Affärsvärlden > Ekonomi

Monday, 06 April, 11:59

Affärsvärlden - 17 okt 11 kl. 12:48

Råvarustrateg: En del av luften har gått ur bubblanDet var positiva tongångar på råvarumarknaderna under förmiddagshandeln på måndagen med stigande priser råolja såväl som de flesta basmetallerna, vilket även återspeglade utvecklingen på de globala aktiemarknaderna..
Läs mer på Affärsvärlden

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: RåvarustrategEn , delav , luftenhar , gåttur , bubblan
Nyteknik - 4 timmar sedan

Folkhälsomyndigheten reder ut: Smittar coronaviruset via luften?

Är coronaviruset luftburet? Ja – och nej. Små droppar kan bildas som håller sig kvar i luften längre, men det uppstår främst inom sjukvården..

GöteborgsPosten - 19 timmar sedan

Smittar coronaviruset via luften?

Är coronaviruset luftburet? Ja – och nej. Små droppar kan bildas som håller sig kvar i luften längre, men det uppstår främst inom sjukvården..

YLE - 06 feb 17 kl. 15:44

Luften testas i fyra rum i Merituulen koulu i Ingå

Inomhusluften i vissa av klassrummen i Merituulen koulu i Ingå upplevs som torr. Luften i de här rummen undersöks nu. Skolans elever och personal deltog i slutet av fjolåret i en enkät om inomhusluften.

YLE - 20 maj 14 kl. 14:44

Lavarna berättar hur luften mår

Den som rör sig i parker och skogar i Nyland kan under våren och sommaren möta forskare med anteckningsblock i handen och måttband runt halsen. De här forskarna undersöker hurudan luftkvaliteten är genom att studera lavarna på våra träd. Vi träffade två av forskarna när de undersökte lavar på tallar i stadsdelen Tallmo i Karis i Raseborg.

Sydsvenskan - 09 aug 14 kl. 20:12

Way Out West: Naomi Pilgrims röst lämnar spår i luften

Under guldtaket på ett utsålt Dramaten uppträdde Linda Pira i våras tillsammans med en grupp kvinnliga musiker, som tidigare medverkat i remixen av hennes "Knäpper mina fingrar”. På Way Out Wests stora scen Azalea plockar de igen upp mikrofonerna och blir dels ett ultimat slutargument framfläskat till dem som fortfarande hävdar att underrepresentationen av kvinnor inom rap beror på att de inte existerar, men framförallt en tung konsert. Det är svårt att räkna knutna nävar och uppspelt bultande hjärtan i publiken eftersom de flesta är gömda under prassliga regnponchos, men det är lätt att förutsätta att antalet är väldigt högt.

BT - 23 sep 14 kl. 11:50

Svårt att slå ut IS från luften

Inte oväntat, men tidigare än befarat. Så kommenterar två svenska experter det faktum att den USA-ledda koalitionen inlett en flygoffensiv mot IS i Syrien. Enligt Jan Hallenberg, professor i statsvetenskap vid Försvarshögskolan, är det nu "glasklart" att arabstater deltar i kampen mot Islamiska Staten (IS).

Skånskan - 13 aug 18 kl. 14:00

Hän­del­se­rikt på barnens fes­ti­val

Malmö
En li­ten kö har bildats fram­för en låda med an­sikts­masker. Med en så­dan mask över hu­vudet kan man gå en match mot rik­tiga wrestlers och har man tur får man mot­ta pu­blikens ju­bel.– Och vin­na­ren är: Faris!

BT - 09 mar 14 kl. 18:36

Planet kan ha splittrats i luften

Det malaysiska passagerarflygplanet kan ha splittrats på en mils höjd - och misstänkta vrakdelar har siktats av ett militärflygplan i havet utanför södra Vietnam. Flygbolaget befarar nu det värsta - att Malaysian Airlines MH370 har störtat och att planets 239 passagerare omkommit.I lördags hittades ett oljebälte i havet utanför Vietnam.

Sydsvenskan - 04 apr 11 kl. 06:30

Många bollar i luften

Arvid Jurjaks har fullt upp med att hänga med i Murakamis svängar.
HARUKI MURAKAMI. Jag brukar sitta med en blyertspenna i handen när jag läser.

BLT - 24 okt 11 kl. 06:00

Han vill ha många bollar i luften

Musikern Dan Svensson gör mycket och ibland är det svårt att ta det lugnt.
När Sydöstran träffar honom på hemmaplan i Spinkamåla i helgen pratar han om hur man prioriterar rätt, eller snarare hur man hinner med att göra allt. Dan Svensson och hans band Alla Fagra har nyligen släppt sin tredje platta ?

Kristianstadsbladet - 29 okt 12 kl. 16:55

"En kuslig känsla i luften"

Foto: Jörgen Johansson
Den kallas staden som aldrig sover. Men timmarna före stormen Sandy är New York en spökstad. "Det är en kuslig känsla i luften", säger Hanaskogsfödde Håkan Mårtensson, konditor på Fika i New York.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 30 minuter sedan

Analytiker: Oljepriskrisen överlever pandemin

Efterfrågechocken som vållats av covid-19 kommer inte nödvändigtvis att vara över samtidigt som pandemikrisen är det, och det är därför inte osannolikt att oljepriserna letar sig under 10 dollar per fat, anser en betydande andel analytiker i en prognossammanställning. Priserna kan till och med bli negativa, enligt Citi..

Affärsvärlden - 45 minuter sedan

Pareto: Storbanken har sjunkit för mycket - köp

Riktkursen sänks, men rekommendationen höjs till köp..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Kindred rusar efter köpråd

Aktien i Kindred stiger med cirka 8 procent på måndagen efter att SEB höjt rekommendationen till köp..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Corona sänker bostadsbyggandet

Coronapandemin kommer att få allvarliga effekter på byggindustrin, där påbörjade bostäder kan falla med 11 till 70 procent under 2020-2021, beroende på hur konjunkturen utvecklas..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Cykliskt i topp på börsen

Stockholmsbörsen inledde måndagens handel i positivt territorium i linje med omvärlden..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Så mycket sjunker Norwegians passagerartrafik

Norwegians flygtrafik under mars månad blev, som väntat, mycket påverkad av coronapandemin vilket gav en "dramatisk nedgång" i trafiktalen..

Affärsvärlden - 3 timmar sedan

Börsen väntas inleda veckan i dur

Stockholmsbörsen väntas inleda veckans handel på plus likt de europeiska börserna, trots nedgångar i New York på fredagen efter en mycket svag amerikansk jobbrapport..

Affärsvärlden - 03 apr 20 kl. 08:08

Försäljningsras för H&M - räknar med förlust

H&M:s rörelsevinst för första kvartalet var starkare än väntat, men försäljningen under mars månad sjönk med 46 procent i lokala valutor, vilket kommer leda till en förlust under andra kvartalet..

Affärsvärlden - 3 timmar sedan

Skanska tecknar miljardavtal med Welsh Water

Skanska har tecknat ett femårigt avtal med Welsh Water för att tillhandahålla deras Asset Management-program i Storbritannien. Avtalet kommer att vara värt cirka 2,4 miljarder kronor över femårsperioden..

Affärsvärlden - 03 apr 20 kl. 08:58

Historiskt fall för svensk tjänstesektor

Inköpschefsindex för tjänstesektorn sjönk till 46,9 i mars från reviderade 56,4 föregående månad (56,7)..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.