Nyteknik > Teknik

Monday, 06 April, 23:48

Nyteknik - 17 okt 11 kl. 11:23

Starta eget lockar ingenjörerAllt fler ingenjörer vill starta eget. Inspirationsturnén som Sveriges Ingenjörer har gjort tillsammans med konsultmäklaren Assistera har varit fullsatt. Nu förlänger man turnén..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Sveriges Ingenjörer, Assistera

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Starta, eget, lockar, ingenjörer
YLE - 06 aug 13 kl. 07:11

Stort behov av ingenjörer i vasaregionen

Vasaregionen lockar ingenjörer som aldrig förr. Energiteknikbranchen på området sysselsätter idag 10.000 personer och tillväxten har varit större än på andra håll i landet.

HBL - 21 jun 12 kl. 07:29

Ingenjörer: Arcada skjuter utbildningarna i sank

Äldre ingenjörer anser att yrkeshögskolan Arcada har misskött sina ingenjörsutbildningar. Statens beslut att skära i Arcadas teknikstudieplatser gör att bara 18 procent av de nya studenterna vid yrkeshögskolan kommer att bli ingenjörer.? Arcada har väldigt få ingenjörs­utbildningar kvar.

YLE - 26 maj 16 kl. 03:51

Unga ingenjörer undviker IT-jättar

Nyutexaminerade IT-ingenjörer har redan länge sökt sig till mindre företag och det ger dem ljusare framtidsutsikter, säger Magnus Westerlund på yrkeshögskolan Arcada. - En intressant utveckling som skett under de senaste tio åren är att unga ingenjörer har valt bort de stora firmorna, som har haft stora problem att ställa om sig vad beträffar digitalisering, säger Westerlund som ansvarar för IT-ingenjörsutbildningen på Arcada. - Jag vill påstå att mina studenter kommer att platsa i mindre konsultföretag där man kan vara mer flexibel och där man inte väntar på att de stora förändringarna ska slå ner som en bomb.

YLE - 17 mar 15 kl. 05:19

Intresset för att starta eget ökar

Det finns tecken på att finländarnas intresse för att starta egna företag ökar igen. Efter flera år av ständigt nedåtgående trend ser flera företagsrådgivare att intresset för att starta eget nu verkar vara på uppåtgående. "Kaj" trivs bra med att vara taxiföretagare.

Dagens Media - 30 jun 14 kl. 12:00

Flyghaveri – då chartrade Almega och Sveriges Ingenjörer ett eget plan

Ett trasigt flygplan ställde till det för ett par hundra personer på väg till Almedalen igår. Almega och Sveriges Ingenjörer löste problemet – genom att chartra ett eget flygplan..

YLE - 25 sep 14 kl. 04:22

Flera hundra ingenjörer utan jobb

Nu syns de alltså i statistiken, de många permitteringarna och uppsägningarna. Och den här gången drabbas även de tekniska områdena. Mats Löfberg, servicedirektör på Österbottens arbets- och näringsbyrå, rapporterar om 392 permitterade ingenjörer i området.

YLE - 02 okt 15 kl. 05:07

Ingenjörer rekryteras till Umeå

I Sverige är det brist på ingenjörer och Umeå energi har visat intresse för att rekrytera ingenjörer från bland annat Novia i Vasa. Umeå energis styrelse och kontrolledning har besökt Vasa bland annat för att bekanta sig med de tekniska utbildningar som finns här. Helena Botold, HR-strateg på Umeå energi, berättar att man är intresserade av ingenjörer med inriktning på energi och elkraft.

YLE - 27 feb 13 kl. 14:45

Österbottniska ingenjörer rekryteras till Norge

Norska företag har nu börjat rekrytera finländska ingenjörer. Under flera år har den norska sjukvården lockat sjukvårdspersonal till Norge och nu är det dags för ingenjörerna. Det är headhuntingföretaget Rekry-Team som under flera dagar tänker intervjua ett tjugotal ingenjörer i Vasa.

