DN > Ekonomi

Tuesday, 31 March, 07:45

DN - 17 okt 11 kl. 11:39

Utredning om invandrarkvinnors jobb



Regeringen tillstter en utredning om hur fler nyanlnda utrikes fdda kvinnor kan komma i arbete..
Läs mer på DN

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Utredningom , invandrarkvinnors, jobb
YLE - 17 dec 14 kl. 10:17

Visst kan invandrarkvinnor hitta jobb

Det ÄR möjligt för invandrarkvinnor att få jobb, men det kräver skräddarsydda lösningar, direkta kontakter med rekryterare och arbetsgivare, och stöd hela vägen. Det fastslår förbundet Monikanaiset rf som arbetar för invandrarkvinnors jämställdhet och deltagande i Finland. - Visst är resultatet bra hittills, och det beror på att vi möter varje kvinna individuellt, säger projektansvariga Heidi Hirvonen.

YLE - 19 mar 16 kl. 07:48

Invandrarkvinnors euro bara 62 cent

En kvinna med invandrarbakgrund har trefalt svårare att hitta ett jobb än en finländsk kvinna, visar siffror som fackcentralen FFC beställt av Statistikcentralen. Euron för en invandrarkvinna i lönearbete var 62 cent jämfört med euron hos en finländsk man, 84 cent jämfört med en finländsk kvinnas euro och 77 cent jämfört med euron hos en man med invandrarbakgrund år 2014. Vanligtvis sysselsätts en invandrarkvinna inom låglönebranschen.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Studenter tror inte på Arbetsförmedlingens hjälp vid jobbsökandeStoppar utredning

Av de 1 021 studenter som deltog i undersökningen svarade 75 procent att de inte tror på stöd eller är osäkra på att få stöd från Arbetsförmedlingen när de ska söka jobb.LÄS MER: 10 av de viktigaste sakerna för unga när de väljer jobbEdward Hamilton, expert på arbetsmarknadsenheten på Svenskt Näringsliv, tror att det numera är ganska vanligt att arbetssökande går andra vägar för att hitta jobb. – När studenter söker jobb idag är de beroende av nätverk och kontakter, det har Arbetsförmedlingen problem med att förmedla, säger Hamilton.

YLE - 05 aug 16 kl. 16:26

Utredning: Högt utbildade inom IT får snabbt jobb

Den gryende tillväxten inom IT-sektorn gynnar speciellt de högt utbildade arbetslösa. Däremot kan arbetslösheten bli lång för dem som har en lägre yrkesutbildning eftersom det just är sådana jobb som inte längre finns i Finland, visar en utredning vid Jyväskylä universitet. Till exempel i Jyväskylä har det i år uppstått 300 nya arbetsplatser inom IT-sektorn.

SVT Debatt - 28 okt 13 kl. 14:11

Slopat sjuklöneansvar skapar nya jobb i småföretagen

SJUKLÖNEANSVARET I Sverige finns det omkring 1,1 miljoner företag med färre än tio anställda. För dessa företag är sjuklöneansvaret det största hindret för att nyanställa. Det visar en ny undersökning gjord av Småföretagarnas Riksförbund.

YLE - 07 jun 15 kl. 10:00

"Dom kommer hit och tar våra jobb"

Rädslan för invandrarna sprider sig över hela Europa. Här hemma har regeringen lovat utreda vad invandrarna kostar. Utgångspunkten är alltså att de kostar.

Opinionen.se - 02 dec 13 kl. 11:16

KI: Sänkt krogmoms gav mer jobb


Priserna sjönk med fyra procent och motsvarande 4 000 jobb kom till. Det är effekterna av den sänkta restaurangmomsen, enligt Konjunkturinstitutet, men det finns brasklappar. Sysselsättningen har ökat med motsvarande 4 000 årsarbeten.

YLE - 30 mar 16 kl. 15:05

Lobbyister i farten igen: Ny utredning försvarar kustbanan

En utredning i februari visade att en ny tågbana mellan Helsingfors och Åbo via Lojo blir en lönsam affär. Men nu visar en ny utredning tvärtom att det inte lönar sig att bygga nytt utan att det skulle vara bättre att renovera kustbanan istället. - Den nya utredningen bekräftar bara de tidigare utredningarna som Trafikverket har gjort, säger riksdagsledamoten Thomas Blomqvist (SFP) från Raseborg, nyligen återinvald i VR:s förvaltningsråd.

Alliansfritt Sverige - 07 maj 12 kl. 16:00

Rabatterad arbetsgivaravgift ger 3900 jobb - att skrota den kostar 18500 jobb


FRÅGA. Här är grejen, Göran Zettergren är professionell utredare i arbetsmarknadsfrågor, och han kan inte bringa klarhet i det här med att slopad rabatt på arbetsgivaravgiften för unga skulle utplåna 18 500 jobb. TCO:s utredarblogg:
Enligt en broschyr signerad av de fyra Allianspartierna kommer Sverige att förlora 18 500 jobb om arbetsgivaravgifterna för ungdomar under 26 år ?

Dagens PS - 21 okt 16 kl. 09:39

Han varnar för att 16.000 jobb är i fara

Dagens PS har tidigare berättat om hur finanssektorn kläms åt från olika håll. I Storbritannien väntas svallvågorna från brexit leda till att – i värsta fall – 100.000 jobb går upp i rök, ett annat dråpslag mot åtminstone svenska storbanker är uppstickarna på marknaden som orsakat mångmiljardpanik.

Fler nyheter från DN

DN - 9 timmar sedan

Hopp om mer stöd styrkte Wall Street

USA-börserna öppnade handelsveckan starkt, mycket en effekt av föregående veckas gigantiska stödpaket till följd av coronavirusets inverkan….

DN - 13 timmar sedan

LO-beröm för a-kassepaketet: ”Lön även nästa månad”

Påtagligt nöjda tongångar hördes i LO-borgen i Stockholm när ordförande Karl-Petter Thorwaldsson och hans förste vice ordförande Therese….

DN - 17 timmar sedan

Byggbranschen saknar utländsk arbetskraft - kan bli kritiskt efter påsk

Byggbranschen står inför brist på arbetskraft när utländska arbetare och underentreprenörer inte kan resa till Sverige..

DN - 19 timmar sedan

Tre modebolag om sitt hållbarhetsarbete: Vi ställer tuffa krav

Klädindustrin orsakar stora utsläpp av växthusgaser och kemikalier. Flera rapporter har visat att textilarbetare far illa och människor….

DN - 22 timmar sedan

Börsen vänder nedåt – åter på minussiffror

Stockholmsbörsen vände nedåt efter inledande uppgång..

DN - Igår: 13:21

Stängda bilfabriker kan betyda stora förseningar

Flera biltillverkare har tvingats stänga sina fabriker runtom i världen. För svenska bilkunder kan det betyda försenade leveranser av nya….

DN - I förrgår: 08:10

Rätt sommardäck viktigare än du tror

Tipsen när det är dags att välja däck • Testvinnare fungerar under flera förutsättningar..

DN - I förrgår: 08:11

Lär dig tolka däckens tecken

Viktig information på sidan..

DN - I förrgår: 08:11

Vattenplaning och älgar del i testet

Körning på vanliga vägar och flygfält..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder




Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.