Nyheter 24 > Inrikes

Thursday, 09 April, 09:48

Nyheter 24 - 17 okt 11 kl. 12:44

Bildt slår ifrån sig kritiken om Lundin - ändå fåordig om journalisterna
Den svenska utrikesministern anklagar medier för att ljuga om hans uttalanden kring Lundin Petroleum. På måndagen inleds rättegången mot journalisterna i Etiopien. STOCKHOLM/ADDIS ABBEBA. Det är tre och en halv månad sedan de svenska journalisterna Martin Schibbye och Johan Persson greps i Etiopien när de var där för att gräva i oljebolaget Lundin Petroleums affärer i landet. Ett företag utrikesminister Carl Bildt tidigare suttit i styrelsen i.
Läs mer på Nyheter 24
Läs mer om:
Lundin, Lundin Petroleum, Etiopien, STOCKHOLMADDIS ABBEBA, Martin Schibbye, Johan Persson, Lundin Petroleums, Carl Bildt, SVT, Skavlan, Bildt, Schibbye, Persson, Hans Linde, Vänsterpartiet, Linde, Nyheter24, Africa Oil, DN, Petroleum, Bildts, UD, TV4

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bildtslår , ifrånsig , kritikenom , Lundin, ändå, fåordig, om journalisterna
Nyhetskanalen - 25 feb 11 kl. 06:45

"Bildt duckar för kritiken"

Utrikesminister Carl Bildt duckar för kritiken om hans ovilja att ta ställning för folket i Libyen och försöker få frågan att handla om annat. Det menar Socialdemokraternas Urban Ahlin..

Nyheter 24 - 21 dec 11 kl. 23:06

Bildt: "Min bakgrund i Lundin är inte relevant"


En kritiserad Carl Bildt fick svara på frågor om vad Sverige gör och inte gör för de i Etiopien dömda journalisterna Johan Persson och Martin Schibbye. STOCKHOLM. En pressad utrikesminister förklarade att man nu har tagit kontakt med den etiopiska regeringen på "en hög nivå" efter domen offentliggjordes mot Johan Persson och Martin Schibbye.

Alliansfritt Sverige - 11 okt 11 kl. 18:00

Bildt sprider felaktigheter om Lundin och Etiopien

FEL. Carl Bildt hävdade i Skavlan att Lundin Oli inte har några intressen i Etiopien där de två svenska journalisterna som skulle granska företagets förehavanden sitter fängslade:I SVT:s Skavlan i fredags förnekade utrikesministern att Lundin Petroleum eller något underbolag finns där idag:Skavlan: Men är det helt orimligt att frågan reses? Ditt tidigare jobb var i styret av det bolag som de två är nere och ser närmare på.

Politikerbloggen - 26 feb 11 kl. 14:51

KRISEN I LIBYEN Carl Bildt svarar på kritiken

BILDT OM KRITIKEN. EU befarar en stor flyktingvåg från Libyen. Utrikesminister Carl Bildt (M) kommenterar läget i Nordafrika samt den kritik som riktats mot hans agerande i frågan.

DI - 19 okt 11 kl. 11:48

Bildt talar ut om Lundin

Efter den första rättegångsdagen i Etiopien där två svenska journalister står åtalade valde utrikesminister Carl Bildt att för första gången kommentera vad han som styrelseledamot i Lundin Petroleum mindes om företagets förestående satsning i Etiopien..

Expressen - 06 apr 12 kl. 23:37

Här vägrar Bildt svara på kritiken i Bosnien

Här vägrar utrikesminister Carl Bildt (M) att bemöta kritiken ? på minnesdagen av krigsstarten i Bosnien. Han anklagas för att ha varit allt för passiv som medlare i konflikten.

Expressen - 22 dec 14 kl. 00:48

Bildt svarar på kritiken

Han blev syndabock för regeringens behandling av tsunamin - och han drog på sig Carl Bildts ilska.I en intervju i DN gav ambassadören Lars Danielsson igen mot förre utrikesministern och berättade att han lurat Bildt för att få ett jobb.Nu svarar Bildt.

Sydsvenskan - 21 okt 11 kl. 06:30

Starkt förtroende för Bildt bland ombuden

Socialdemokraternas utrikespolitiske talesman Urban Ahlin hävdar att Carl Bildt "växlade in sitt politiska förtroendekapital" när han engagerade sig i Lundin Petroleum. Men på M-stämman i Örebro är stödet för utrikesministern massivt.
ÖREBRO.

Alliansfritt Sverige - 17 jan 12 kl. 10:00

Lundin borrar olja i arktis - Bildt ger tillstånd


OIL'D. Den 12 maj 2011 rapporterade SVT att det var Sveriges tur att ta över ordförandeskapet för det Arktiska rådet. Arktiska rådet, Arctic Council på engelska, är ett internationellt forum för samarbete mellan regeringar i de arktiska länderna och sex organisationer för ursprungsbefolkning.

Sydsvenskan - 22 okt 11 kl. 22:41

Bildt: ser oljeuppdrag som fördel

Utrikesminister Carl Bildt säger sig inte vara besvärad av frågorna om hans tidigare engagemang i oljebranschen. - Det tycker jag inte, min huvuduppgift är tydlig: Jag är Sveriges utrikesminister, svarade Carl Bildt på TT:s fråga på en pressträff på Moderatstämman i Örebro, dit Bildt anlänt på lördagskvällen från besök i Turkiet och Indien.
?

YA - 05 apr 12 kl. 06:30

Jobbigt, Bildt

Carl Bildt (M) säger till Dagens industri (4/4) att han inte ser några som helst problem med att exportera svenska vapen till förtryckets Saudi­arabien. "Hade läget för mänskliga rättigheter varit bättre för att de köpte franska i stället", frågar han retoriskt.
Det är onekligen en cynisk utrikesminister som talar.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.