SvD > Nyheter

Wednesday, 08 April, 14:42

SvD - 17 okt 11 kl. 12:49

Professor: ?Euron död inom 24 timmar?Följderna av ett eventuellt grekiskt euroutträde katastrofala..
Läs mer på SvD

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Professor, Eurondöd inom 24 , timmar
Sydsvenskan - 04 sep 11 kl. 14:36

Att lämna euron har sitt pris

Bild: Göran Olsson
Vad händer om ett land vill överge euron? Vi listar tio punkter för hur övergången skulle kunna se ut.
Euroländerna spikade upp många gemensamma regler för hur man skulle gå in i valutasamarbetet för drygt tio år sedan.

YLE - 30 dec 16 kl. 06:50

Nationalekonomer i HS: Euron har gjort mer skada än nytta

Finland hade återhämtat sig snabbare från de senaste årens recession i fall man haft en egen fritt flytande valuta, anser nationalekonomer. Euron har misslyckats sett ur Finlands synpunkt, uppskattar Helsingin Sanomat på basis av sin enkät. Tidningen frågade 45 nationalekonomer om deras synpunkter kring euron.

Kristianstadsbladet - 06 maj 13 kl. 05:08

Bara nio procent vill ha euron


Förtroendet för både EU och euron sjunker. Svenskarnas stöd för euron är det lägsta sedan SOM-institutet i Göteborg startade sina mätningar. Det visar institutets nya rapport.

HBL - 27 feb 14 kl. 09:24

Svensk ekonom: Euron har varit skadlig för Finland

Finland hade haft lättare att möta sin strukturkris om landet inte hade tagit i bruk euro. Det skriver den kände svenske ekonomen, professor Lars Calmfors.I en debattartikel i Dagens Nyheter jämför Lars Calmfors, professor i internationell ekonomi vid Stockholms universitet, den ekonomiska utvecklingen i Finland och Sverige och konstaterar att länderna i hög grad följdes åt fram till finanskrisen 2008.

Sydsvenskan - 31 maj 11 kl. 00:10

"Ta paus från euron, Grekland"

Sänkta priser på grekiska varor och tjänster är ett måste för att öka landets konkurrenskraft. Men euron gör det omöjligt för Grekland att uppnå detta genom devalvering. Därför borde en tillfällig permission från eurozonen för Greklands del övervägas, menar ekonomen Martin Feldstein.

Sydsvenskan - 10 apr 11 kl. 12:09

Professor Ronny

Foto: Björn Wanhatald
Y-namnen var på 30-talet arbetarklassens hyllning till den amerikanska masskulturen. Ronny Ambjörnsson tycker att hans förnamn ger ett vulgärt intryck - men han har börjat gilla det. Nu ges hans klassiska böcker ut på nytt.

Newsmill - 27 jun 11 kl. 14:36

Greklands påtvingade sparkrav räddar inte euron

Så länge euron finns kvar kommer den ekonomiska utvecklingen i olika länder att hämmas. Lösningen är att återgå till nationella valutor. Det skriver Lars Pålsson Syll, nationalekonom och ekonomihistoriker, professor vid Malmö högskola..

DI - 28 sep 11 kl. 08:36

Lämna euron ingen lösning för Grekland

Lösningen för Grekland är inte att lämna valutasamarbetet och landet kommer inte att överge euron, säger Mats Persson, professor i nationalekonomi, på DN Debatt..

Expressen - 14 okt 12 kl. 13:00

Borg: Grekland måste lämna euron

Finansminister Anders Borg tror att Grekland måste lämna euron. Samtidigt ser många ett grekiskt utträde som början till slutet för valutan. - Det kan spräcka hela eurosamarbetet, säger Lars Calmfors, professor i internationell ekonomi..

SvD - 13 sep 15 kl. 16:13

”Nato ett större beslut än euron – ökar spänningen”

Att ansöka om medlemskap i Nato är ett större beslut än att gå med i euron. Det skulle dessutom öka spänningen i regionen, säger förre Rysslandsambassadören Sven Hirdman med anledning av professor Wilhelm Agrells uppmaning att Sverige bör gå med i Nato..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.