SvD > Ekonomi

Saturday, 04 April, 20:21

SvD - 17 okt 11 kl. 02:00

Uppfinnare vill ha statlig hjälpVägen från idé till en säljbar produkt för svår..
Läs mer på SvD

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Uppfinnarevill ha , statlig, hjälp
SR - 10 maj 19 kl. 07:19

Fler idéer ska bli till verklighet med statlig satsning

Statliga Vinnova har börjat satsa pengar på att hjälpa fria uppfinnare att komma vidare med idéer i ett tidigt skede..

Expressen - 09 feb 15 kl. 15:40

Skola struntade helt i kvinnliga uppfinnare

Elever i en mellanstadieklass fick i uppgift att skriva om uppfinnare och fick namn på 39 svenska uppfinnare som förslag. Men med på listan över uppfinnare fanns bara män – och inte en enda kvinna. – Det är märkligt att vi 2015 inte har kommit längre.

Dagens PS - 05 aug 19 kl. 09:57

Uppfinnare lyckades flyga över Engelska kanalen på hoverboard

Dagens techbrief handlar om en ny app för ”smarta nyheter”, en AI-plattform för virkning samt en fransk uppfinnare som flugit över Engelska kanalen på hoverboard. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Tesla erbjuder återigen gratis laddning för toppmodeller I ett försök att elda på försäljningen av toppmodellerna har man tagit tillbaka erbjudandet om gratis laddning vid Teslas egna stationer för att som köper en ny Tesla Model S eller Model X, rapporterar The Verge.

YLE - 14 dec 12 kl. 13:19

Stefan Asplund diplomerad uppfinnare

Stefan Asplund från Vasa kan nu titulera sig uppfinnare på riktigt. Asplund har gått en ettårig uppfinnarutbildning i Lidköping i Sverige och är nu diplomerad uppfinnare.
- Det här året har betytt mycket för mig.

YLE - 14 dec 12 kl. 13:25

Vasabo Finlands första diplomerade uppfinnare

Stefan Asplund från Vasa kan nu titulera sig uppfinnare på riktigt. Asplund har gått en ettårig uppfinnarutbildning i Lidköping i Sverige och är nu diplomerad uppfinnare.
- Det här året har betytt mycket för mig.

DN - 07 jul 14 kl. 00:40

”Bristande rättsskydd för uppfinnare kostar jobb”

Patentstöld måste leda till straff. Flera av Sverige mest produktiva uppfinnare är inne i utdragna rättsprocesser mot företag med obegränsade resurser. Dessa uppfinnares idéer kan bli grund för nya industriföretag.

Dalarnas tidningar - 08 mar 11 kl. 09:44

Åsa Magnusson årets kvinnliga uppfinnare

[Falun] Åsa Magnusson från Falun har utsetts till årets kvinnliga uppfinnare med sin nya typ av livboj som med sin genialsika enkelhet löser problemet med att rädda livrädda i vattnet..

Nya Wermlands Tidningen - 07 apr 11 kl. 11:30

Uppfinnare vill ha stöd

Hyran har gått från 0 till 30 000 kronor och nu vill Uppfinnare & Innovatörer i Alfred Nobels Karlskoga att kommunen går in och stöttar föreningen. Inte minst efter vilken samhällsnytta den är för kommunen..

Nyteknik - 19 maj 11 kl. 13:45

Innovationspris till uppfinnare av titanimplantat

När Europeiska patentverket, EPO, i dag delar ut pris till årets uppfinnare finns en svensk bland vinnarna..

Hela Gotland - 13 jul 11 kl. 04:00

Gotländska uppfinnare prisades

I går delade Almi Gotland ut två priser till stöd för gotländska uppfinnare. Caroline Andersson blir Gotlands kandidat i tävlingen "Framtidens innovatör" efter att ha tagit fram en spännbandsklämma. - Jag har blivit kontaktad av en jättestor återförsäljare som vill ta in den i sitt sortiment, säger hon..

Helsingborgs Dagblad - 23 sep 11 kl. 08:41

Jonstorpsbo kan bli årets uppfinnare

Några frågor ... till Martin Hedström som tillsammans med professor Bo Mattiasson vunnit länsfinalen och går vidare till den nationella utmärkelsen Årets uppfinnare som utses av Stiftelsen Skapa..

Fler nyheter från SvD

SvD - 04 maj 17 kl. 17:05

Garo ökar vinsten

SvD - 04 maj 17 kl. 17:02

Loomis bättre än väntat

Kontanthanteringsbolaget Loomis redovisar ett rörelseresultat, ebita, på 462 miljoner kronor för det första kvartalet 2017..

SvD - 04 maj 17 kl. 12:44

Fingerprints vd: Jag känner mig full av ”fighting spirit”

Varulagret växer explosionsartat och Fingerprint tvingas flytta fram tidpunkten när situationen förhoppningsvis återgår till det normala. Vinst, omsättning och kassaflöde rasar i kvartalet. – Det var förväntat.

SvD - 04 maj 17 kl. 12:39

Starkt Statoil - men långt från sin forna glans

Det norska oljebolaget Statoil fyrfaldigade sin vinst under det första kvartalet i år, jämfört med samma period föregående år. Men om det skiner lite extra på det hårt prövade företaget känns det ändå mest som om det är solnedgången som reflekteras..

SvD - 04 maj 17 kl. 11:02

Kraftigt vinstlyft för Statoil

SvD - 04 maj 17 kl. 10:42

Lundinstämma: Fokus på folkrättsbrott i Sudan

På oljebolaget Lundin Petroleums bolagsstämma i dag kommer bolagets omstridda verksamhet i södra Sudan i att hamna i fokus. Bland annat ska ett förslag om ett ge offer i Sudan 5 miljarder kronor i ersättning behandlas..

SvD - 04 maj 17 kl. 10:15

Gunvor pekas ut i smuggelhärva

Oljehandelsbolaget Gunvor, med den svenske miljardären Torbjörn Törnqvist som storägare och vd, har köpt och sålt vidare olja som smugglats ut från Vitryssland, enligt en granskning som SR Ekot har gjort. Det finns inga uppgifter om att Gunvor känt till att det rörde sig om smuggelgods..

SvD - 04 maj 17 kl. 08:47

Fortsatt bra fart i tjänstesektorn

SvD - 04 maj 17 kl. 08:12

Telia minskar innehav i Turkcell

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.