"..

Newsmill - 27 nov 12 kl. 17:37

Sjukförsäkringen kan sänka regeringen i valet 2014

http://www.newsmill.se/trackback/48024Statsvetare: Valet 2010 ledde till fortsatt borgerligt regeringsinnehav, men visade också att alliansen inte kan gå in i valrörelsen 2014 utan att skapa en långsiktigt hållbar lösning på sjukförsäkringsfrågan..

SvD - 02 feb 17 kl. 07:48

Bank-vd till angrepp mot regeringen i bostadsfrågan

Swedbank gör storvinster på bostadslånen – men vd Birgitte Bonnesen går samtidigt till angrepp mot hur bostadsfrågan hanteras av landets politiker. – Det går att hitta en långsiktigt hållbar lösning på den bostadsbrist som råder i Sverige, skriver hon i vd-ordet i torsdagens rapport..

SVT Debatt - 26 dec 13 kl. 13:00

Jobbskaparlinjen ger en hållbar arbetsmarknad

JOBB Ungdomsarbetslösheten är i dag den viktigaste frågan för svensk politik. Hittills har för höga ingångslöner i kombination med liten arbetslivserfarenhet stängt ute många unga vuxna från den reguljära arbetsmarknaden. För att sänka trösklarna har regeringen nu beslutat att stödja så kallade YA-jobb.

Regeringen - 22 feb 17 kl. 10:47

Uppdrag till Statens Jordbruksverk att genomföra åtgärder inom ramen för livsmedelsstrategin

Regeringen uppdrar åt Statens jordbruksverk (Jordbruksverket) att genomföra ett antal åtgärder inom ramen för livsmedelsstrategin i propositionen En livsmedelsstrategi för Sverige – fler jobb och hållbar tillväxt i hela landet (prop. 2016/17:104). Syftet med livsmedelsstrategin är att skapa en långsiktigt hållbar och konkurrenskraftig livsmedelskedja.

Fler nyheter från Regeringen

Regeringen - 28 maj 18 kl. 09:27

M riskerar näringslivets kompetensförsörjning

Debattartikel av gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström i Dagens nyheter den 28 maj 2018..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 12:09

Hallengren tar emot utredning om mäns våld mot kvinnor

Tisdag den 29 maj tar jämställdhetsminister Lena Hallengren emot utredningen ”Att bryta ett våldsamt beteende”. Utredningen handlar om våld mot närstående, där mäns våld mot kvinnor står för merparten..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 12:20

Sverige i FN:s säkerhetsråd - vecka 21

Veckan som gick i rådet: Libyen/UNSMIL, Demokratiska republiken Kongo, debatt om skydd av civila i väpnad konflikt, fredsprocessen i Mellanöstern, Centralafrikanska republiken, G5 Sahel, Burundi, Libanon, resolution om konflikt och svält..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 13:20

Remiss av SOU 2018:25 Juridik som stöd för förvaltningens digitalisering

Här kan du ta del av till vilka instanser Finansdepartementet har remitterat SOU 2018:25 Juridik som stöd för förvaltningens digitalisering..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 13:25

Uppdrag att utbetala medel i enlighet med överenskommelsen om Patientmiljarden – Insatser för att förbättra tillgängligheten och samordningen i hälso- och sjukvården

Regeringen uppdrar åt Kammarkollegiet att betala ut 980 000 000 kronor till landstingen enligt överenskommelsen om Patientmiljarden – Insatser för att förbättra tillgängligheten och samordningen i hälso- och sjukvården..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 13:37

ILO:s konvention om anständiga arbetsvillkor för hushållsarbetare

I lagrådsremissen föreslås att riksdagen ska godkänna att Sverige ansluter sig till konventionen (nr 189) om anständiga arbetsvillkor för hushållsarbetare..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 14:20

Uppdrag angående inrättande av statsbidrag till regionala kvalitetsregistercentrum

Regeringen uppdrar åt Socialstyrelsen att under 2018 föreslå hur pengar ska tilldelas och statsbidrag följas upp. Förslaget ska utgå från redovisningen av uppdraget om förstudie om statsbidrag för regionala kvalitetsregistercentrum (S2017 /05729 /FS),.

Regeringen - 28 maj 18 kl. 14:42

Nordiska ministrar besöker Sollentuna

I morgon, den 29 maj, kommer bostadsminister Peter Eriksson att tillsammans med kollegor från de nordiska länderna besöka Dagmejans kvarter i Sollentuna. I kvarteret håller industriellt byggda flerbostadshus i trä att uppföras..

Regeringen - 28 maj 18 kl. 14:44

Uppdrag att utveckla uppföljningen av hälso- och sjukvårdens tillgänglighet

Regeringen uppdrar åt Socialstyrelsen att utveckla den nationella uppföljningen av hälso- och sjukvårdens tillgänglighet med inriktning mot väntetider..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.