DN > Utrikes

Thursday, 09 April, 17:57

DN - 17 okt 11 kl. 11:02

3.000 kan ha dött i färjekatastrofenDen överlastade färjan Spice Islander kan ha tagit med sig hela 3.000 människor i djupet mellan Zanzibar och Tanzanias fastland i förra månaden..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Spice Islander, Zanzibar, Tanzanias

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 3.000kan ha , dötti , färjekatastrofen
Kristianstadsbladet - 01 maj 14 kl. 08:27

Arbetare protesterar världen över


Tiotusentals människor världen över väntas i dag inta gatorna för demonstrationer på arbetarrörelsens internationella högtidsdag.I Seoul i Sydkorea väntas demonstrationen blir återhållsam med tanke på färjekatastrofen. 5 000 arbetare väntades till manifestationen utanför järnvägsstationen på eftermiddagen.

BT - 01 maj 14 kl. 08:27

Arbetare protesterar världen över

Tiotusentals människor världen över väntas i dag inta gatorna för demonstrationer på arbetarrörelsens internationella högtidsdag. I Seoul i Sydkorea väntas demonstrationen blir återhållsam med tanke på färjekatastrofen. 5 000 arbetare väntades till manifestationen utanför järnvägsstationen på eftermiddagen.

Kristianstadsbladet - 01 maj 14 kl. 08:42

Tårgas mot turkiska demonstranter

Turkisk polis använder tårgas och vattenkanoner för att skingra hundratals demonstrationer som trotsar demonstrationsförbudet vid det symboliskt laddade Taksimtorget i Istanbul, rapporterar AFP:s reporter på plats.
Efter upprepade varningar ska hundratals kravallpoliser ha gett sig i kast med att skingra aktivister, som i sin tur försöker ta sig över barrikaderna och in mot torget.Läget är spänt i Istanbul ett år efter de demonstrationer som ses som en startpunkt för de våldsamma protesterna mot premiärminister Recep Tayyip Erdogan och hans regering som ägde rum förra sommaren.

Helsingborgs Dagblad - 01 maj 14 kl. 08:36

Arbetare protesterar världen över

Tiotusentals människor världen över väntas i dag inta gatorna för demonstrationer på arbetarrörelsens internationella högtidsdag. I Seoul i Sydkorea väntas demonstrationen blir återhållsam med tanke på färjekatastrofen. 5 000 arbetare väntades till manifestationen utanför järnvägsstationen på eftermiddagen..

BT - 01 maj 14 kl. 08:42

Tårgas mot turkiska demonstranter

Turkisk polis använder tårgas och vattenkanoner för att skingra hundratals demonstrationer som trotsar demonstrationsförbudet vid det symboliskt laddade Taksimtorget i Istanbul, rapporterar AFP:s reporter på plats. Efter upprepade varningar ska hundratals kravallpoliser ha gett sig i kast med att skingra aktivister, som i sin tur försöker ta sig över barrikaderna och in mot torget.Läget är spänt i Istanbul ett år efter de demonstrationer som ses som en startpunkt för de våldsamma protesterna mot premiärminister Recep Tayyip Erdogan och hans regering som ägde rum förra sommaren.

Kristianstadsbladet - 16 aug 14 kl. 12:52

Påven saligförklarade martyrer


Inför 800 000 anhängare ledde påven Franciskus en mässa på lördagen i Sydkoreas huvudstad Seoul. Franciskus fördömde de växande klyftorna mellan rika och fattiga och uppmanade människor i välbärgade samhällen att "lyssna på de fattiga" bland dem.Påven saligförklarade 124 koreanska martyrer som mördades på 1700- och 1800-talet när härskarna försökte stoppa spridningen av den kristna läran på den koreanska halvön.

BT - 16 aug 14 kl. 12:52

Påven saligförklarade martyrer

Inför 800 000 anhängare ledde påven Franciskus en mässa på lördagen i Sydkoreas huvudstad Seoul. Franciskus fördömde de växande klyftorna mellan rika och fattiga och uppmanade människor i välbärgade samhällen att "lyssna på de fattiga" bland dem. Påven saligförklarade 124 koreanska martyrer som mördades på 1700- och 1800-talet när härskarna försökte stoppa spridningen av den kristna läran på den koreanska halvön.

Sydsvenskan - 25 dec 15 kl. 05:58

Över 60 döda i färjekatastrof

Antalet döda som återfunnits efter färjekatastrofen i Indonesien har stigit till 63. Fortfarande saknas runt 15 personer samtidigt som sök- och räddningsoperationen trappas ner.Enligt rederiet fanns 116 människor ombord när färjan hamnade i sjönöd och sjönk i hårt väder i lördags.

Helsingborgs Dagblad - 25 dec 15 kl. 05:58

Över 60 döda i färjekatastrof

Antalet döda som återfunnits efter färjekatastrofen i Indonesien har stigit till 63. Fortfarande saknas runt 15 personer samtidigt som sök- och räddningsoperationen trappas ner.Enligt rederiet fanns 116 människor ombord när färjan hamnade i sjönöd och sjönk i hårt väder i lördags.

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

Nina Wormbs: Hur ska man ta del av musikhistoriens mest kända gestaltning av Kristi lidande?

Hur ska man ta del av musikhistoriens mest kända gestaltning av Kristi lidande om man inte vill använda Spotify?.

DN - 3 timmar sedan

Extremistkopplade skolan i Göteborg stoppas även av domstol – nämndeman ville fria

Den extremismkopplade Safirskolan, tidigare Vetenskapsskolan, i Göteborg ska hållas stängd..

DN - 3 timmar sedan

Sverige protesterar mot OS-kvalbeslut: ”Olyckligt”

Inga friidrottsresultat före den 1 december i år kommer att vara OS-grundande. Det får Svenska friidrottsförbundet att skriva ett….

DN - 3 timmar sedan

Disney plus nådde 50 miljoner på fem månader

Disneys nya strömningstjänst har nått 50 miljoner prenumeranter sedan den lanserades för fem månader sedan. ”Vad Disney plus har….

DN - 3 timmar sedan

Talibaner missnöjda trots fler friade fångar

Ytterligare hundra talibanfångar kommer att släppas under torsdagen. Det meddelar den afghanska regeringen – trots att extremiströrelsen….

DN - 4 timmar sedan

Polishus i Helsingborg delvis utrymt

Delar av polishuset i Helsingborg är utrymt sedan ett misstänkt farligt föremål tagits dit av en person som ville lämna hittegods..

DN - 4 timmar sedan

Stockholm hotar stänga restauranger som bryter mot smittregler i påsk

Stockholms stad ska kontrollera restauranger och caféer i påsk så att de följer de skärpta smittskyddsreglerna..

DN - 5 timmar sedan

Coronatesterna i Västsverige tiodubblas efter påsk

Nästa vecka kommer tio gånger fler än i dag att kunna testas för misstänkt covid-19-infektion i Västra Götaland..

DN - 5 timmar sedan

Barnens påskhälsning till de äldre: ”Ta hand om er”

Förskolebarnen på Rörstorpskolan ville glädja de äldre i tider då det råder besöksförbud på äldreboenden. – De målade påskkort med….

DN - 6 timmar sedan

Nytt S-förslag om ersättning till riskgrupper

Socialdemokraterna går Moderaterna till mötes i frågan om ersättning till dem som tillhör riskgrupper för covid-19 och därför bör stanna….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.