HBL - 17 jun 14 kl. 04:43

Stor efterfrågan på sociala ingenjörer

Finland har Nordens högsta arbetslöshet. Ändå finns det många arbetsgivare som söker med ljus och lykta efter folk. Vid LM Ericsson i Kyrkslätt är det kollegerna som har sista ordet eftersom nya ingenjörer ska passa in i teamet.

Nyteknik - 25 nov 16 kl. 15:31

Blivande ingenjörer drömmer om eget företag

Intresset för startupvärlden är enormt bland blivande ingenjörer. För att locka till sig framtidens talanger – och behålla dem – vill storbolagen bli bättre på ta vara på medarbetarnas snilleblixtar..

Kristianstadsbladet - 29 jan 14 kl. 06:56

Danskt behov av svenska ingenjörer


Infrastruktursatsningar i Danmark kan gynna svenska ingenjörers jobb. Fehmarntunnelnr mellan Danmark och Tyskland, nya sjukhusbyggen samt flera järnvägs- och motorvägsprojekt gör behovet av ingenjörer stort de kommande åren, skriver News Øresund. Det kan även innebära att fler svenska ingenjörer kan få jobb på andra sidan Öresund.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 7 timmar sedan

Ökade utsläpp i Europa tecken på återhämtning

De första tecknen på en återhämtning av den kinesiska ekonomin börjar nu synas. Luftföroreningarna ökar igen, enligt Internationella valutafonden IMF:s ekonomer..

Nyteknik - 9 timmar sedan

Respiratorer en bristvara i sjukvården – nu ökar Getinge produktionen

Medicinteknikbolaget Getinge drar upp produktionen av ventilatorer ytterligare..

Nyteknik - 9 timmar sedan

Ai översatte hjärnaktivitet till text med 3 procents felmarginal

Forskare närmar sig nu punkten då de kan omvandla hjärnaktivitet till skriven text. Vid tester var ai:ns felmarginal som lägst tre procent..

Nyteknik - 11 timmar sedan

De hämtar ström ur luften från elprylars magnetfält

Forskarnas remsa alstrar elektricitet från magnetfält. Placerad en decimeter från ett elelement höll den 180 led-lampor tända. Tekniken är högintressant för att förse IoT-enheter med ström..

Nyteknik - 11 timmar sedan

Volvo Cars förlänger stopp i produktionen

Biltillverkaren Volvo Cars förlänger sitt produktionsstopp ytterligare en vecka..

Nyteknik - 12 timmar sedan

Tesla visar upp respiratorer byggda av bildelar

Nu har ett gäng ingenjörer på Tesla visat upp prototypen av den kommande respiratorn som elbilsföretaget utformar..

Nyteknik - 12 timmar sedan

1177-sjuksköterskan: ”Folk har en större förståelse för att vården går på knäna”

Sedan det nya coronaviruset började spridas har antalet samtal till Vårdguidens nummer 1177 ökat med nästan 400 procent vissa dagar. Sjuksköterskan Sofia Berggren är en av de lugnande rösterna i andra änden av luren..

Nyteknik - 13 timmar sedan

Delade meningar om symptomfri smitta

Smittar coronaviruset även under inkubationstiden? Ja, i vissa fall, enligt Folkhälsomyndigheten – men det är en så liten del att den blir obefintlig anser myndigheten. Virologiprofessorn Fredrik Elgh är kritisk till den inställningen..

Nyteknik - 13 timmar sedan

Färre sålda bilar väntas i år

Coronakrisen får bilhandlarna att darra. Nu skrivs försäljningsprognosen ned med 18 procent för helåret 2020, enligt ett pressmeddelande från branschorganisationen Bil Sweden..

Nyteknik - 16 timmar sedan

Läkemedelsverket: Brist på läkemedel till intensivvårdspatienter

Tyvärr är det så att vi på många sätt har monterat ner vår beredskapsförmåga och det blir en tuff lärdom, säger Maja Marklund på Läkemedelsverket..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.