Computer Sweden > IT

Tuesday, 07 April, 18:15

Computer Sweden - 17 okt 11 kl. 12:32

Han sparar in miljarder på USAs it-system
Vivec Kundra blev 2009 den amerikanska statens första cio. Nu berättar han för CS om sitt första uppdrag - att spara 20 miljarder dollar..
Läs mer på Computer Sweden
Läs mer om:
USAs, Kundra, CS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Han spararin , miljarder, USAs, it-system
IDG - 09 jul 13 kl. 12:00

Säkerhetshål i USAs varningssystem

Ett säkerhetshål har upptäckts som gör det möjligt att ta kontrollen över USAs nationella system för att informera om katastrofer..

Computer Sweden - 09 jul 13 kl. 12:00

Säkerhetshål i USAs varningssystem

Ett säkerhetshål har upptäckts som gör det möjligt att ta kontrollen över USAs nationella system för att informera om katastrofer..

Opinionen.se - 19 maj 13 kl. 14:48

Regeringen smygsparar för miljarder

Uppemot 15 miljarder kronor sparar staten varje år genom att smygspara på bidragen. Det motsvarar i runda slängar vad regeringen lägger på sänkt löneskatt. Automatisk budgetförstärkning, kallas det system som gör att statskassan stärks med i storleksordningen 10?

Ekonomistas - 15 maj 19 kl. 12:43

Behövs kapitalkontroller för ett välfungerande globalt finansiellt system?

Världsekonomin tycks översköljd av finansiellt kapital som desperat söker en rimlig avkastning i en miljö där nominella och reala räntor är påfallande låga. Trots detta är det svårt att hitta finansiering till välbehövliga investeringar i infrastruktur, energi och utbildning i de fattigaste delarna av världen. Problemet är knappast hinder för internationell kapitalrörlighet.

YLE - 16 feb 16 kl. 10:43

Egenanmälan av sjukfall sparar tid och pengar

Ett system där anställda kan sjukanmäla sig utan läkarintyg är lönsamt för arbetsplatserna, visar Arbetshälsoinstitutet i en utredning. I undersökningen medverkade sex organisationer från industrin, servicesektorn och den kommunala sektorn. Systemet leder till färre onödiga läkarbesök och sparar både tid, möda och pengar.

HBL - 23 sep 13 kl. 06:27

Företag sparar genom belysning och ventilation

En så enkel sak som att byta belysning och justera ljusstyrkan kan minska elräkningen med 75 procent. Så gick det i ABB:s industrihall i Sockenbacka. Ventilationen är en annan sparkälla.

SmålandsPosten - 14 okt 14 kl. 06:39

IT-strul kostar flera miljarder kronor

Dåligt anpassade och strulande IT-system kostar landsting, kommuner och regioner flera miljarder kronor varje år. Arbets­givarna i Kronobergs län har mycket att tjäna på att förbättra den digitala arbetsmiljön, skriver företrädare för Vision. ?

Nyteknik - 17 dec 13 kl. 13:02

Så mycket sparar du med bergvärme

Den som byter från el eller olja till en bergvärmepump sparar i snitt 62 procent av energin. Men skillnaderna är stora mellan olika system visar ett stort fälttest från Energimyndigheten..

Affärsvärlden - 18 dec 13 kl. 16:27

Så mycket pengar sparar du med bergvärme

Den som byter från el eller olja till en bergvärmepump sparar i snitt 62 procent av energin. Men skillnaderna är stora mellan olika system visar ett stort fälttest från Energimyndigheten..

YLE - 11 nov 14 kl. 19:12

Nya system för användningen av Finlands luftrum

Under natten till torsdagen kommer användningen av Finlands luftrum att genomgå stora förändringar. Uppdateringen kan leda till förändringar i flygtrafiken. Användningen av Finlands luftrum kommer att förändras radikalt.

Fler nyheter från Computer Sweden

Computer Sweden - 8 timmar sedan

Microsoft plockar Apple-veteran att basa över trådlöst


Ruben Caballero som innehaft flera ledande poster på Apple har rekryterats av Microsoft för att leda arbetet med trådlösa tekniker kopplat till hårdvara för blandad verklighet och artificiell intelligens..

Computer Sweden - 8 timmar sedan

Succé för Hack the crisis – över 7 000 deltog i kampen mot covid-19


Engagemanget när Hack for Sweden tog sig an den pågående pandemin blev enormt. Över 7 000 deltog för att skapa konkreta lösningar för att stötta människor, samhälle och näringsliv..

Computer Sweden - 11 timmar sedan

Digitalbossens plan: Nu ska Coop bli som Applebutikerna


Förebilden är Apples butiker – mycket kunnig personal på golvet ska dra folk till Coop om nye cdo:n Amer Mohammed får som han vill. Men då måste allt bakom automatiseras..

Computer Sweden - Igår: 11:57

Ryska Rostelecom kapade "halva internet" – Misstag eller avsiktlig BGP-hijack?


Förra veckan började plötsligt enorma mängder trafik från över 200 CDN:s routas via den ryska operatören Rostelecom. Rör det sig om en avsiktlig BGP-hijack eller ett misstag?.

Computer Sweden - Igår: 10:56

Stockholm nästa anhalt på Glesys köprunda


Det Falkenbergbaserade hostingbolaget Glesys köper Stockholm Internet Exchange, STHIX..

Computer Sweden - Igår: 09:19

Inte bara mörker – ökat pc-behov gav kedjorna ett litet marslyft


Försäljningen av pc och tv gjorde att kedjornas försäljning ökade under mars jämfört med motsvarande månad i fjol..

Computer Sweden - Igår: 07:01

Nu kan säljarna själva utveckla applikationer – low code-trenden har tagit fart


Digitaliseringen kräver snabbrörlighet men ibland kan utvecklingsresurserna utgöra en flaskhals. Marknaden för low code-plattformar växer och nu kan säljarna på Gradén Mattsson själva utveckla de applikationer de behöver..

Computer Sweden - 04 apr 20 kl. 07:01

Så används coronakrisen av hackare – sex angreppsvägar


Cyberskurkarna drar sig inte för att använda coronautbrottet som ett sätt att sprida sina skadeprogram, störa verksameter, skapa oro och tjäna snabba pengar..

Computer Sweden - 03 apr 20 kl. 15:20

Mänskliga rättigheter kränks när världen bekämpar coronaviruset


110 organisationer ställer sig bakom en skrivelse där man varnar för konsekvenserna av att inte ta hänsyn till de mänskliga rättigheterna i kampen mot Covid-19..

Computer Sweden - 03 apr 20 kl. 13:37

Krisen slår hårt mot den svenska startupscenen


Det är allt annat än muntra miner bland svenska startupföretag nu i den annalkande krisen. Det visar en ny undersökning från Tillväxtverket..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.