SVT > Videos

Thursday, 02 April, 11:25

SVT - 17 okt 11 kl. 11:52

Bräck: En del av sportens DNAKenny Bräck kommenterar den tragiska olyckan där Dan Wheldon omkom..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
DNA, Bräck, Dan Wheldon

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: BräckEn , delav , sportens, DNA
YLE - 17 sep 13 kl. 04:30

Populära dna-test på nätet är delvis opålitliga

Allt fler finländare köper omfattande dna-test på internet. De vill veta vilka ärftliga sjukdomar de kan råka ut för. Men frågan är hur testen ska tolkas.

YLE - 26 mar 17 kl. 15:07

Målsökande dna-teknik viktig för samhället - men väcker också etiska frågor

Många genforskare har under de senaste åren börjat använda en teknik som gör att de kan genförändra djur och växter mer exakt än tidigare. Det görs till exempel för att förändra någon egenskap. Och hos oss människor hoppas man kunna förhindra vissa genetiska sjukdomar.

YLE - 28 maj 16 kl. 16:10

Rabarber från Österbotten ska DNA-testas

I Naturresursinstitutets rabarbersamling ingår relativt få prover från ett litet område. Samlingen är således genetiskt begränsad och behöver uppdateras. Institutet uppmanade därför ifjol alla finländare som tror sig ha rabarber äldre än 70 år i sin trädgård att höra av sig.

Trelleborgs Allehanda - 09 aug 12 kl. 11:22

DNA-träff på 62-åringen för inbrott

Foto: Johan Nilsson/Scanpix
Den 62-åring som sitter häktad för mordbrand misstänks nu för inbrott i ett fritidshus i Sandskogen. ?Vi har hittat DNA som överensstämmer och han är nu skäligen misstänkt för inbrott, säger Anders Carlsson på Ystadspolisen.

HBL - 21 maj 13 kl. 15:36

DNA bekräftar försäljningsplan

Teleoperatören DNA:s styrelse bekräftar att man utreder möjligheterna att bredda bolagets ägarbas. Enligt uppgifter hos nyhetsbyrån Reuters skulle DNA vara till salu för 1,3 miljarder euro.DNA uppger nu att man utreder möjligheterna att ta in nya ägare i framtiden och lovar mera information den närmaste framtiden.

HBL - 11 jul 13 kl. 14:36

DNA:s största ägare vill sälja sina innehav i bolaget

Teleoperatören DNA:s största ägare kommer att begära fullmakter att sälja sina innehav i bolaget på bolagsstämmor i slutet av veckan.Operatören kommer eventuellt att säljas helt eller delvis till kapitalplacerare. Bolaget överväger också att introducera sig på börsen.

BT - 13 feb 14 kl. 06:10

Polisen tar färre dna-prov

Polisen når inte målet att topsa över 50 000 misstänkta personer om året. Samtidigt blir registret med okända spår från brottsplatser allt större.- För att vi ska kunna klara upp fler brott måste polisen topsa alla som man får topsa, säger Anna Granlund, chef på biologienheten på Statens kriminaltekniska laboratorium (SKL).

YLE - 03 okt 14 kl. 17:00

Dna-bevis: Män har alltid haft flera fruar

Forskare har kommit fram till att ett större antal kvinnor än män har fått barn genom mänsklighetens historia, vilket tolkas som ett bevis för systematisk polygami. Antagandet har redan tidigare varit att det historiskt sett varit betydligt vanligare med polygyni (att män har flera kvinnor) än polyandri (att en kvinna har flera män). Kvinnor har nämligen präglat den biologiska arvsmassan mer än män, skriver Live Science.

Kristianstadsbladet - 20 okt 11 kl. 06:30

DNA-dusch ska fälla rånaren

Guldbutik i Bromölla har som första butik i Skåne det nya skyddet.
Inne i Henrik Fors guldbutik är ett flertal kameror uppsatta, fönstren är av pansarglas, larmet är aktiverat och på baksidan är en säkerhetsdörr installerad. Och som om inte det vore nog skyddas butiken numera även med hjälp av DNA-teknik.

Skånskan - 31 jan 16 kl. 08:00

Friad från smitning trots fynd av dna

lund Den 23-årige Lundabon misstänks ha krockat och smitit från olycksplatsen efter en fest i Hörby.
Men han frias i Lunds tingsrätt, trots att han kunde knytas till bilen med dna.Det var en decemberdag 2013 som 23-åringen lånade en kompis bil under en fest i Hörby.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.