Newsmill > Opinion

Thursday, 02 April, 06:19

Newsmill - 16 okt 11 kl. 19:58

Därför blundar Sverige för övergreppen i Etiopienhttp://www.newsmill.se/trackback/40183Trots åratal av övertrepp fortsätter Sverige att pumpa in bistånd i Etiopien. Addis Abebas behagliga klimat och att vi har en lång gemensam historia väger tyngre än mördade demonstranter och fängslade journalister, skriver David Isaksson, journalist och författare. .
Läs mer på Newsmill
Läs mer om:
Sverige, Etiopien, Abebas, David Isaksson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Därför blundar, Sverigeför , övergreppeni , Etiopien
Alliansfritt Sverige - 11 okt 11 kl. 18:00

Bildt sprider felaktigheter om Lundin och Etiopien

FEL. Carl Bildt hävdade i Skavlan att Lundin Oli inte har några intressen i Etiopien där de två svenska journalisterna som skulle granska företagets förehavanden sitter fängslade:I SVT:s Skavlan i fredags förnekade utrikesministern att Lundin Petroleum eller något underbolag finns där idag:Skavlan: Men är det helt orimligt att frågan reses? Ditt tidigare jobb var i styret av det bolag som de två är nere och ser närmare på.

Alliansfritt Sverige - 20 okt 11 kl. 11:00

Fler osanningar från Bildt om Lundin Oil i Etiopien


FEL. Härom veckan förnekade utrikesminister Carl Bildt (M) i TV-programmet Skavlan att oljebolaget Lundin Petroleum finns i Etiopien.


En medelstor hund Bild: Erik RuneDet visade sig att det inte stämde, bolaget opererar där, varpå Bildt ändrade sig till att det etablerat sig där efter hans tid i styrelsen.

Alliansfritt Sverige - 16 okt 11 kl. 11:00

Borg bräker - bankerna blundar

TUNNT. Nu ger sig Borg på bankerna - så där i allmänhet. Här är några av gångerna Borg varit på barrikaderna mot bankerna:6:e oktober 200831:a oktober 20085:e mars 20092:a april 20092:a september 20094:e september 2009
6:e september 200917:e november 200913:e januari 201014:e januari 201027:e januari 20104:e februari 20112:a mars 201131:a maj 2011Bankerna är inte dummare än att de ser att han inte kommer göra något.

Alliansfritt Sverige - 30 dec 11 kl. 14:20

Bildt talade osanning om sina affärer i Etiopien


LUNDIN. Utrikesminister Carl Bildt (M) förnekade tidigare i höstas att Lundin Petroleum haft något med Etiopien att göra under den tid han satt i styrelsen. Nu avslöjar Expressen att Bildt helt uppenbart talat osanning - det svenska utrikesdepartementet förde i mars 2006 samtal med bolaget för att påtala riskerna med att etablera sig i den etiopiska Ogadenprovinsen.

Alliansfritt Sverige - 18 nov 11 kl. 16:40

Billström blundar för missförhållanden


UTVISNING. Migrationsminister Tobias Billström (M) har många viktiga saker för sig. Bland annat deltar han i seminarier.

Alliansfritt Sverige - 13 jun 13 kl. 10:13

Ebba Busch ger oss: hur man blundar för verkligheten del 152

Ibland kan en förundras över att vissa diskussioner aldrig tar slut. Trots att en visar statistik och får stöd från forskning så fortsätter debattmotståndaren att vägra ta in fakta. När en till och med får stöd från en professor i nationalekonomi tänker en att debatten är vunnen.

Sydsvenskan - 11 dec 12 kl. 13:33

Aregawi får tävla för Sverige

Friidrottaren Abeba Aregawi får tävla för Sverige. Den Etiopien-födda medeldistanslöperskan fick i går besked från Internationella friidrottsförbundet. Det är dock oklart om hon kommer tävla för Sverige i EM.

Aftonbladet - 09 mar 13 kl. 06:00

Blundar Sverige för utlänningslagen?

Homosexuelle Deia hotas av deportering till Jordanien på grund av sin sexualitet.

Helsingborgs Dagblad - 11 dec 12 kl. 13:29

Abeba Aregawi får tävla för Sverige

Friidrottaren Abeba Aregawi har fått klartecken att tävla för Sverige. Den Etiopien-födda medeldistanslöperskan fick på måndagen klartecken från Internationella friidrottsförbundet. ?

Alliansfritt Sverige - 22 aug 13 kl. 10:46

Föreställ dig att Sverige är ett land där klyftorna ökar och fattiga får det sämre, okej, du kan sluta låtsas

Socialförsäkringsminister Ulf Kristersson (M) begår debattartikel så fylld av snömos att man tror att den handlar om snöröjning och inte sjukförsäkringen. Kristersson kör en ful argumentation som medveten utlämnar viktiga fakta. Till och med titeln är fulspelande "Sverige ska vara ett land av inspirerande klassresor" (vår fetning).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.