DN > Kultur

Monday, 30 March, 18:23

DN - 17 okt 11 kl. 11:46

Nominerade till Augustpriset 2011Augustprisets jurygrupper slppte rets nominerade p mndagen. vilka som verkligen vinner presenteras den 21 november..
Läs mer på DN

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nomineradetill , Augustpriset, 2011
Posh24 - 17 aug 11 kl. 10:28

De nominerade till 2011 års Blog Awards är?

Ja, äntligen! För fjärde året i rad arrangerar VeckoRevyn Blog Awards för att prisa både nya och gamla bloggar! I år är det hela sex stycken nya kategorier, vilket gör att ännu fler härliga bloggar kan få chansen att vinna!

Helsingborgs Dagblad - 17 okt 11 kl. 15:09

Helsingborgare kan vinna Lilla Augustpriset

Helsingborgaren Cecilia Stanleys skrivande röner framgångar. Hennes text "Kokong" som har nominerats till Lilla Augustpriset 2011."Kokong" är en av sex nominerade texter.

Västerbottens Folkblad - 23 nov 15 kl. 18:30

Augustpriset till Jessica Schiefauer

Årets Augustpris i barn- och ungdomsboksklassen går till ”När hundarna kommer” av Jessica Schiefauer. Det är andra gången som Schiefauer tilldelas Augustpriset, 2011 fick hon det för ”Pojkarna”. Årets Augustpris i fackboksklassen gick till ”Min europeiska familj.

YLE - 25 nov 13 kl. 18:49

Augustpriset till Lena Andersson

I dag delas det prestigefyllda litterära Augustpriset ut för tjugofemte gången. Augustpriset beskrivs som ett av Sveriges mest uppskattade och prestigefyllda litteraturpris. En av de nominerade till årets Augustpris är den finlandssvenska författaren Kjell Westö från Helsingfors.

YLE - 25 nov 13 kl. 12:50

Augustpriset till Westö?

I dag delas det prestigefyllda litterära Augustpriset ut för tjugofemte gången. Augustpriset beskrivs som ett av Sveriges mest uppskattade och prestigefyllda litteraturpris. En av de nominerade till årets Augustpris är den finlandssvenska författaren Kjell Westö från Helsingfors.

Barometern - 22 okt 13 kl. 10:08

PO Enquist kan vinna Augustpriset

Per Olov Enquist kan få Augustpriset för tredje gången. Men Jonas Gardell blev utan nominering för sin romansvit "Torka aldrig tårar". Det stod klart när nomineringarna presenterades på måndagen.

BT - 20 okt 14 kl. 10:38

Följ direkt: Nominerade till årets Augustpris presenteras

När nomineringarna till Augustpriset presenterades på måndagen fick Eva Lindström två stycken i barn– och ungdomskategorin. Det innebär att illustratören och författaren sätter rekord. Hon har nu fått tio nomineringar till Svenska förläggareföreningens litteraturpris, flest av alla hittills.

Västerbottens Folkblad - 19 okt 15 kl. 12:32

De kan få Lilla Augustpriset

Fem unga skribenter är nominerade till Lilla Augustpriset i år. Kanske finns det en blivande författare bland dem. När Augustprisnomineringarna offentliggörs på Nalen i Stockholm under måndagen börjar man som vanligt med Lilla Augustpriset.

Skånskan - 24 okt 16 kl. 15:42

Nomineringarna till Augustpriset

Webb-tv I dag nomineras 18 titlar till årets Augustpris. Följ nomeringen direkt klockan 16.30.

Expressen - 19 okt 15 kl. 11:45

Här är de nominerade till Augustpriset

Här är de 18 nominerade till Augustpriset. Nu har de nominerade till det prestigefyllda litteraturpriset avslöjats – samtidigt spås försäljningen av böckerna explodera. – Skönlitteratur kan dra i väg hur mycket som helst, säger Göran Wiberg, försäljningsdirektör hos Bonnierförlagen..

Fler nyheter från DN

DN - 4 timmar sedan

Så ändrar livet i karantän vad vi lyssnar på

Hur hantera coronalivet – hemmasittandet och oron? Spotifys lyssnare väljer särskilt vänlig musik, spellistor, allehanda poddar och….

DN - 5 timmar sedan

Allsång på Skansen hotas – Skansen i ekonomisk kris

Friluftsmuseet Skansen befinner sig i akut ekonomisk kris och kan tvingas gå i konkurs om inte regeringen skjuter till pengar..

DN - 8 timmar sedan

Språkkrönika: Därför är material inte materiel

A eller E – det är frågan. Material är inte samma sak som materiel, förklarar Anders Svensson i språkkrönikan..

DN - 11 timmar sedan

”Vår coronakris har blivit hundarnas paradis”

Catia Hultquist: En hund är rena högvinsten i jobbkompislotteriet när man arbetar hemma.

DN - Igår: 09:14

”Parisaren” av Isabella Hammad är en klassisk läsfest

Det är omöjligt att inte dras med i Isabella Hammads tjocka roman ”Parisaren”. Den utspelar sig mellan 1914 och 1936 i Frankrike och….

DN - Igår: 07:48

Herr B i Stockholm: Borta bra, men hämmad bäst

Kåseri. Efter två månader i södra Europa är norra Europas verklige världskåsör (nåja) tillbaka i Stockholm – och minns en minnesregel som….

DN - Igår: 23:48

Radioprofilen Kerstin Behrendtz har avlidit

Familjen säger till DN att hon avled efter att ha smittats av covid-19..

DN - I förrgår: 16:17

”Vi måste ta oss ur den här röran tillsammans”

Amerikanska författaren Richard Ford vet ett sätt att göra landet ”great again”..

DN - I förrgår: 12:24

Hos Litteraturbanken är e-böckerna gratis

Den som har tillgång till internet är aldrig långt från en bok. Hos bland andra Litteraturbanken finns gratisböcker i vitt skilda ämnen:.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.